Siena prvotno napisa
Očito je shvaćeno da ja svojem djetetu pišem lektire i zadaće?????
Ja ne mogu napraviti baš ništa umjesto njega, a kamoli napisati zadaću ili lektiru! Pa to nitko ovdje ne radi.
Moja angažiranost se odnosi na to da moram često sjedit sa sinom i učiti. Ja, naprimjer, pročitam lektiru prije njega i kad je on pročita, on ju napiše i dođe k meni. Onda razgovaramo o tome što je napisao, što bi mogao napisat bolje, zašto misli o nekoj stvari baš tako i što su druge pouke koje on nije primjetio - ja mu ukažem na njih...
Matematiku, recimo, ja moram prvo pročitat iz udžbenika gradivo, nakon čega on rješava zadatke koje ja provjeravam. Ali ne samo rješenja, nego i postupak. I objašnjavam mu što mu nije jasno. Kao dodatna osobna učiteljica sam, zapravo..... JA NE PIŠEM ZADAĆE UMJESTO NJEGA, jer onda škola ne bi imala nikakvog smisla.
I svrha ove teme jest da dokučimo da li je u redu da roditelj bude osobni učitelj, pored onih profesora u školi.
Nekad nemam ni vremena ni strpljenja raditi s njim, a s druge strane, brine me što će postat skroz ovisan o mojoj pomoći. Već sada ne želi radit ništa dok mame nema.... :cry:
Najviše me frustrira što kad ja ne sokolarim nad njim, krenu loše ocjene! Odem na informacije i dobijem jezikovu juhu od profe jer dijete nitko ne potiče na učenje :evil:
Zato mislim da je skoro svaka petica koju ima zapravo moja petica, jer sam se ja morala sjetit njegovog testa i natjeravat ga da učimo. Sjedit s njim i ponavljat sto puta glagolska vremena i vrste predikata itd....
DA LI JE TO U REDU?