da je dvostruka veća šansa da će opet bit prijevremeni pa neće krenit spontano već na cara
Printable View
da je dvostruka veća šansa da će opet bit prijevremeni pa neće krenit spontano već na cara
nessa, drzim fige da sve bude! ok :)
ne znam gdje bih pitala, pa cu probati tu.
zanima me placanje participacija za trudnice koje nemaju dopunsko zdravstveno osiguranje (preko hzzo, ovo sto je krenulo od nove godine).
sto ako nemam osiguranje i zavrsim u bolnici radi komplikacija ili tek na porodu, koliko se placaju dan/pregled/porod itd...?
bio netko u slicnoj situaciji?
Pa trudnice su oslobođene participacije, zar ne :/ Bila sam u bolnici mjesec dana ove godine zbog komplikacija i nitko me nije tražio dopunsko.
nisu oslobođene trudnice za sve..
oslobođene su za pretrage koje se tiču trudnoće i za liječenje koje je povezano i u svezi trudnoće.
Sve ostalo trudnice plaćaju participaciju..
Piše velikim natpisom A4 kod Ulaza u petrovu bolnicu i na Oglasnoj ploči
Znači ako si trudan i dobiješ hemeroide, ili temperaturu i upalu grla..plaćaš participaciju, ako nedaj bože prokrvariš od hematoma u trudnoći i završiš kod doktora ili na hitnoj...ili u bolnici..ne plaćaš participaciju
znači sve vezano za trudnoću i porod se ne plaća a sve van toga najnormalnije trudnice moraju platiti
aaaaa, tako znaci...
dakle mogu ici roditi i necu platiti ni kune bez obzira sto nemam osiguranje. ok :)
dal si vi to placate? ja se jos ne mogu odluciti, s obzirom da si placam privatno osiguranje (prvatno vodim i trudnocu), i sad nisam pametna dal da ovo pocnem...
naravno da si plaćam.....
zlu ne trebalo....
možeš i kao trudnica završiti u bolnici npr od napadaja slijepog crijeva..nemaš dopunsko plaćaš ležarinu
Plaćam ga jer sam imala milijun pretraga izvan bolnice i trudnoće - meni se definitivno isplati (zasad).Citiraj:
argentina prvotno napisa
ja si placam privatno, pa idem i privatnicima na preglede.
nadam se da mi nece zatrebati
:roll:
ako plaćaš privatno zdravstveno osiguranje (i ja ga imam Croatia osiguranje) onda imaš pravo i na participaciju ali malo je komplicirano...
Znači, u bolnici ako završiš plaćaš ležarinu i participaciju pregleda, sačuvaš račun i pošalješ ga u svoje privatno osiguranje sa naznakom svog broja tekućeg računa.
Privatno osiguranje ti u roku od 7 dana izvrši povrat plaćene participacije na tvoj broj tekućeg računa.
Ovo što sam napisala odnosi se na policu osiguranja Crioatia osiguranje police ultima i maxima
ne znam da li na ostale police i ostale privatne osiguravajuće kuće
hvala ti na informacijama! :)
ja isto imam croatia zdravstveno, ali imam optimu, koja je dosta bazicnija po obimu onoga sto nudi.
a bas cu ih pitat iduci puta za taj povrat participacija.
hy ja sam kući ali evo opet mi je pozitivan nalaz na ureaplasmu moran danas zvat u bolnicu pa vidit šta će mi dr reć i malo me boli :(
nessa ~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: