Citiraj:
MamaRibice prvotno napisa
Citiraj:
Solange13 prvotno napisa
Fascinantan je njegov savjet/rješenje za kronični umor...
Mislim da to zanima 90% foruma ;)
Dakle, (nije mi knjiga pri ruci, posudila malo dalje, pa riskiram da nešto sitno
falim..
Dakle, tajna je u tome da treba obavezno imati nešto DUBOKOG sna (dakle, ne bilo koje faze, već treba ući i u tu duboku) između 22 i 24 sata.
E ako sam di falila, to je sa satima... dakle, možda i 23 i 1 h, ili 22 i 1 h.
Provjerit ću svakako...
U svakom slučaju, mene su godinama uvjeravali da je nemoguće ikada više biti onako ludo odmoran i poletan poput djeteta, da skačeš iz kreveta rano ujutro jer jednostavno ne možeš više ležati... moraš nešto raditi.. kao jednom se naprosto premoriš, i više se nikada ne možeš do te mjere odmoriti.
E pa, ovaj njegov savjet iz knjige definitivno djeluje.. (znači računajte, treba ranije lijegati..).
A druga stvar koja ima taj efekt, koju sam isprobala su fantastične vježbe 5 TIBETANACA. Inače sam osoba koja bi se da može preležavala žešće, spavala do podne, 1 bez bada.. i tako to... (što je koma, jer poslije si cijeli dan bezveze). Ali, nakon jedno 6-7 dana tih vježbi, počela se sama od sebe buditi oko 6, 7 ujutro, PUNA ENERGIJE, ono luuda, šta ću sad raditi, hops! iz kreveta, zuji vamo, zuji tamo... :D super, super osjećaj :)
ustvari, mislim da postoje ta neka jednostavna rješenja koja su naprosto briljantna, to ranije lijeganje, rano ustajanje, bavljenje nekim laganim sportom, duboko disanje...