Pa ne znam, jesi li do sada isti profesori predavali u obje smjene? Iz svojeg se osnovnoškolskog iskustva toga ne sjećam. A da će prostora trebati, itekako.
Printable View
Pa ne znam, jesi li do sada isti profesori predavali u obje smjene? Iz svojeg se osnovnoškolskog iskustva toga ne sjećam. A da će prostora trebati, itekako.
Svaki nastavnik ima svoju satnicu neovisno o smjenama.
Povećanje broja nastavnika je potrebno ako se povećava broj odjela a smjenski rad nema apsolutno nikakvog utjecaja.
Onda u redu. :)
Kad sam vidjela naslov, uhvatio me smijeh. :lol:
Ma nema šanse da se to dogodi do 2011. Ljudi moji, pa toliko prostora se u RH ne može naći za 10 godina, a ne za 2 godine.
U mojoj školi ima preko 1000 učenika i 25 učionica, pa vi računajte. Raspored se uspijeva nekako napraviti samo iz razloga što je praktična nastava dobro raspoređena pa nam nisu svi učenici istodobno na nastavi.
Ali je organizacijski vrlo zatjevno.
Ja mislim da je u našoj budućoj školi (oš Malešnica) to neizvedivo. :/ .
Ne da ima previše djece nego škola valjda samo kaj ne puca poi šavovima.
A 2011. moj sinko kreće u školu. :zaljubljen:
Nego, kako bi kada bi se to uvelko funkcionirao cjelodnevni boravak?
meni se čini super da to zaista profunkcionira do 2011 - odnosnovoljela bih da se uvede europski sistem, da je škola od 9 do 4 (znači ne boravak poslijepodne, nego škola).
Totalno mi je nepojmljivo da mi dijetetu završi škola u 12 a da ja radim do 5, a ne želim da bude jedna od 20 koja mora ostajati u boravkku.
Mislim da škole moraju pratiti rad roditelja.
Ovo bi i meni bilo drago, barem za prvih nekoliko razreda, a možda i duže.Citiraj:
petra prvotno napisa
Što se boldanog tiče - nije baš tako malo djece u boravku, dapače, iz godine u godinu raste broj odjeljenja s produženim boravkom i škola koje ga omogućuju.
Inače, ne znam kakav je točno dnevni raspored škola u Europi, ali meni se sviđa (za niže razrede) sistem našeg boravka. Do podne nastava, ručak i veeelika pauza za igru (zbog čega se oni tako dobro poznaju i tako su dobra ekipa da je to milina) i onda u 14 sati domaći rad. Kad se završi, opet slobodno vrijeme.
Mana boravku, barem u našoj školi, a vjerojatno i šire, je da popodnevne učiteljice često raspoređene na to mjesto da odrade još koju godinu do mirovine ili slično, tako da ispada da u boravku dobro funkcioniraju samo djeca dobre koncentracije i samostalna, a oni koji trebaju malo više brige, zapravo se ispišu iz boravka.
I meni se sviđa boravak - to nije "čuvanje djece" nego strukturirano vrijeme koje se sastoji od igre s prijateljima i izrade zadaća. U školi moje djece iznimka su oni koji ne idu u boravak - u kćerinom razredu samo jedno dijete ne ide na boravak.
mi imamo jako puno problema sa našom školom
imam prvašića kojeg od sljedeće godine žele slati u susjedno naselje u drugu školu skupa sa svim drugašićima naše škole samo zato što je škola"mala" i nema mjesta za sve učenike
nama dolaze i djeca iz susjednog naselja (drugog) jer njihova škola zjapi prazna, treba je preurediti i adaptirati i sad sva ta djeca dolaze u našu školu a mi koji živimo preko puta škole i koji smo se tu doselili (doslovno) radi blizine škole ćemo autobusima morati slati svoju djecu u školu
to je očajno...ionako mi je dijete samo doma do mog dolaska s posla...srce mi puca od same pomisli da će još morati čekati autobus i ići u naselje koje uoće ne poznaje
neću vam uopće pisati o stanju školskih autobusa koji ne da nemaju pojaseve već nemaju ni sjedala kako treba već često djeca stoje radi pokidanih sjedala
ja maštam o jednosmjenskoj nastavi, živim za dan kad će nam biti omogućena jer moje dijete je sad u međusmjeni, dogodine ide u smjene
kad god bude popodnevna smjena po čitav tjedan se nećemo viđati osim iza 18:30 kad dođe doma iz škole ili 19:30 kad ima dodatnu nastavu
očajno.....ja bih odmah potpisala jednosmjenski rad + produženi boravak za djecu od 1-4 razreda.....
Ja od ove jeseni imam i treceg skolarca i zbilja ne znam kako bi sve uskladila da idu u smjenama u skolu. Zadnje dvije godine su samo ujutro i tako je i njima i meni sto puta bolje. ispocetka su malo kukali sto se stalno moraju dizati ujutro, ali im se sada svida. Samo se nadam da ce i sljedecu skolsku godinu biti tako, mada pricaju da bi se i mi mogli vratiti na dvije smjene. :(
Ovo je strašno!Citiraj:
brane prvotno napisa
Brane, tko sjedi u Školskom odboru? Ja bih se raspitala kod lokalne samouprave što se namjerava, kada i kako... Vidi tko je iz razreda u Vijeću roditelja ili pitaj ravno u glavu (ravnatelja) pa da se to riješi preko ljeta... Sigurno ima još roditelja koji bi bili zainteresirani da se to riješi. Zajedno ste jači! Držim fige na rukama i nogama da postignete što želite. Sretno!