Nisam niti primjetila da je opet počelo krvariti. Svako malo sam mu cicu vadila i gledala i nije bilo ničega, nego tek dok se pobljuckao sam vidjela da je opet povukao krv...
Iduće hranjenje bi moralo biti iz te cice...
Printable View
Nisam niti primjetila da je opet počelo krvariti. Svako malo sam mu cicu vadila i gledala i nije bilo ničega, nego tek dok se pobljuckao sam vidjela da je opet povukao krv...
Iduće hranjenje bi moralo biti iz te cice...
koliko je krvi bilo: krvava mrljica, kao iz ragade, ili je kompletan sadržaj bio crvenkasto-smeđi?
Samo malo smečkastih tragova, ostalo je bilo mlijeko i slina...
X,Citiraj:
apricot prvotno napisa
plus
-savjetujem ti da ako se ponovi oblno krvarenje obavezno odeš kirurgu, poželjno plastičnom... (naglasi da se ne radi o uobičajenim problemima sa bradavicama, nego da te prvenstveno brine obilnost i ponavljanje krvarenja, i to što ne boli)
-ako se možeš organizirati otiđite skupa na hitan prijem u KB Dubravu npr.
- dobra je šansa da će ti napraviti UZV i/ili mamografiju (obje pretrage kompatibilne s dojenjem), i eventualno citološki pregled
To su preporučene pretrage pri bezbolnom obilnom krvarenju iz dojke.
Zvala sam pedijatra.
Kaže sestra neka ga dojim preko šeširića...
A kako kad neće u usta staviti ništa osim cice, a i koliko znam, preko šeširića se ne može dovoljno mlijeka izvući...ili se varam???
Mislim da šeširić ne bi zaustavio krvarenje, a postji i realna sansa da ti se s njim dojka prepuni.
Ako se krvarenje smanjilo, daj mu tu sisu i prati sto se dogadja.
Držite mi fige da ne bude krvi više..
Malo prije je papao iz druge cice i kad je bljuckao, opet je izašlo malo smeđeg. Očito mu je ostalo u želucu od prijašnjeg hranjenja??
Sad na red dolazi opet ta koja krvari, pa ću se javiti...
:cry:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Drzimo ti fige za sve. :) :*
Zwerka, drži se :love:
Ako se bude ponovilo, ja bih voljela da napraviš ovo što paklenica predlaže.
Na stranu dojenje i sve, ali moraš vidjeti je li sve u redu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tek sada sam vidjela post. Sličan je problem imala moja frendica prije nešto više od dvije godine (možda se cure s telefona sjećaju). Kod nje je to krvaranje bilo od bakterije koju je pobrala u rodilištu i riješilo se tek antibioticima. A skužli su brisom bradavice i bakteriološkim pregledom (?) mlijeka.
TONI, je li to ono kada smo se svi pitali gdje se to u Hrvatskoj uopće može obaviti bakteriološki pregled mlijeka, odnosno bris dojke?
Ono kad smo svi mislili da su simptomi "hrđave cijevi". Ona je rodila u Rijeci i tamo su joj onda napravili bakteriološki. Sad mi se ne javlja na mob, ali mislim da je bio stafilokok.
ispričavam se na upadu, ali može li netko objasniti što znači ovo "hrđave cijevi" u kontekstu dojenja?
Eto me!
Bila sam kod dr opće prakse i nije mi rekla ništa što nisam znala.
Dala mi je atb Cefaleksin i pogledala cicu koja krvari i veli da nema ragada i neka ju šparam 2 podoja...
a je li barem pretpostavila otkud ta krv?
Apri, ništa...
Totalno imam osječaj da sam bez veze išla k njoj, ali ona i je takva, na žalost u svome poslu...površna...
Papao je popodne iz cice koja krvari, bljuckao je , ali nije bilo krvi...
Počeo ju je navlačiti nakon 25 min hranjenja i izvadila sam mu ju jer sam se bojala da mi ne krene krv...
A bi li ti ipak otišla kirurgu?
Žao mi je za probleme (i što me nije bilo prije),ali rješiti će se to.
