Ja-ma nemoj to slušat i pamtit, takvi članci su bla-bla.
Printable View
Ja-ma nemoj to slušat i pamtit, takvi članci su bla-bla.
Koliko vidim u članku piše da je ženama nakon carskog trebalo 36,3 mj. da zatrudne! Pa logično kad doktori preporučuju barem 3 god. pauze nakon carskog!
ja-ma, ne zabrinjavaj se i ne obaziri na takve stvari! Sama prvo trebaš riješiti želiš li i kada zatrudniti, ako se odlučiš za psihički se pripremi i za mogućnost carskog! Nadam se da ćeš roditi normalno, nadam se da ću i ja isto, sretno!
ja-ma, ja sam na prvu trudnoću jaako dugo čekala, a druga (nakon carskog) mi se dogodila u možda nekih 3-4 mjeseca otkako smo odlučili da se nećemo više štititi.
Želim ti da uspiješ brzo zatrudniti i da rodiš vaginalno. Možda bi ti da si na prvom porodu imala drukčiji tretman rodila vaginalno, a možda ipak ne bi. Ali, nije carski rez ono najgore što ti se može dogoditi, ako ćeš MORATI na carski, pokušaj sagledati i pozitivnu stranu toga. Ja na svoje carske, pogotovo na prvi, gledam kao na nešto što je meni i mojoj bebi spasilo život, ili nas barem sačuvalo od strašnih posljedica.
i ja sam rodila carskim i jedva cekam kada cu smjeti opet.
moram roditi i drugo i ako Bog da i trece dijete carskim i ne sekiram se.....sve ce biti ok ako Bog da.
ja-ma, molim te samo se opusti...negativne misli ti mogu samo stetiti a evo ja ti saljem punoooooooooooo pozitivnih vibri i nadam se da ce malo pomoci.
vecina ljudi prvo trazi oranski uzrok kad ne moze zanijeti i tek kad nema nikakve organske podloge onda tek skontaju da im u biti smeta samo psiholoska kocnica.
osim toga, ja znam stvarno puno zena koje su rodile nakon carskog bez problema
zato smiji se i veseli se zivotu :love:
Da te utješim, ja sam se nakon 2. carskog brže vratila u formu nego nakon prvog. Manje me bolio šav i nisam imala takve bolove u trbuhu (kao menga) mjesecima poslije kao prvi put.
Jedino što mi se koža definitivno objesila preko šava. Ali to je možda posljedica druge trudnoće, a ne drugog rezanja (cijeli trbuh je visio preko šava).
Ja nisam bila te sreće, ali drugi carski može biti elektivni i onda je puno elegantniji nego kad te nakon 2 dana neuspješnih trudova bace na stol pod onu masku... lijepo spinalna anestezija, vidiš odmah bebu, ona nije u riziku zbog anestetika, nema onog strašnog kašlja poslije, itd.
draga ja-ma, oprosti, fulala sam topic
nisam htjela otvarati novi topic a mislila sam da se ovdje radi opcenito o carskom rezu, na ovom topicu
sorry
Hvala vam svima!Još dva dana pa ćemo pokušati!Prvi puta sam zatrudnila iz prve!Odredila ovulaciju,koja je s obzirom da su mi redoviti ciklusi svakih 27 dana,13. dan i uspjeli smo iz prve!Zato se grozim ovakvih tekstova jer će mene sada ako ne uspijem iz prve kao zadnji put ODMAH uloviti panika da nešto nije u redu!!!No,vidjet ćemo!Bila sam prije dva tjedna na UZV maternice i jajnika i sve je normalno bez ikakvih priraslica na rezu i sl...Jajne stanice su na mjestu,ima ih još :lol: pa se nadam da nema nikakvih prepreka!Još jednom hvala svima na podršci!
jja-ma cimerica iz rodilišta,njen mali rođen carskom kad i moj 19.3.2004.
već je 5 mjeseci trudna...........
tako da stvarno nema pravila
a fala bogu statistike sam se i napolagala i nadržala instrukcija
tako da mogu reći samo ovo
točan račun netočnim podacima
isto tako mi se ne sviđa,a to sam i lani napisala ,nabijanje kompleksa manje vrijednosti onima koje su završile na carskom,
ja sam par mjeseci iza svog carskog bila 2 sata na kavi sa dr koja ga je izvela i prošle smo korak po korak sve što se dešavalo
tako da sam to sama sa sobom raščistila .....
mislim mogli su me još malo pustiti u 42 tjednu ,zatvorenu,sa mekonijskom plodnom vodom
tak da sve bude prirodno
Draga Zrinka!I da si pisala općenito o carskom rezu opet nema smisla...Ne poznajem niti jednu jedinu ženu koja je svojevoljno otišla na carski!I kao što je rekla gospođa u predhodnom postu!Smatram da je sasvim bespotrebno neprestano omalovažavati i zastrašivati žene koje su silom prilika rodile carskim rezom!Dapače smatram da smo mi s obzirom na užas koji smo prošle i ružan završetak trudnoće obilježen operativnim zahvatom i teškim oporavkom nakon njega zaslužile malo više suosjećanja i poštovanja!U životu nije ništa jednostavno!I ako sam ja carskim rezom puno toga propatila-isplatilo se!Bože,nisam niti znala da se tako ružno tretiraju žene koje su rodile na carski...Tek sada to vidim!Ovdje na Rodi!!!!Joooj!!!Ma neka imam još 100 carskih rezova!!!"Ne dao Bog većeg zla!"Sad mi je jasno zašto moja svekrva pomalo primitivna i rođena u ruralnoj sredini nije nikome od svoje rodbine htjela reći da sam bila na carskom!Produkt svega toga je bio njihovo čoporativno hrupljenje k meni odmah po dolasku iz bolnice,a hvala Bogu ima ih...Skoro sam umrla hodajući po stanu sa tek friškom ranom preko trbuha!SVAŠTA!!!
Ton cijelog mog posta je: :)
Ja-ma, zasto tako reagiras? Da je topic opcenito o carskom rezu, itekako njen post ima smisla. Zar ovo nije forum za diskusiju? Svi se moraju po defaultu sloziti da se netko ne naljuti?
Ja sam rodila na carski. I ne osjecam se niti malo ugrozeno. Ugrozeno se osjecam izvan Rode jer godinama slusam pricu kao blago tebi, ti ne znas sto znaci roditi, blago ti se, i slicno. Tko god mi takve pricu prica, taj ne zna nista o carskom.
Necu duziti, ovo nije topic na to, ali mislim da nije u redu okomiti se na Zrinkin post zato sto sadrzaj posta nije lijep.
Meni je carski takodjer bio nuzan, moje se dijete nije moglo roditi bez njega. Ali mene je on kostao sekundarnog steriliteta!
Neka napomena o rizicima carskog nije zato da bi se mama koja je tako rodila osjecala krivom, nego zato da bi oni koji biraju znali sto biraju.
Ja-ma, ja poznajem zenu koja je izborom isla na carski.
Zanima me da li ljudi i inace radije biraju operaciju prije konvencionalnog lijecenja, ili na operaciju pristaju kad vise nema druge?
Zao mi je ako nekog uznemiravaju ovakvi postovi. Nije mi namjera nikog uznemiriti, ali mene iznervira kad se o carskom pise kao o izletu na piknik.
Na znanju utemeljen izbor je ono cemu se tezi na Rodi. A na kraju, opet ce svatko izabrati sto je za njega najbolje.
Na kraju, moj point je da je carski ozbiljna operacija, mame koju su to prosle, nisu prosle lak put do bebe, ne da im se treba nabijati kompleks manje vrijednosti, nego treba uvijek iznova naglasavati da njima nisu djeca poklonjeno dosla u ruke.
Jer tako sam se ja osjecala svih ovih godina, radi drugih ljudi koji to smatraju skoro pa komoditetom i omalovazaju ozbiljnost same operacije.
još bih dodala ,u mom slučaju,kao posljedicu carskog
teži baby blues,išijas i upalu pluća
ali ja se nikom ne opravdavam i baš me briga hoće li me forumašica w ili forumašica xy smatrati majkom drugog reda
i da imam još i onu glupu gardarnellu
i ne treba mi još i nabijati na nos što je JOŠ sve moglo poći po zlu
btw ja sam imala zastoj rada srca i morali su mi strpati onu cijev u usta jer sam se budila......
