Mi ne koristimo vlažne maramice. Operemo guzu vodom i to je to.Vlažnim maramicama više čistimo kožni trosjed i dvosjed.
Printable View
Mi ne koristimo vlažne maramice. Operemo guzu vodom i to je to.Vlažnim maramicama više čistimo kožni trosjed i dvosjed.
Nije ti ni to najpametnije. Znaju skinuti boju s koze...Citiraj:
No@n@ prvotno napisa
Citiraj:
ninet prvotno napisa
Ma super. I sa time da brišem pipicu mijoj L. Savršenstvo.
Nego iznapadale smo ženu ili će nas tako doživiti, a ne mislimo ništa loše. wlatka, nismo mi tako strašne. Puno nas je pa svaka kad napiše šta misli...
I ja sam se na početku ovdje zakačila sa svima, i vratila se nakon duuuužeg vremena. I sad sam skužila o čemu se smije i ne smije pisati. I sad su mi super cure i rasprave i mišljenja. Nekad je napeto nekad nije, ako je makneš se i to je to.
Malo OT, ali da se ne prepadne žena.
a jel znate da se coca cola koristi kod probavnih tegoba i kad se nečeg masnog najedete?to če vam reči svaki doktor i pedijatar.pogotovo kad je izmješa da nestanu mjehurići.kad smo več kod coca cole.... a šta se tiče maramica,ja poznajem večinu koja ih koristi...
Nije ti ni to najpametnije. Znaju skinuti boju s koze...[/quote]
Znam da nije al garnitura je bijela a maramice tak lijepo skidaju mrljice
w latka, ok.Citiraj:
w latka prvotno napisa
poznajes vecinu, ali dopusti da ovdje upoznas i drugu vecinu koji ti pokusavaju objasnit svoje razloge zasto ne :)
istina je da se preporuca coca cola ali zlicica!!
onaj isti doktor koji je rekao da ostavimo komad mesa u coca coli je savjetovao kod proljeva i povracanja na zlicicu coca cole. (kod odraslih)
to je identicno ovome o cemu pisemo- koristit cemo vlazne maramice kad smo na putu, ali kad smo doma i imamo vodu pri ruci, necemo jer bi u suprotnom bebina guza i bebino spolovilo bilo ono meso u coca coli ;)
leonisa,nisam ni mislila da se popije cjela boca cole :) ali ovo nije topić o coli... dobro,vidim da tu večina ne koristi maramice i iskreno meni se i to sviđa.sve šta je dobro za vaše bebe,mi smo za sada zadovoljni maramicama pa ih koristimo,ponekad vodom,većinom maramice i nemamo problema!
Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Potpisala bih Leonisu.
A za colu se nadam da mislite samo na nas odrasle. Ne valjda da bih maloj trebala dati cole.
Da to znam, pomaže i par gutljaja pri mučnini i glavobolji, ali nije da ću je se nalokavati. Mi je ni ne kupujemo u našem domaćinstvu. Samo za neki odrasli rođendan. I to je sve.
Za maramice sam toliki NO ZAGOVORNIK, da bih ih zabranila doslovno. Tako razmišljam. Nakon onoga šta sam prošla i vidjela na mojoj L. pitam se koliko je toga u njima štetnoga i koliko ustvari prolaze laboratorijske kontrole. Ali velike korporacije se sa time vješto nose, money...money...money...
daj mi reci šta danas nije novac,novac,novac?sve se bazira na novcu i zaradi,to je skoro nemoguće izbječi.
w latka, novac nije tema ovog topica.Citiraj:
w latka prvotno napisa
Pa to nije razlog da nešto koristim, ali je razlog da se zapitam o nečijoj kvaliteti.Citiraj:
w latka prvotno napisa
Kao kinesko AD u koje su strpali to nešto, zaboravih kako se kaže. To je valjda najpopularnije AD u kini (bilo) i nitko baš zbog bogatstva firme i ugleda nije ni posumnjao. Nije dobro slijepo vjerovati u nešto zbog skupe reklame. Vjeruj mi i kaputić od Varteksa, je dobar, ne samo Armani.
inače, dok je Lovro bio mali i ja sam koristila maramice u situacijama kad sam bila dalje od vode.
Tek kad je netko pokrenuo taj stari topic o maramicama, mislim da je ifigenija napisala kako je nešto očistila sa njima....kad sam probala isto, pretrnula sam. :/
Znam da ih sigurno nikad nikad neću koristiti za ijednu dječju guzu.
