A kako bi bilo da dodam i gustin pa prokuham sa vodom i sodom?Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
anchie, kakva je to mjera "1/4 teespoon", pa nije jedna četvrtina žličice :?
Printable View
A kako bi bilo da dodam i gustin pa prokuham sa vodom i sodom?Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Ne kuzim gdje si ti procitala da se treba stvrdnuti :?Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
Aj probaj pa javi :)Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
pa u principu je, al teaspoon je kod njih exactna mjera koja iznosi toliko i toliko grama. Ak sve ides s istom zlicicom, onda nema beda, bitno je da su omjeri dobri.Citiraj:
Prijavljujem da sam skuhala. Stavila sam gustina jednako koliko i sode i prokuhala. Sad je u friđu, čekam hoće li se još "stisnuti".
a da, sad vidim da spominješ pakovanje deo roll-on, a ja sam to nekako zamislila kao stick, pa nisam znala da li treba doći kao kristal ili kao želatina :lol: i lucij@ priča o stvrdnjavanju... znači to bi bila neka gusta tekućina?Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Pa ja gledam cijelo vrijeme i ne kuzim otkud vam to o stvrdnjavanju :lol: I citam Lucijin post isto mi nije jasno zasto ceka da se stvrdne :lol:
Pa da, ja sam htjela tekucinu staviti u deo roll on (pakiranje), i htjela sam da bude sluzava (da ta soda ne bude zasebna od vode pa da zagrebe s vrmena na vrijeme)
Sumnjam da ce se ista stvrdnuti - nigdje na netu nitko ne spominje tvrdu verziju ovog dezedoransa :mrgreen:
Da podnesem izvještaj. Stvrdnulo se, u ambalaži od Rexone, jedino što ga držim u frižideru, budem ga izvadila pa da vidimo što će biti. Danas sam ga koristila, ok je, ali sad baš nisu vrućine (čak niti u uredu :mrgreen: ).
Pa nisu stavili gustinu. Ne znam može li to biti loše?Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
a kako ti to sad izgleda, kao puding? :mrgreen:Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
da li ima efekta?
Kako nanosiš, treba li navlažiti?
Kako sam sad shvatila, gustin je tu samo da tekućinu malo omekša i da ne bude mrvica od sode koje grebuckaju...
Nanosim kao dezić u sticku, tako i izgleda. Ne treba vlažiti. Ima li efekta? Pa ima, ali sad baš nisu vrućine :/
Ipak je mekši od dezića u sticku, ali skroz ok.
Ne mogu vjerovati, upravo si izmislila nesto sto nigdje na cijelom netu nije pisalo kao mogucnost :lol: Svaka cast stara :klap:
Ajde sad detaljno opisi omjere i sve sto si radila, da mozemo i mi :-))
Jel grebe kad se nanosi? (mene to muci, i ovaj moj roll on s vodom i sodom, je sluzavo malo al jos uvijek riba :/ )
Pa kako se nisi ranije sjetila staviti gustinu? 8)Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Stavila sam gustine koliko i sode, vode kako je navedeno, znači duplo više nego sode.
Promiješala i prokuhala. Ne grebe, valjda se stopilo u kuhanju. Još ćemo vidjeti jel funkcionira, mislim za sad da, ali nisu vrućine.
mene zanima i hoće li se kvariti nakon nekog vremena, obzirom da ima gustina. Možda soda spriječi kvarenje?
I da li soda gubi blagotvorna svojstva kad se kuha?
Bravo!Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
Ovo sam čekala cijelo vrijeme. :D
vidjela sam tekući deo roll-on od Uterkama u nekom lokaknom bio dućanu. Sastav je otopljeni kristalni kamen, voda, glicerin i et. ulja. Na žalost, omjeri ne pišu. To može biti ideja kad vam padne kamen i razbije se, kao meni, recimo.
danas sam bila na nekom seminaru i par puta bi do mene doplovio neki vonj
sad sam skuzila da sma ustvari to ja cijelo vrijeme smrdila
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ne znas sto je gore, otkriti to na vrijeme ili prekasno
znaci miks komadica kristalnog kamena i vode - nije pouzdan koliko mi se to cinilo
:lol: