mala_beba_21 prvotno napisa
Bok! Imam jedan problem. Živimo u veelikoj zgradi i osim zajedničke pričuve plaćamo, tj. trebali bi plaćati i kućne režije. Međutim, meni se one čine previsokima i u velikom dijelu nepotrebnima. Zašto? Pa, ovako, one se sastoje od dijela za čistačicu, zajedničku struju, domara, kotlovničara i blagajnicu. Zajedničku struju prihvaćam, za liftove i svjetla i hidrofor, čistačicu isto ok, ali ostalo je totalna besmislica, bar po mom. Pitam se zašto imamo domara kad istovremeno imamo firmu koja upravlja našom zgradom i koliko sam shvatila brine o popravcima!? Zašto kotlovničara kad je kotlovnica automatska, a i u stanovima nam je uglavnom prevruće. Taj se ništa ne brine oko grijanja. A još na sve to blagajnica koja će to sve ubirati!!! Čine mi se to kao ostaci iz bivšeg sistema. Da napomenem da stanova ima toliko da svi oni poprilično zarade. Dosta penzića ima u zgradi, oni svi to redovno plaćaju, što me čudi, al očito se ne žele nikom zamjeriti. Kad smo doselili, na prvom zboru stanara su nas popljuvali, mene je gđa. blagajnica izvrijeđala, i mi već 12. mjeseci ne plaćamo ništa!!! Nisam sretna zbog toga, ali... Sve kao porodiljni, budemo, budemo nešto poduzeli. I tak je kokoš izvijesila listu dužnika, gdje mi dugujemo najviše i nekak me to škaklja :/ :/ Ne znam što možemo poduzeti protiv ovakve situacije? E, da, te kućne režije plaćaju se na ruke, tak da gospoda može raspolagati lovom. Ili preko računa kućnog savjeta. Imala sam ideju da plaćamo samo struju i čistačicu. Ima li netko možda sličnu situaciju ?