Danas ih isto imamo, ali samo za situacije kad smo vani, kad nema vode a treba obrisat ruke.
w latka, ja mislim da nema ničeg tako strašnog u maramicama. kad sam vani, uopće se ne ustručavam koristiti ih, a kad sam doma, kao emsa - za obrisati onaj prvi sloj *ovna, a onda joj guzu operem s vodom.
vjerujem da je bolje samo prati s vodom, ali brate mili, kad ovo pročitaš, imaš osjećaj da ćeš ne znam kakvu štetu djetetu nanijeti ako obrišeš gu s maramicom.
a btw masnoću skida i običan sapun. ne mora biti neki specijalni otrov i grozomorno otapalo. :/
ajme pa nisam luda ,nije novac tema.nenaa je napisala nešto o velikim korporacijama i zaradi.samo se nadovezujem.
u kinesko mlijeko su stavljali melanin.zanam da to nije tema topiča ali samo se nadovezujem na nenaa.nije se mogla sjetiti šta su stavljali.
ja spadam u mame koju su koristile vlazne maramice. Ponekad, rijetko, cesto...kako kad. Kad je bila mala i maramice su bile manje u upotrebi, kod kuce smo guzu cistili blazinicama, a sad kad je veca ope rijetko koristimo i jedno i drugo...nije joj guza bila crvena, usudila bih se reci nikada..ali ja imam osobno iskustvo. Stajale su mi maramice u WC, pa sam ih ja koristila nakon velike nuzde..i peckanje je bilo neizbjezno...
stavi komad mesa u čašu s običnom vodom, ili nedaobog limunadom, špa ujutro prouči što će se dogoditi i koja je razlika u odnosu na posljedice bilo koje kole.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
ne zagovaram, naprotiv, protiv nje sam, ali ovo s mesom je urbana legenda
vlažne maramice dobro skidaju masnoću jer su natopljene raznim uljima. jednako će se ponašati vatica s malo masl. ulja
a bogami i konzolu auta ćeš još teže očistiti.
i opet, ne zagovaram ni to, naprotiv, mališu sam čistila s vatom i vodom, a maramicama čistim napu i pećnicu.
leonisa :*
ne pijem kolu, smrdi mi, a meso sam do sad ostavljala samo u pacu :mrgreen:
poanta svega, o cemu cure pisu je, da su vlazne maramice tu, kao ispomoc, ali da je za dijete daleko bolje, zdravije, njeznije, ispirati spolovilo i guzu vodom nego bilo kakvom kemijom.
ona se "ostavlja" za one iznimne situacje. kada nam voda nije dostupna.
i ako maramice ikao stete, daleko ce manje stetiti ako se koriste kao iznimka a ne pravilo.
U kinesko mlijeko su stavljali melamin, melanin je kožni pigmentCitiraj:
w latka prvotno napisa
Citiraj:
anjaT prvotno napisa
:lol: :lol: :lol:
da melamin,svakom se omakne pogrešna tipka! :oops:
istina, ali kad očistiš masnoću taj sapun ispereš s površine, zar ne? u tome je cijeli point. kad bi se maramice koristile za brzinsko brisanje prije pranja, onda sigurno ne bi ostavljale slojeve sapuna, kemikalija, ulja ili čega već.Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
kao i sve, ako se umjereno koristi, nema problema.
Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Tako je Leonisa. Kad je hitno i vani smo obrisem i ja vlažnom iako ih sada prije izlaska dobro isperem pod vodom i stavim u plastičnu kutijicu koju smo dobili uz jedan paket pelena. Tako da je tih par komada dobro isprano. Mi smo imali gljivice i ne bi se više zezali. Ne znači da nekome nisu super. Ja kažem ja bih ih ukinula, ali tko sam ja da bi mene netko slušao. To je samo moje mišljenje i meni su se zagadile.
Tko voli neka izvoli.
A šta se cole tiče, bacite kovanicu u limunov sok i colu pa vidite razliku ujutro.
a bas... skidaju masnocu, uuuuuu....Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
i mi ih koristimo, doduse najblaze po mirisu i tragu koje smo mogli naci - Huggies pure - i odlicno nas posluze.
ujutro skuham blagu kamilicu i s time perem guzu uz pomoć onih velikih blazinica za bebe. za van imam paket maramica iz bio&bio, bez kemije, i super su.
zašto kamilica?
zar ona ne isušuje kožu?
kamilica je super za dermitise, različite upale... nama je fenomenalna! skuha se potpuno blaga, dva tri cvijeta.
držim lončić na radjatiru i uvjek je spreman za smrdu!
ja isto imam savjete od lijecnika da se kamlilica napusta jer isusuje kozu.
Citiraj:
leonisa prvotno napisa
i ja. i mi koristimo isključivo vodu i blazinice. mi koristimo one iste koje je netko spomenuo na prvoj stranici- velike baby, imamo jednu posudicu u koju si uzmemo tople vode i njime peremo guzu. i eto da se pohvalimo- niti osipa, niti crvenila na guzi, spolovilu, kontrolirali urin sa 6 mj. i sve je bilo sjajno! meni se lovro od vlažnih maramica sa nekih tjedan dana starosti osuo (bio je u bolnici i tamo su mu brisali guzu time) i tad smo svi zaključili da je preosjetljiv na tu kemiju. od tad samo blazinice i voda. kod kupanja koristimo baby šampon iz ljekarne, samo jedan mu odgovara, ali to je već neka druga tema...
u biti, naša divna prodojeća patronažna (mi nismo s njom puno imali kontakata jer eto bili smo bolesni pa nam na kraju nije ni trebala) je i savjetovala da bebi peremo guzu isključivo vodom i nježnim blazinicama (to smo već radili) jer sve drugo djeci smeta često. oh, ta žena je predivna i stvarno je odlična patronažna! ali opet, to je jedna druga tema... :roll:
kamilica ne isušuje kožu.
poznati su proizvodi na bazi kamilice upravo za suhu kožu.
Što se tiče ljekovitih svojstava osim za ublažavanje upale zbunog mesa koristi se kod pelenskog osipa, ekcema, psorijaze ili manjih rana.
današnje preporuke liječnika da kamilica isušuje kožu uglavnom se odnose na to da odmah slijedi preporuka o tome što bi trebalo koristiti, a dostupno je u ljekarnama.
a kao i za sve biljke tako i za ovu vrijedi da neko može biti alergičan na nju.
dorian nije imao problema zbog maramica nikada, iako smo ih kroistili samo za van, pa opet mislim da su glupost. totalno nametnuta potreba.
kao i kod ostalih instant rjesenja (ulosci, pelene, gotova hrana) apsurd je koristiti ih svakodnevno i u svakoj situaciji, kad nisu neophodni.
sto mrzim kad civilizacijska dostignuca odu u ekstrem. pored ciste i tekuce vode u kuci (!) kupovati maramice za pranje guze :roll:
slažem se u potpunosti.kažu da je kamilica loša,tako da bi otišli u apoteku i kupili neški proizvod.a kamilica je poznata po svojim blagim svojstvima i povoljnim djelovanjem na kožu!Citiraj:
Mamita prvotno napisa
Ako kamilica ublažava upalni proces na koži, ne znači da ne isušuje.
Prema našem iskustvu pokazala se da isušuje.
evo, sad se vraćamo na ono zašto mi ne dopuštamo spominjanje imena kršitelja Koda.Citiraj:
w latka prvotno napisa
ima onih koji će u startu otići i kupiti kremice razvikanoga proizvođača jer misli da je, ako je razvikan - i najbolji.
ima onih koji će koristiti kamilicu, pa će im netko reći da kamilica isušuje kožu i da je najbolji proizvod... opet tog nekog proizvođača.
a ima i onih koji ne bendaju ni kamilicu ni ništa nego koriste vodu.
ima i slučajeva koji su između nabrojanih, ali ovim primjerom sam ti htjela pokazati kako i zašto pokušavamo spriječiti utjecaj agresivnih kampanja i proizvođača.
(a ja i dalje mislim kako kamilica isušuje kožu) :)
F isusuje, definitivno. Nije li to i poin pri koristenju kamilice kod pelenskog osipa - da isusi tu regiju (osim mozda i da dezinficira). nama za pelenski osip dr. preporucio kadulju.
znam da i kozmetičari savjetuju blazinice s kamilicom za lokalno isušivanje akni
ne po cijelom licu jer se onda koža počne braniti protiv isušivanja i samo dodatno izlučuje masnoću
Možda vam isušuje zbog prejake koncentracije.
Kod upale ili osipa koji peče važno je odvagnuti da li želimo riješiti taj problem prvo pod cijenu suhe kože. Ovdje naravno govorim kod osipa koji se ne mogu riješiti toplom vodom i blazinicama nego o otopini kamilice kao jednom od prirodnijih rješenja u odnosu na kreme ili masti.
XCitiraj:
meda prvotno napisa
Kao i hrpetina drugih nepotrebnih stvari. Kad jednom u kući ostaneš bez nečega što ti je prije bilo must have, shvatiš da ti uopće ne treba.
Pitajte me bez čega sve mogu :mrgreen: