pa to čekam još od lani kad su najavili seminare! ja se prijavila pa valjda će biti mjesta. veselim se ako ću upoznati i nekog od vas
Printable View
pa to čekam još od lani kad su najavili seminare! ja se prijavila pa valjda će biti mjesta. veselim se ako ću upoznati i nekog od vas
I? kakav vam je dojam?
Ja sam bila ona s malom bebom :) .
jako sam željela ići na to, ali pošto beba mora ići svugdje za svojom kuhinjom :lol: (riječi doktorice uz Klaićeve), pitala sam Dušanku možemo li je povesti jer je velika vjerojatnost da će sve prespavati pa probamo, ako ide ide, ako ne, izaći ću.
Ona je rekla da što se nje tiče da nema problema, ali da mora misliti na ostale roditelje, da ih ne ometa. Da možemo probati.
pa sam ja zato bila malo na iglama cijelo vrijeme jer nsiam znala koliko je njen prag tolerancije. A Lori se baš pričalo :mrgreen: , daleko od spavanja.
Iako je jednom skoro zaspala dojeći, ali onda se Felix morala premještati u prvi red pa ju je razbudila :P
Ali, dobro, super smo i izdržali
i??? i mene zanima kako je bilo :)
ja sam se prekasno prijavila za ovu, ali sljedeću ne propuštam :)
pa ti imaš troje djece???? ko i ja, ja sam ona koja je sjedila do tebe :mrgreen:Citiraj:
branka1 prvotno napisa
mene zanima kad su savjetodavni seminari ak netko zna?
meni je bilo ok, samo prekratko, očekivala sam duže
kaj, izgledam kao mlada mama s prvim djetetom, ha? Balavica? :mrgreen:
da, točno to, ne bih rekla da imaš trojeCitiraj:
branka1 prvotno napisa
ja sam si mislila kaj su ovi revni kad su oboje došli na seminar o roditeljstvu, a imaju tek malu bebu, još ne znaju kaj ih sve čeka. :)
Oooo, znamo, znamo. Itekako :mrgreen:
ajd dosta komplimentiranja, ajde nam recite kako je bilo 8)
pa po meni su dojmovi dosta dobri ali bila bih zadovoljnija da je bilo duže jer u ovako malo vremena se ne može baš puno...iako je to bilo dovoljno da promjeni moju sliku odgoja i viđenja roditeljstva i da me potakne na promjene u mojem stavu, a to sam u konačnici i htjela.Citiraj:
flower prvotno napisa
Bilo je riječi o razlikovanju samosvijesti i samopouzdanja, pa se može reći da je samopouzdanje sve ono što znam, umijem, za što sam sposobani u čemu sam dobar...dakle, odnosi se na vještine.
Ne može se reći ja sam samopouzdana osoba, jer se ne može generalizirati, ( samo negdje mogu biti dobar).
Samosvijest se odnosi koliko znam o sebi, kao neka spoznaja o sebi, zapravo više odgovara na pitanje tko sam ja i što mislim o sebi takvom kakav jesam.
Kako razvijati samosvijest? Komunikacijom kroz osobnu informaciju, kako se ja osjećam, a ne da tebe procijenjujem i sudim, dakle, kroz ja poruke kojima se ne ide na osobnost djeteta već samo kako to djeluje na mene.
Samosvijest natkriljuje samopouzdanje
kad je narušeno samopouzdanje i niska samosvijest, osoba misli da je loša, da nije vrijedna iako je u nečem vrlo uspiješna ali mu fali samosvijest
Eto toliko, bilo je još riječi ali nemam vremena sad pisati
Bambi, jesi li ti prije čitala Juulove knjige?
Ja jesam, sve...i, zapravo, sve to već znam :/ .
Mislim da je to super nekome tko nikada nije čuo za to, ali meni je to bilo kao prepričavanje knjige.
Možda da je radionica pa da ima više interakcije (dobro, javljali su se i ovdje roditelji, ali ne kao na radionici), ali ovako...isti primjeri kao iz knjige (čini mi se), meni sve već poznato i prožvakano
Ne kažem da žena nije super odradila posao, samo što sam ja to tako doživjela
to nije bila radionica, vise predavanje?
zapravo, seminar. Znači, da, više predavanje, ne kao TRK koji je radionica. Morali smo napraviti jedan zadatak, ali nismo to komentirali, to je bilo više za nas. Tu i tamo je kao nešto pitala nas pa je odgovorio tko je htio, ali više je bilo predavanje
da ali bez obzira na x puta procitane knjige, dobro mi je doslo da me se podsjeti, da mi se prikaze iz drugog kuta jer mi kad sami citamo tumacmo sebi sta i kako zelimo.Citiraj:
branka1 prvotno napisa
naravno, vise mi treba onaj "interaktivni" dio, savjetodavni i jedva cekam inspirativno savjetodavni seminar za kojeg smo se na kraju popisali :)
A kakav je to seminar? I jel pojedinačni ili grupni?
grupni.
bit ce da je to bilo nakon sto ste otsli. zaokruzli smo ko je zainteresiran za njega. on bi bio onda vise kao radionica, temeljilo b se na indvidualnim primjerma....
Da, to je slično kao na onim radionicama od Tanje Sever, tj mi idemo kod Anamarije Frajman. Samo tamo postoje roditeljske radionice koje su valjda nešto slično kao ovo i individulani sastanci koji su meni super
Citiraj:
Poštovani,
Termin slijedećeg seminara na temu "Kako omogućiti razvoj samosvijesti kod djece" je 13.3.2009. petak, u vremenu od 18.00 do 20.00h.
U prilogu su informacije o prijavi.
Molimo sve one koji su se već prijavljivali za ovaj seminar, a nije bilo mjesta, da se ponovo prijave da bi potvrdili svoje sudjelovanje.
Srdačan pozdrav,
Familylab
--------------------
Inspirativni seminar
Kako omogućiti razvoj samosvijesti kod djece?
Ukoliko niste sigurni kako se razvija samosvijest kod djece
Ako želite znati kako Vaša samosvijest utječe na Vaše dijete
Saznajte zašto je samosvijest osnova mentalnog zdravlja djece i odraslih te glavni preduvijet za uspješno suočavanje s izazovima u današnjem društvu
Ovaj seminar je uvod u pojmove «samosvijest» i «samopouzdanje» za roditelje djece od 0-13 godina. Što se ranije uvide razlike između ovih pojmova, kao i vlastiti ciljevi, to će biti veća korist za cijelu obitelj.
Po završetku seminara polaznici se mogu prijaviti za inspirativni i savjetodavni seminar vezan uz ovu temu.
Za sudjelovanje se možete prijaviti na mail adresu: domena.dk@gmail.com
Zbog ograničenog broja mjesta, molimo Vas da se prijavite na navedeni mail te u prijavi navedete ove tri bitne informacije:
- Ime i prezime
- Navedite dolazite li sam/a ili s partnerom/icom
(druga osoba se ne treba posebno prijavljivati)
- Naziv seminara za koji se prijavljujete
Naziv seminara
Kako omogućiti razvoj samosvijesti kod djece?
Datum i vrijeme održavanja
13.3.2009. / 18.00 - 20.00h
petak
Voditeljica
Dušanka Kosanović
Cijena inspirativnih seminara:
130,00 kn - pojedinac
200,00 kn - oba roditelja/partnera na istom seminaru u istom terminu
Seminar se plaća po dolasku; način plaćanja je gotovina.
U cijenu je uračunat pdv.
Mjesto održavanja seminara:
Kružok, XI Vrbik 9 (od restorana «Pri Zvoncu» u smjeru prema raketma 2. skretanje lijevo)
Veselimo se susretu s Vama,
Familylab
To nije feeeerrrr....baš čitam Vaše kompetentno dijete i mislim si kak bi bilo dobro jedno predavanje, surfam u nadi da ću naći nešto na stranicama Family lab-a.hr (ali ništa!), kad evo...propustila sve, pa ću morati i slijedeće predavanje, jer se moja firma seli....buuuuuu! Molim Anchie da bude tak dobra kak i do sada i da nam posta njihove obavijesti, jer na stranicama Kružoka isto nema ovakvih obavijesti!
Pitanje: što čitati nakon Vašeg kompetentnog djeteta od Juula?
Da naravno, meni uvijek dolaze obavijesti za postavljanje na ovu temu :)Citiraj:
bilbo7 prvotno napisa
Nista. Nema toga :mrgreen: Iako je sala, al ima tu puno i istine.Citiraj:
Pitanje: što čitati nakon Vašeg kompetentnog djeteta od Juula?
Također njegovoCitiraj:
bilbo7 prvotno napisa
Ovo sam ja! Tko si ti?
Kako reći ne mirne savjesti
život u obitelji
Hura, idemo jesti!
Jučer je bila radionica Roditeljsko vođenje.
Tko je stvarno Juula prešao uzduž i poprijeko, radionica je bila mali podsjetnik.
Meni najzanimljiviji dio bio je o svezi osobnog autoriteta i osobnog jezika. Jedno je povezano s drugim. Svojim govorom-jezikom (intonacija rečenice, mimika lica) stvaramo svoj autoritet.
Želimo li reći NE, to sigurno ne smijemo reći umilnim glasom i s osmijehom jer ga dijete neće shvatiti.
Hvala i tebi i Branki1 na odgovoru!Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Dobro si shvatila moju poantu i sviđa mi se tvoj odgovor, al sam ipak uzela jučer Život u obitelji i već prve stranice su mi potvrdile da si bila u pravu, jer već u uvodu slijedi ponavljanje nekih teza iz Vašeg kompetentnog djeteta. Pročitat ću do kraja, radi znatiželje.
Bili smo i MM i ja jučer - moram priznati da smo prilično razočarani. Bio je to podsjetnik na JJ knjige, ali bez ikakve dodane vrijednosti. Meni su osobno primjeri bili vrlo banalni, a de facto niti na jedno pitanje sudionika nije dan odgovor. Pri tome, ne mislim ja da je predavateljica trebala izaći s nekim apsolutnim odgovorima i istinama, ali ono što je ona ponudila je puno manje od onoga što ćete saznati kad pitanje postavite npr. mamama na ovom forumu ili frendicama uz kavu. Eto, nadam se da će tečaj roditeljske kompetencije u Modusu biti korisniji!
Meni je bio ;)Citiraj:
hrčkić prvotno napisa
I ja sam pomalo razočarana jučerašnjim seminarom :/ ali s Modusom sam bila i više nego zadovoljna.
tanja_b, baš mi je drago da si bila zadovoljna u modusu! valjda će i nas uskoro pozvati.
Hrčkić i tanja, otprilike sažeto moje mišljenje :)
branka1, dakle ti si ona plava mama tri dečka! a ja sam mislila da si ti možda matilda (s obzirom na plavušu u avataru ;) )
U stvari sad pažljivije čitam godine u tvom potpisu i vidim da ipak nisi mama tri klinca od 9, 5 i x godina. Sorry, malo sam bila brzopleta!
Ma ne, ja sam totalna suprotnost Heidi Klum, zajednička nam je postojanost frizure u tunelu i na dječjem rođendanu, ali boja kose i crveni tepih :nono:Citiraj:
hrčkić prvotno napisa
Imala sam zelenu pašminu oko vrata. ;)
aaa, sjedila si ispred mene onda (osim ako nije bila još koja zelena pašmina negdje u dvorani)!
:) ja nisam bila jučer. bila sam prošli put. ja imam 3 cure :)
ja sam poslala muža jer njega nikako nisam mogla dobit da pročita te knjige, a pretpostavljam da žena to ipak zna bolje ispričat nego ja. njemu je bilo zanimljivo, ali napominjem da nije čitao knjige.
AKo želite dobiti obavijest o sljedećim terminima pošaljite lijepo mail na mailto:domena.dk@gmail.com
I MM i ja smo bili. I sad gore čitam i nikako povezat tko je bio tko od vas koji pišete...
Meni se isto činilo malo kao prepričavanje svega što sam čitala. Ali nije ni to toliko loše jer su mi sada neke stvari malo bolje sjele. Prijavili smo se za savjetodavni, od njega ipak očekujem više.
Nego, ja sam nas zaokružila bez da sam gore pročitala što o tom savjetodavnom piše. Jel netko zapamtio, za kad se planira uopće i je li bila još koja vrijedna informacija na tom papiru?
Koliko sam shvatila, još nemaju termin za savjetodavne, nego je ono zaokruživanje bilo samo da okvirno vide kakav je interes. Zaokruživanje imena ne znači automatski i prijavu.
da li su vam rekli da je za savjetodavni potrebno doći na seminar i što će uopće sadržavati savjetodavni?
Citiraj:
Familylab Vas poziva 6.4.2009. 18.30 - 20.30h u ponedjeljak na inspirativni seminar "Kako reći ne mirne savjesti?"
· Zašto je za razvoj i održavanje kvalitenih odnosa tako važno moći reći ne?
· Zašto i o našoj sposobnosti da kažemo ne ovisi dobrobit cijele obitelji,
uključujući i dobrobit partnerskog odnosa?
Ovaj seminar polaznike poziva na promišljane o osobnim granicama te o važnosti toga da sebi
možemo reći da da bismo stvarali odnose koji su jaki i puni ljubavi.
«Najbolje ne i ne s najviše ljubavi je ono ne koje kažete drugima kada sami sebi kažete da -
što znači da svojim vlastitim granicama, potrebama, vrijednostima i željama.»
Prema Jesperu Juulu ovo predstavlja kvantni skok u psihološkom i društvenom razvoju
čovječanstva. Seminar osvještava procese koji su u osnovi «lošeg osjećaja» kada kažemo ne,
te govori o tome kako možemo stvoriti preduvijete za razvoj i očuvanje integriteta kod djece i
odraslih.
Po završetku seminara polaznici se mogu prijaviti za inspirativni i savjetodavni seminar vezan
uz ovu temu.
Za sudjelovanje se možete prijaviti na mail adresu: domena.dk@gmail.com
Zbog ograničenog broja mjesta, molimo Vas da se prijavite na navedeni mail te u prijavi
navedete ove tri bitne informacije:
- Ime i prezime
Ja se taman danas počela spremati čitati knjigu :)
netko misli ići?
[quote]Udruga za unapre
Citiraj:
Poštovani,
Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na seminare Familylab-a koji su namijenjeni roditeljima kao i svima zainteresiranima za teme roditeljstva i obitelji.
Projekt Familylab Hrvatska dio je internacionalnog projekta čiji je osnivač Jesper Juul, obiteljski terapeut i autor mnogih knjiga na temu obiteljskog života, od kojih je kod nas i u svijetu najpoznatija «Vaše kompetentno dijete». Voditelji Familylaba prošli su edukaciju i stekli certifikat za provođenje seminara.
Familylab Hrvatska provodi seminare temeljene na teorijama i iskustvima o odnosma unutar obitelji koje predstavljaju osnovu rada Familylab Internationala. Seminari su namijenjeni roditeljima koji traže inspiraciju, dobru i valjanu osnovu za svoj način roditeljstva i partnerstva s ciljem razvoja njihovih obitelji. Familylab je ponuda roditeljima koji sebe i vlastite vrijednosti žele razvijati u dijalogu s principima Jespera Juula i drugih stručnjaka o oboteljskom životu i odgoju djece; koji žele dijalog s drugim roditeljima, vrtićima, školama i sličnim institucijama te na svojim radnim mjestima.
Familylab nudi inspirativne seminare na kojima voditelj govori o jednoj temi. Trajenje ovakvog seminara je 120 minuta. Kao nastavak inspirativnih, provodimo inspirativne i savjetodavne seminare u kojima je, uz sam sadržaj teme, fokus stavljen na interakciju s polaznicima kroz razgovor o njihovim pitanjima i nedoumicama vezanima uz temu. Ovi seminari će se početi provoditi nakon održanog niza inspirativnih seminara.
Ukoliko ste zainteresirani molimo Vas da se prijavite na navedene mailove, ovisno o izboru seminara, te u prijavi navedete slijedeće informacije:
- Vaše ime i prezime
Naziv seminara Datum i vrijeme održavanja
Mjesto održavanja
Voditeljica
Roditeljsko vođenje 29.5.2009.
18.00-20.00h
Centar za unaprijeđenje komunikacija, vještina, igre i znanja KVIZ
Prilaz Gjure Deželića 12
(dvorište)
Neda Vac Burić
Prijave:
nvburic@hotmail.com
Kako reći ne mirne savijesti 5.6. 17.30-19.30h Kružok, XI Vrbik 9 Sandra Vrbančić
Prijave: domena.dk@gmail.com
Cijena inspirativnih seminara:
130,00 kn - pojedinac
200,00 kn - oba roditelja/partnera na istom seminaru u istom terminu
Seminar se plaća po dolasku; način plaćanja je gotovina.
U cijenu je uračunat pdv.
O daljnjim temama i terminima redovito ćemo Vas obavještavati putem e-maila.
Veselimo se susretu s Vama,
Dušanka Kosanović
Familylab Hrvatska
22.2.2009.
Inspirativni seminar
Kako reći ne mirne savjesti?
Zašto je za razvoj i održavanje kvalitenih odnosa tako važno moći reći ne?
Zašto i o našoj sposobnosti da kažemo ne ovisi dobrobit cijele obitelji, uključujući i dobrobit partnerskog odnosa?
Ovaj seminar polaznike poziva na promišljane o osobnim granicama te o važnosti toga da sebi možemo reći da da bismo stvarali odnose koji su jaki i puni ljubavi.
«Najbolje ne i ne s najviše ljubavi je ono ne koje kažete drugima kada sami sebi kažete da - što znači da svojim vlastitim granicama, potrebama, vrijednostima i željama.»
Prema Jesperu Juulu ovo predstavlja kvantni skok u psihološkom i društvenom razvoju čovječanstva. Seminar osvještava procese koji su u osnovi «lošeg osjećaja» kada kažemo ne, te govori o tome kako možemo stvoriti preduvijete za razvoj i očuvanje integriteta kod djece i odraslih.
Inspirativni seminar
Roditeljsko vođenje
Tražite li načine roditeljskog vođenja i preispitujete autoritarni i s druge strane slobodni pristup u odgoju?
Kako možete prakticirati Vaš autoritet i vođenje na način koji neće povrijediti osobni integritet djeteta?
Zašto djeca trebaju roditeljsko vođenje?
Ovaj seminar nudi smjernice u traženju odgovora na pitanje o ciljevima odgoja, govori o važnosti i kvalitetama vodstva odraslih i kako se ono mijenja tijekom odrastanja djeteta – od
ranog djetinjstva pa sve do puberteta.