apsolutni potpis, imala sam učenicu koja je tamo radila (s naglaskom na učenicu), priča je skroz ista. Svako par mjeseci vidim oglas te ustanove u kojem traže "nastavnike"...napisano je doslovno "studenti ili srednjoškolci (mogu i nezavršeni)" .
Printable View
apsolutni potpis, imala sam učenicu koja je tamo radila (s naglaskom na učenicu), priča je skroz ista. Svako par mjeseci vidim oglas te ustanove u kojem traže "nastavnike"...napisano je doslovno "studenti ili srednjoškolci (mogu i nezavršeni)" .
d
zeznula sam gornji post
Mojoj je ove godine palo na pamet da bi išla u muzičku i svirala violinu a kako su nam sve državne glazbene škole predaleko odlučili smo se za privatnu koja nam je blizu.
Ide na uvodni stupanj, ima jedanput tjedno solfeggio i jedanput tjedno instrument. Neki dan su imali koncert i čupkala je žice što je naravno bilo dovoljno da mi suze izmami. Slijedeći put ću biti vjerojatno objektivnija :mrgreen:
Molim iskustva s gitarom i preporuke.. koja bi gitara bila prikladna za dob 8 godina (130cm visine)?
Nije bitno koliko je dijete visoko nego koliko mu je šaka velika. Ako si dijete upisala u glazbenu školu ili tečaj, pitaj profesora instrumenta za odabir gitare. Oni obično ne prave problem ako samo malo fali, ali stvarno treba paziti da ne bude prevelika. Uzmeš dijete sa sobom, odeš u npr. Melodiju ili neku sličnu trgovinu i pitaš stričeka tamo, ali bolje ti je pričekati i konzultirati se s profesorom.
Hvala, hoću sutra. Telefonski je rekao da bi mogla već za odrasle i da ne kupujem ništa ispod 800kn jer je šperploča :-)
Što sve moram potencijalno kupiti osim gitare..torbu, trzalice..jel znaš?
trzalica ti ne treba :-)
obavezna je stopica za nogu (za podizanje)
i nije loše imati stalak za note
naša prva gitara (još uvijek je aktualna iako bi je trebalo promijeniti) je koštala 1000 kuna na sniženju (inače je bila 1600, valjda)
Bravo, hvala ti. Apri, ide li joj to, jeste li zadovoljni?
Pikirala sam Yamahu C40 za odrasle, oko 1170 kn, ali otom-potom.
http://www.euro-unit.hr/index.php/hr...category_id=33
meni ne ide nikako
njoj ide super
ima petice i iz solfeggia i iz gitare
nije baš da s voljom vježba, ali kažu da je kod većine djece tako
ona je sada treći razred, u Pavla Markovca
ove godine dobiva i zbor i to nam još samo dodatno komplicira razvažalačku lrižaljku
da ne kažem - krizu
Da malo skrenemo s gitare na zbor - ako stvarno zagusti, vidi da li vrijedi potvrda iz osnovne škole da dijete tamo pohađa zbor (ako pohađa). Neki to priznaju, drugi ne, tako da baš treba pitati. Ja nisam trebala jer moji su harmonikaši pa nemaju obvezu zbora nego od skupnog muziciranja to bude orkestar ili mali sastav.
pitat ću, svakako
čekam da u školi krene zbor
i da vidim jesu li probe školskoga zbora u još forem terminu
a i ovdje je audicija tek 17.9.
pa i to čekam, da vidim u koju grupu (koji glas) uopće pripada
samo čekamo informacije i slažemo raspored
Nama je privatna škola ispred nosa, pa je to veliko olakšanje glede vremena, moja drukčije ni ne bi išla.
I inače sam gledala da su nam sve aktivnosti u pješke dometu. Razumijem te, nije lako to razvažanje, pogotovo za loše šofere, kao ja :mrgreen:
Neke škole priznaju pjevanje u školskom zboru, neke ne. Kod nas se ove godine priznaje samo pjevanje u Mozartinama, Zvjezdicama i sl.
a jel vrijedi da, dok dijete pjeva, ja jedem Mozart kugle?
Pa pustit će te sigurno da ih pred vratima dvorane jedeš :mama:.
ma nekako sam se već i pomisila s time da ću dnevno prelaziti po 150 km :-)
S olakšanjem sam neki dan shvatila da je u našoj glazbenoj školi skupno muziciranje (u našem slučaju orkestar) obavezno tek u 5. razredu.
Do tada moramo koordinirati samo solfeggio i instrument, što i ne bi bio problem da nam škola nije na drugom kraju grada... ali zasad nekako uspijevamo.
Eto, idemo, pa kud puklo. Treba joj klasična gitara normalne veličine (ne ispod 800kn), pošten stalak za note, klupica za nogu i torba za gitaru.
Treba vježbati svaki dan 15min. Kajadanka tek iduće godine (veli imat će dovoljno u knjigama)
Naučila sam da postoje gitare od smreke i cedra (tamnije). Z
nam za ove dućane; euro-unit, glazbena kutija, Skala
Apri, šta se uči prve godine? Koliko O. stvarno vježba?
kate kad ste se upisivali? u 6.mjesecu?
jeste li odmah rekli da zelite svirati gitaru pa su vam ispunili zelju ili se to odlucuje nekim drugim nacinom? mi ove godine idemo na privat satove, jer uz ostale obaveze ne mozemo jos ugurati i glazbenu, pa bi onda iduce godine odlucili sto cemo i kako.
koliko puta je nastava u toku tjedna?
i ja se prijavljujem u roditelje koji ce raditi solidnu dnevnu kilometrazu :(
Danas:-) , ali idemo u privatnu školu.
Klavir je srećom bio zauzet, sami smo birali drugu opciju, ovo mi se zasad čini pun pogodak (na osnovu oglednog sata).
2x45 solfeggio, 2x30 sviranje (mi cemo to odraditi kao 1x60min)
imamo i mi puno drugih obaveza...ali u okviru par stotina m
eto tko neće u klasičnu glazbenu školu, može u ovu alternativnu mobilnu (sutra je upis):
Glazbena nastava „Zvucnog planeta“ u MS Stenjevec pocinje 15.09.2012.g. Nudimo tecajeve violine, klavira, gitare, rok bubnjeva i solfeggia.
U cijenu su uključeni notni i didaktički materijal, također dva nastupa godišnje na priredbama „Zvučnog planeta“.
Upisi: u subotu 08.09., Samoborska cesta 63, od 10-14 sati, ili e-mejlom.
Za sve informacije o terminima i sadrzajima nasih tecajeva, nazovite Hrvoja Budaka: 0913033559.
Veselimo se zajednickom muziciranju!
Karin Taylor, Hrvoje Budak
www.zvucniplanet.hr
www.facebook.com/ZvucniPlanet
kate, hvala :)
imam pitanje za ostale mame cija djeca idu u muzicku skolu, na koliko aktivnosti jos idu osim muzicke?
koliko im vremena oduzima vjezbanje instrumenta. znam da je individualno, ali bar da imam neke okvire.
Moj ide samo u muzičku. I to mu je dosta. Opet, znam i djecu koja pored muzičke idu i na druge aktivnosti, tako da to konačno vjerojatno ovisi o samom djetetu. Moj voli imati više "lufta", neka djeca vole ići na više strukturiranih aktivnosti.
Prošle godine išao je samo na instrument, dvaput tjedno. Ove godine ima i solfeggio, pa će morati triput tjedno. Što se tiče vježbanja, u prvom razredu vježbao je svaki dan cca pola sata (u početku manje, prema kraju godine je to postajalo dulje), sad vježba u prosjeku 30-45 min (ovisi o danu i razini koncentracije). A opet, ima dana i kad ga sasvim preskoči, nije to baš tako rigorozno, ali nastojim ga podsjetiti da si odvoji vrijeme za vježbanje.
I da, iz priča kolegica koje su prošle upise u muzičku ove godine, imam dojam da je u Zagrebu velika potražnja za klavirom i gitarom, tako da je na te instrumente malo teže upasti.
Vježbati bi se moralo svaki dan.
Dani bez vježbanja su iznimka.
Prva godina, 15 minuta.
Druga godina, dvadesetak.
Treća - pola sata.
Orka vježba prilično redovno.
Tijekom godine svaki dan. Stvarno je rijetko da preskoči koji, mi inzistiramo na tome. Ok, ako joj se ne da toliko dugo, barem 10 minuta.
Preko praznika je ove godine olabavila; veći dio ljeta nije bila doma.
Ali, ako hoće biti dobra na satu, na produkcijama, a onda i na ispitu... raditi se mora.
Hvala.
Dvije godine je već odradila, a da nije zamrzila, super :-)
I šta da sad stane sa gl.školom, jel dovoljno za neke osnove?
pa je za nešto malo
ona zna note na tom nekom svom nivou
kompozicije u tom obliku, opsegu i te zahtjevnosti odsvira "prima vista"
frajerica, bravo, a i ti si sigurno sva važna kad je vidiš (km nisu uzalud) :-)
možeš možda pronaći na you tubeu neke stvari koje je svirala u 2. razredu
Ferdinando Carulli: Andante
Narodna: Susser die Glocken nie klingen
Narodna: Schneeflochchen, Weissrockchen
Schulz: Ihr Kinderlein, kommet
Was soll das bedeuten
uglavnom Nijemci i Španjolci
super
a sigurno ima još toga što D. zna
jer su prošli jako velik njemački repertoar
Kada su inače upisi u glazbene škole?
u lipnju
u lipnju su ti audicije i upisi
u rujnu se boriš za raspored
ne znam, možda u kojoj privatnoj ima još mjesta
Još u ponedjeljak i mislim utorak možeš se prijaviti u GŠ V.Lisinskog, u srijedu je prijemni.
kopiram:
Prvi razred osnovne glazbene škole upisuju u pravilu djeca koja su završila I., II. ili III. razred osnovne škole.
Prijave za prijamni ispit primat će se od 5. do 11. rujna 2012. godine (osim subote i nedjelje) od 10 - 13 sati u tajništvu Škole.
Prijamni ispit će se održati u srijedu, 12. rujna 2012. godine po rasporedu dogovorenom pri predaji prijave.
čoksa, ti si naš informativni stup (da ne kažem - stupica) za sve oko glazbene.
hvala ti :heart:
Prvo ovaj:škola: , a onda...ovaj :psiholog:.
:mrgreen:
Hvala