Kakva je sada situacija?koliko sam skvatila nema mlaza krvi nego samo u tragovima?kakva je stolica bebaču?
da li boluješ od kakvih bolesti?piješ li kakve lijekove?ima li u obitelji hematoloških bolesti?da li si primjetila da npr.kada se porežeš da rana dugo krvari? (ako ti je nezgodno odgovarati ovako može i na pp).
valjda je sve dobro,kada se ne javljaš!držim fige za uspješno dojenje! :love:
Nije dobro, cure, nije... :cry:
Trenutno je situacija nepromjenjena...
Mali je papao iz te cice noću i naravno, opet je bljucnuo krvavo...Stolica mu je normalne boje, ali ima crnih točkica...
bradavica više ne krvari kao onaj prvi put kad je mali bio cijeli krvavi, nego ja sad niti ne primjetim, osim po tome kad bljucne.
Svako malo mu vadim cicu iz usta da vidim da li krvari, i nikad ne vidim ništa, osim opet navučene tragove krvi i bradavica bude cijela ljubičasta...
Ne pijem nikakve tablete, hematoloških problema nemam...skoro pa sam savršeno zdrava...
Nemam niti problema s koagulacijom...
Zvala sam opet svoju dr opće prakse i rekla mi je neka te atb koje mi je dala pijem i da joj se javim u pon, jer imam neku upalu u cici, pa da zato krvari...
Ne znam, ali nekako mi ta teorija ne drži vodu...
I još je stvar u tome da me areola na toj istoj cici užasno boli, ne samo na dodir, nego skoro pa cijeli dan i to od samog početka.
Kad mali povuče par puta, vidim sve zvijezde...
I to sam rekla svojem ginekologu, pogledao je i rekao da je sve u redu... :?
Sad sam zvala šogoricu koja radi na kirurgiji da mi proba srediti da me kirurg pregleda na večer, s obzirom da ujutro nikako ne mogu doći, pa mi je rekla da mi kirurg tu ne može ništa, jer nemam dokaza da mi bradavica krvari, osim bljuckanja kod malenog s krvlju...
I rekla je da nikako ne bi davala tu cicu malome, jer joj je nepojmljivo da pije krv...
Pa nije to krv u mlazovima više, a i koliko žena ima ragade koje krvare puno jače, pa dječica doje...
Nisam stvarno više pametna što napraviti...
Mozes dojiti, malac ce to i tako sve pokakati. Taj dio price te ne treba brinuti.
Ginekolog koji ti je rekao da je sve u redu, jel ti gledao dojku na uvz-u ili je to rekao samo odokativno?
Kakica mu je opet bila crna i kad je sad papao iz te cice, vidjela sam krv, jer je opet imao krvi na licu... :cry:
Došla sam u kontakt s pedijatricom u Virovitici.
Rekla je da mi krvari iz nutra, pošto nemam ragade i neka malome svejedno dajem tu cicu, jer ako ću ju šparati, da će biti još gore i nikakvo adaptirano...
Tako da ću sutra ujutro ići kirurgu ( na njezinu preporuku ) i onda k njoj.
Malog će pričuvati svekrva...
Ginekolog je gledao samo od oka...
Ispričavam se svima što vas toliko dugo dangubim s istim problemom... :cry:
Trazila sam malo o krvi u mlijeku, a da nije unutar 2 tjedna nakon poroda i ovo sam pronasla:
1. ne moze stetiti bebi i dojenje se moze nastaviti
2. vjerojatno je posljedica
- (najcesce) papiloma unutar mlijecnih kanalica - dobrocudne izrasline, vidi http://breastcancer.about.com/od/whe...rad_papill.htm, a spominje se i ovdje http://www.llli.org/ba/May01.html u ovom dijelu
- (ponekad) ciste (vidi http://www.nlm.nih.gov/MEDLINEPLUS/e...cle/000912.htm).Citiraj:
Other benign conditions of the breast
Nipple bleeding and blood in the milk are very common, especially among primiparas during pregnancy and early breastfeeding. This is likely due to the increased vascularity of the breast. If the bloody discharge resolves spontaneously, it is most likely benign. If there is persistent bleeding from a single duct, a ductogram may reveal a papilloma. Bleeding associated with a mass needs to be evaluated for the possibility of malignancy. In general, there is no contraindication to continuing to breastfeed despite the presence of blood in the milk.1, 2, 3
U najvecem broju slucajeva pojavi se samo u 1 dojci i krvarenje prestane s vremenom samo od sebe.
Obavezno je kontaktirati lijecnika, jer jedino lijecnik moze tocno dijagnosticirati u cemu je problem (kod tih izraslina i cisti ipak nikad ne mozes biti sigurna i potrebno je da to netko strucan pregleda i nastavi promatrati).
Zwerka (super ti je nick), ja bih jos jednom ponovila da trebas tu dojku pregledati ultrazvucno.
Zwerka jesi obavila pregled?
Meni je još par dana mali bljuckao smeđe nakon što je papao iz te cice koja je krvarila. Valjda dok se nije očistila do kraja.
marta, koliko sam vidila na netu, UZV mozda moze vidjeti cistu, ali za papilom treba ductogram (kako nisam lijecnik, pojma nemam kako se to kod nas zove :oops: )
zato treba otici lijecniku, koji ce onda procijeniti sto tocno napraviti
samo, ne znam tko je u njenoj blizini, a dovoljno strucan?
Najidealnije bi bilo napraviti magnetsku mamografiju,a ne znam koliko je to izvedivo,UZV također može biti koristan a i galaktografija (uštrcavanje kontrasta u dojku) ne znam da li su sve te pretrage dostupne u tvojoj bolnici.
Čini mi se da je u Koprivnici jedan mladi kirurg ženskog spola.Možda bi ona imala više sluha za tvoje probleme.
Ali i jedan običan klinički pregled nekoga tko je strpljiv bi bio od pomoći,dakle pokušati neposredno nakon dojenja uzeti dojku i napeti kožu oko areole i detaljno pogledati svaki kanalić.
Mislim da najnormalnije možeš dojiti pogotovo što i sama kažeš da je to krvarenje puno manje nego što je bilo.
Sve će to brzo proći,drži se i nemoj se obeshrabriti.
Kako bebač podnosi tvoje probleme?
zwerko javi nam novosti, ja svako malo mislim na tebe i vibram
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Zwerko, cijeli dan sam mislila na tebe i baš mi je žao da me nije dočekalo bolje stanje.
Ali, nije tako loše, drago mi je da si se obratila doktorici iz Virovitice. Napravi tih nekoliko pretraga, ako ikako možeš.
I, ne daj se... Vidi koliko nas je ovdje koje mislimo i vibramo za tebe.
:love:
istina,tu smo! :love:
i ima nas puno
Hvala vam, cure!!!!
Držite mi fige i javim se sutra kad sve obavim!
Laku noć svima!
drzi se! i ja mislim na tebe! :love:
Evo malo vibrica da sve bude ok ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
za danas ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♥
i ja pratim razvoj situacije
drzi se ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Evo me doma...Riješila nisam skoro ništa. :cry:
Kirurg pregledao, dojke su ok, jedino je bradavica uvučena na dojci koja krvari.
Rekla sam mu da me boli kad povuče par puta da zvijezde vidim i tako od početka, ali ije ništa komentirao, niti se potrudio reći od kuda je krv...
Moram obaviti UZV obje dojke i ponovo se javiti, a ako ne bude bolje, da bi otišli u Osijek na detaljne pretrage. :?
Rekao mi je da smijem dojiti na tu koja krvari...
Išla sam zatim pedici da me pogleda, ali baš je bila na carskome, tako da ju nisam mogla čekati i otišla sam kući...
Zvala sam svog pedijatra i kaže neka dojim samo na cicu koja je ok i neka maloga dohranjujem...toliko o pedijatru, koji bi se trebao zalagati za dobrobit djece...
Međutim, odlučila sam više nikoga ne slušati, jer su mi stvarno svi živa koma sa različitim savjetima, i dojit ću ga na obje.
Sad je kakao i pelena je bila tamno zelena, ali je i bljuckao i nije bilo tragova krvi.
Jučer kad mi je opet potekla krv, obrisala sam ju i gurnula malome u usta i više nije bilo ničega...