Prvo se moram ispričati što je ispalo da sam bacila bombu i pobjegla. Ne bi jučer niti otvarala temu da sam znala da danas neću stići do kompa. Ali eto, što je - tu je. Skužajte.
Ne razumijem zašto je moje pitanje za što se udruga zalaže shvaćeno kao provokacija. To mi nije bila namjera. Otvorila sam temu kako mi je administratorica i savjetovala. Žao mi je ako se to doživjelo kao napad na udrugu, njene članove, trud, postignuća i ostalo.
Damned if you do, damned if you don't. :/
Zašto sam postavila ovo pitanje o statutu i ciljevima, još tamo na CR na zahtjev? Jer sam iskreno bila zatečena decidiranim izjavama da se udruga ne zalaže za MRS/ECRBMI, a cijelo vrijeme sam mislila da se udruga zalaže za slobodni izbor mjesta i načina poroda, kako je navedeno u statutu.
Već sam u uvodnom postu napisala da se stopostotno slažem sa Statutom, ovako kako je on trenutno napisan. Ne bi u njemu mijenjala ništa.
Samo sam vidjela kontradikciju između onoga što piše i onoga na čemu se radi.
Morate priznati da postoji velika razlika između:
iCitiraj:
...zalaganje za mogućnost izbora maternalne skrbi tijekom trudnoće, porođaja i babinja, zalaganje za slobodu izbora mjesta i načina porođaja te sugeriranje i sudjelovanje u reorganizaciji rodilišta koja bi uključivala slobodu izbora procedura i asistencija koje su za pojedinca u porođaju i rodilištu prihvatljive.
Hvala Udruzi što je pobliže objasnila svoje ciljeve u jednom od gornjih postova.Citiraj:
Udruga se zalaze za razne nacine radjanja koji su u smjeru prirodnog poroda.
Sve mi je sad kristalno jasno.