i dođe mi da zatučem svakog ko veli
-ma super ,ti si prošla ko bubreg u loju
Kako se ne bih ljutila?Otvorila sam temu o tome da li je moguće roditi vaginalno nakon carskog reza i naglasila da želim razgovarati sa ženama koje su to uspjele ili koje su čule da je to nekome uspjelo.Naglasila sam koliko me je strah i zatražila pomoć i podršku!Također sam rekla da nisam trudna i da mislim pokušati ovaj mjesec!Mislim,nije li to dovoljan razlog da netko na ovaj topic ne pošalje post naslova:"CARSKI REZ UZROKUJE NEPLODNOST!!!"Bez ikakvog objašnjenja?!Nakon što sam odreagirala onako kako jesam,slijedi isprika:"Sorry,nisam znala o čemu se ovdje govori!"Lijepo je diskutirati i naravno da je ovdje to i glavni cilj,ali Bože moj nije li bit svega toga pročitati postove i vidjeti o čemu se radi!Po mom mišljenju ovdje ima vrlo osjetljivih tema i vrlo je važno(barem meni,a za druge ne znam!)pročitati što čovjeka muči da se upće javio,a onda pisati u svrhu pomoći i podrške pazeći pritom što pišeš!Ako ne možeš pomoći nemoj niti pisati!Iskreno rečeno čak niti moj ginekolog s kojim sam razgovarala o svemu tome nije rekao niti riječ o nekakvim komplikacijama!Čemu da se užasavam unaprijed!Možete reći da sam bezobrazna,ali da sam željela to otvorila bih topic s pitanjem o tome!A što se tiče omalovažavanja žena koje su rodile carskim rezom,istina je!Pročitajte samo temu o elektivnom carskom rezu.Tamo je bilo gotovo natjecanje u tome tko će napisati više ružnih stvari o carskom rezu!I tamo sam rekla što mislim o tome jer mi je to grozno zbog toga što puno toga nije dokazano u praksi,a straši žene koje su osuđene roditi carskim rezom!Ponavljam,malo je žena koje žele carski,a ako ga žele to je zbog trauma kod prvog poroda(sjetih se da znam jedan slučaj kada je jednoj našoj rođakinji skoro umrlo prvo dijete zbog uske zdjelice pa je drugi puta izričito zahtjevala carski rez i smatram to sasvim O.K!)Žao mi je ako sam nekoga razljutila,ali nije mi lako nervozna sam i u strahu što se moglo i vidjeti ako je netko pročitao moje postove!No,sutra je dan D!Napravila sam test za ovulaciju i pokazao je dvije crtice no ova glavna nije još dovoljno debela pa čekamo sutra!!!Joooj!
Ispricavam se jos jednom u ime Zrinke sto je post zavrsio na ovom topicu.
Ovo jest forum pomoci i podrske, ali je ujedno i edukativni forum.
Napisati jos samo ovo: kad idemo na neku operaciju, je li normalno da nam kazu nuspojave? Kakve god one bile? Je li to nase pravo kao pacijenta? Kako cemo se znati nositi sa tim, ako se o tome ne govori, ako je to tabu tema?
I sto sad kad naidjemo negdje na spisak nuspojava, a valjda nam je ta operacija bila nuzna, inace se ne bi ni operirali, naljutiti cemo se jer se o tome govori, jer se o tome pise?
Slazem se da ovo nije topic za to, ali se ne slazem da se o tome ne treba pisati, i ne mislim da je pisanje o tome nabijanje na nos sto je jos moglo poci po zlu. Tko ne zeli takve informacije, taj topic jednostavno nece citati.
Ja-ma, od srca ti zelim za dva tjedna veliki + na testu. :love:
Eto!!!Što je tu je!Danas je Ovugnost-premium pokazao da može,bazalna se digla na 37 celzijevaca i mi smo to napravili uz moju takvu paniku i molitvu Bogu prije samog čina! :lol: No,sada me više nije strah!Ne znam zašto,ali nimalo,no i dalje me grebe po glavi onaj naslov:"Carski rez uzrokuje neplodnost!"I dalje tvrdim da nije ukusno,a ni razborito komentirati,a ne pročitati postove i vidjeti o čemu se radi.Pa tako se može uletjeti na topic neke osobe koja je izgubila dijete u 39 tj.i početi pisati nešto što bi ju moglo pogoditi,a idirektno je vezano uz tu temu!I dalje tvrdim da se MORA pročitati o kakvoj se osobi i temi radi i što ženu muči!A ono o što se pisalo o carskom rezu možda me pogađa malo previše jer me se osobno tiče,no i dalje tvrdim da neki od tih postova nisu bili dobronamjerni već mirišu na zlobu i zločestoću!!!Ma hajd' priznajte....malo,malo...malecko :evil: (mislim na one posove na topicu o elektivnom carskom!)
ja-ma, ja ti se jos jednom ispricavam i zao mi je sto ni moju prethodnu ispriku nisi shvatila iskreno nego si mom postu dodala i epitet zlobno i zlocesto a to mi svakako nije bila namjerna, ni u snu....
nadam se da ces svoje strahove uspjeti prevladati i zeli ti svu srecu, normalan slijedeci porod i sretnu i veselu bebicu
Ma na tebi!Opet ne čitaš!!!Neki tekstovi na topicu o elektivnom carskom rezu(baš tako se topic zove!)su zločesti!Ona shema...Prvo netko da svoje mišljenje,onda netko poludi,pa se umješa netko treći,pa onda počne natezanje i natjecanje argumentima iz sve moguće internetske i "rekla-kazala"literature....Skupilo se toga ohoho,a to čitaju i druge žene koje su nažalost osuđene na carski i onda ih ulovi panika!Ne kažem,dobro je sve znati i čuti,ali sva ta istraživanja i nisu baš vjerodostojna,a loše utječu na psihu traumatizirane žene k'o što sam npr.ja!Ima dosta toga na Roda tekstovi i tko želi stvarno ima što pročitati,a ne tamo lupetati o tome kako je neki doktor razrezao dijete po licu za vrijeme carskog i kako su djeca majki koja rode na carski psihički poremećena jer nisu dobila dozu hormona za vrijeme trudova...Ima toga još,ali se više ne želim vraćati tamo da vidim!Kužite?Od toga me je ulovila panika,a onda spazih Zrinka tvoj članak ovdje i ....... :shock: :? :(
Ja-ma, i na vaginalnim i na carskim porodima dešavaju se i ružene stvari, iako većina protekne bez komplikacija. Samo što se ružne stvari prepričavaju dalje a one normalne se zaborave.
Meni je dijete, koje nije imalo nikakvih problema prije carskog, završilo 3 dana u intenzivnoj jer ga doktor nije mogao naći kad me razrezao. Jer je posteljica bila naprijed i bilo je puno krvi, i maternica je bila ogromna jer sam imala višak plodne vode i bila bez trudova. A dr. koji mi je pratio trudnoću i radio uzv par dana prije (drugi doktor) nije napisao u uzv knjižicu da je posteljica naprijed. Da sam to znala inzistirala bi da se čekaju trudovi malo duže - jer kad te pitaju hoćete carski sad ili ujutro (to je bio drugi carski, ja zatvorena, bez trudova, bez plodne vode) misliš si kog vraga ću čekat - da padnu otkucaji? A možda bi i doktor koji me to pitao i napravio carski predložio čekanje da je to znao.
A što se tiče porezane bebe, ležala žena krevet do mene i ja vidjela bebu s crvenom crtom preko obraza - nije nitko eksplicitno rekao da je to, ali šuškalo se.
Tako da je za dijete koje se može roditi vaginalno bolje da se rodi vaginalno. Jest da nas je evolucija sredila sa uspravnim hodom pa ne možemo roditi onako uz put, ali ovakvi smo ipak već kojih 100 000 godina.
Ja sam jedna od onih kukavica koje bi radije voljele ne čuti neke stvari koje se dese jednom u 100 godina,a mogu stvoriti paniku.Osim toga nije me toliko pogodilo to što sam pročitala već napadački stil pisanja ponekih osoba,a sasvim bez razloga.Neke žene se odluče na carski i gotovo!I ja bih isto jer se bojim da ne doživim ponovno agoniju,no činjenica da mi je umrla majka,svekrva i suprug rade i ne mogu puno izbivati sa posla,nema mi tko čuvati drugo dijete dok sam u rodilištu,a niti ja ne volim trunuti u bolnici jako dugo,me tjera da bar pokušam roditi vaginalno i što prije se vratim kući i oporavim!Ja sam uz svoje dijete 24 h dnevno i ako opet bude carski uvenut ću od tuge i brige za nju!Možda sam cendravica,ali eto,takva sam...
Meni je to isto bila glavna motivacija za vaginalni drugi porod, ali kako je bilo, bilo je. I zaista sam brže stala na noge, jedino je krvarenje bilo slabije a puno duže nego prvi put (kao da se razvukla ista količina na duže vrijeme) no to vjerojatno nema veze s carskim nego s površinom koju je zauzimala posteljica.
Pretpostavljam da je onda bolje da ti ne pišem što se dogodilo jednoj mojoj poznatoj kod pokušaja VBAC-a? Samo ću ti reći da mi je prilično olakšalo tugu oko mog propalog pokušaja.
E,čovječe,sad sam znatiželjna,ali radije nemoj!Kako Bog da bit će!Ja ću pokušati,ali ovoga puta je moj MM izričito odlučio ići sa mnom.Ako budem vidjela da je frka tražit ću carski tj.ako vidim da sve ide istim tokom kao i prvi porod.No ovoga puta nama šanse da se dam na stol i ležim ko klada 17 sati.Tražit ću da me se pusti da hodam i da radim ono što mi paše!Pa moja pokojna mama je imala isto porod 12 sati pa su je u Zajčevoj pustili da baulja po hodniku ne bi li se lakše otvorila,a mene u Petrovoj 30 godina kasnije sa početnim trudovima polegli na stol i rekli da ne mrdam!SVAŠTA!!!
Onda je jako važno da izabereš bolnicu i doktora koji će ti to omogućiti, a opet gdje imaš mogućnost, ako je išta sumnjivo, odmah biti na carskom.
Mislim da kadu ne dozvoljavaju za VBAC.
Čuj,sad ću ti odati nešto što do sada nisam htjela reći jer sam htjela izbjeći sramotu!Ja sam ti po struci fiziotrapeut i to diplomirani sa završene tri godine faxa(visoka zdravstvena).No kada smo učili sve to u teoriji izgledalo je super-savršeno,a budući da mi ginekologija nikada nije bila zanimljiva nisam se uopće interesirala za nju!Ja sam tata-mata za reumatologiju!Moja trudnoća je bila savršena.Bez riganja,krvarenja,otvaranja i sl...Mislili su svi sve će proći O.K!Nisam čak niti vezu tražila,a mogla sam!Nisam nikome niti spomenula tko sam,tako da mi je jedna budala od doktora rekla na porodu(nakon 13 sati ležanja u boksu!!!) da ako ne prestanem urlati da će me baciti iz klinike van.Kada je poslije vidio koliko sam dugo ležala(a ležala sam još 4 sata nakon tog incidenta) i kako je sve završilo,te kada je saznao tko sam promijenio je ploču!No sada ništa neću prepustiti slučaju!Promijenila sam primarnog ginekologa,a promijenit ću i bolnicu!MM ide sa mnom i to je to!Spremna sam čak platiti da ne zabrljaju opet!A ako bude frke dat ću ih u novine :evil: :evil: :evil: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja sam isto zdravstvene struke, i prijateljica koja radi u bolnici je bila samnom, pa svejedno nisam imala neki specijalni tretman. Navodno su nama porodi kompliciraniji. Greške u glavi, valjda :mrgreen: čim smo se odlučile na tu struku.
Ma još veća sramota je što sam završila srednju za med.sestre,a budući da postoji posebna škola za primalje,nas nisu specijalno davili sa tim.E,čovječe ni ne sjećam se ničeg sa prakse,samo scene jedne žene koja leži u rađaoni raskrečenih nogu!Sjećam se da sam se tada pitala da što joj je da toliko dugo leži(cca 45 min :lol: ),pa kako to da se ne porađa.I uopće tko god da mi je pričao o tim dugim porodima ja sam mislila:"Ma neće meni tako biti!"Sada vidim da je tako gotovo svima :P !!!!!!!Izgleda da sam gledala previše filmova u kojima žene rađaju u taxiju ili prikažu samo kraj priče pa se čini turbo kratko :x !!!
ja cu samo dodati da mi je jucer jedna cura rekla da je ona rodila prvo dijete na carski (ne znam razlog carskog), a drugo vaginalno(a ona molila da bude na carski). U Rijeci.
I za mamu i za bebu je tako bolje, ali treba imati doktora koji će odmah prepoznati i reagirati ako nešto krene po zlu.
Koja je to sretnica!!!Ja sanjam porod tipa:pukne vodenjak,ja hitno u bolnicu,doktor gleda,a ja otvorena 7 prsta,u roku sat vremena -gotovo!!!Ma da je gotovo za pet sati.....opet super!!!!Kako je lijepo sanjati.....
Koja sam ja kokoš!Prvo dijete smo ja i MM napravili iz prve i to smo "radili"13 i 14 dan ciklusa!Ja mislila da to mora i sada biti tako te sam usprkos Ovugnost testu koji je signalizirao plodne dane zanemarila činjenicu da su mi zadnjih par ciklusa bili malo pošemereni i da je bilo svačega 26 pa 28 pa 27...I tako mene 12-og navečer dana boljeli ludo jajnici,a ja nazovem svoju prijateljicu(zdr.radnik k'o i ja) i ona mi kaže da je njoj neki doktor na Sv Duhu(sigurno neka budala!)rekao da jajnici bole 6 sati prije ovulacije.Ja si kontam:"Još 6 sati pa ovulacija.Ona traje 24 sata...Pa dobro,sutra navečer je O.K!"GLUPAČA!!!Sada kada mi je menga došla 26-og dana ZNAM da su oni bolovi 12-og dana uvečerbili ovulacija!Eto mi sad na!!!!Promašaj valjda za kojih sat,dva...Idući mjesec ću i 12 i 13 i 14!!!Što je sigurno sigurno je!!!!I svim ženama koje su nestrpljive poručujem:"NE KUPUJTE TESTOVE PRIJE REDA!"Testirajte se 2-3 dana prije očekivane menga(ako već ne možete izdržat do kraja) i to sa onim SING-testom(20 kn)!Meni je on zadnji puta pokazao trudnoću 5 dana prije OM!A što se tiče simptoma...IMALA SAM IH U OVIH 14 DANA SVE!!!!Nevjerojatno je kako se žena uvjeri da je trudana ili su PMS i rana trudnoća totalno slični?!
Ako hoćeš pokušati naciljati spol djeteta, za curicu treba imati odnos 2 dana prije ovulacije a u danima prije imati odnose, a za dečka na dan ovulacije a prije toga apstinirati par dana. Inače i jajašce i sperma imaju neko vrijeme preživljavanja, mislim oko 2 dana, dakle 2 dana prije i 2 poslije ovulacije su plodni.
A ovulacija ne mora biti baš 14 dana prije menge, može koji dan prije ili poslije. Ja sam drugi put ostala trudna 12 dan ciklusa a bili su točni ciklusi, i rodila sam dečka (toliko o gore navedenoj metodi, hahaha).
Zbog spola i jest nastao problem!Mi smo sada ciljali na dečka jer moj muž to želi(ja iskreno ne!!!)I pošto smo zadnji puta radili 13 i 14 dan(tada su mi ciklusi bili 27 i sada su,al se ovaj zaletio,Božja volja!!!)ja sam bila 300%sigurna da će i ovaj puta biti tako!Zato i nisam reagirala na bolove u jajnicima,a pošto pijem puno vode Ovugnost test je bio malo slabijih crta pa sam mislila da to nije još to.Ovaj mjesec idemo na 12,13 i 14 dan!Ionako su najnovija istraživanja pokazala da odnosi svaki dan ne pogoršavaju kvalitetu sperme već suprotno,poboljšavaju!A i da bude loša preživjet će valjda koji spermić od onog prvog dana(za taj dan ćemo tri dana apstinirati!) pa makar cure :D !!!Što će MM dovesti u depresiju :lol: !!!Neka! Meni paše :mrgreen: !!!Šalim se!Nije on baš takav,ali....U svakom slučaju je bolje raditi dan prije nego ovak ciljati točan dan pa profulati :x !!!!
Istina jest da su spermići sposobni preživjeti i do 72 sata.Muški su brži i ako je jajna stanica izbačena tj.ako je ovulacija nastupila brže će ju oploditi jer će brže stići do nje.No ako je odnos bio par dana prije ovulacije muški su neizdržljivi i pomrjet će,a ženske koje su spore,ali izdržljivije će ostati!No ovulacija traje SAMO 24 sata i to kod nekih žena koje su dugo koristile hormonalnu kontracepciju još kraće(ne znam razlog,ali znam ljude koji su imali taj problem)pa ti onda ulovi jajašce :? ?! [/b]
A tek kad san postane java 8) Moci ces ti to, ja-ma, ne brini.Citiraj:
ja-ma prvotno napisa
Joooj!!!Riječi ti se pozlatile!!!
Da li je uobičajeno da se nakon prvog poroda na carski, drugi put rodilja hospitalizira prije termina? Ili to opet ovisi o razlozima radi kojeg je napravljen carski, ili možda o vremenskom periodu koji je prošao nakon njega?