mislim da bi bila zanimljiva i inačica 'online' blessingway, odnosno da se šalju poruke budućoj mami preko mejla ili foruma ili kako već, naravno da je u živo bolje ali eto druge ideje
Printable View
mislim da bi bila zanimljiva i inačica 'online' blessingway, odnosno da se šalju poruke budućoj mami preko mejla ili foruma ili kako već, naravno da je u živo bolje ali eto druge ideje
Šteta je što u trudnoći, a i u porod ne sudjeluje nitko od duhovnog vodstva, recimo svečenik ili svečenica...jer trudnice su božja djeca koja rađaju božju djecu i one ni u tudnoći, a ni u porodu nisu same, nego je Bog s njima. Vrlo često trudnička okolina, a i sama trudnica to zaboravlja, pogotovo u porodu. Bez obzira što se medicina odvojila od religija, baš nepredvidljivost poroda i današnja premediciniranost poroda traži Božju podršku, a na nju se u pripremama za porod i u samom porodu često zaboravlja, a oslanja na sve materijalno...
Mislila sam da ovaj blagoslov o kojem se pričalo u gornjim postovima ide u tom smjeru... Kad razmisliš svečenici su kod bolesnih, kod mrtvih na pogrebima, a nisu na porodima, šteta...
uuuuuuu, samaritanka (ma di si ti meni? :love: )
pa daj si malo predoči kak bi to izgledalo, svećenik na porodu! :lol:
poje i škropi svetom vodicom... :lol:
sad sam se sijetila da je naš svečenik (koji je ful otkačen i dobar) meni rekao kad me vidio nakon poroda da mu je žao što mi nije rekao dok sam još bila trudna da postoji poseban blagoslov za trudnicu pred kraj trudnoće (ili pred porodom, ne sjećam se kako se točno izrazio)...
tada mi je zvučilo bezveze, onako, što ćeš mi ti sad doći duhove tjerati ili nešto, ali u stvari ne znam ništa o tom blagoslovu i možda je ful lijepo.
Trudna žena je sama po sebi veliki blagoslov, pa samim tim i dostojna primiti bilo koji blagoslov i to ne samo od svećenika, već direkt od dragog Boga :heart: :love:
Ovo što pročitah meni je isto :heart: :heart: :heart:
Ovo je predivno! Kad budem trudna želim ovako nešto! :heart:
Ova tema i iznesene ideje su mi prekrasne, pogađaju me ravno u sridu onoga što i sama osjećam u vezi trudnoće (svoje i tuđe) ... kao nešto što slavim i u čemu uživam od prvog jutarnjeg trenutka do zadnjeg večernjeg trenutka pred spavanje. :heart:
Srećom pa sam se okružila pozitivnim ljudima, pozitivnom energijom, podrškom, usmjerenošću na ono divno i intuitivno, prirodno i veličanstveno ... s takvim ljudima bih rado podijelila svoj Blagoslov majčinstva (ili kako god da ga nazovemo) ... :heart:
(One druge sam odlučila ignorirati. :mrgreen: )
(eto, trudnica se upravo rascmoljila, topic je postigao svoj cilj :lol: )
ali nismo svi isti.Citiraj:
kailash prvotno napisa
meni je recimo taj poseban tretman too much, mislim - za mene. i ne trebam nikog da me služi, to mi je također too much.
ja sam za našu proljetnu proslavu pripremila nešto klope, kupili smo sokova, sve složili tako da se svi mogu poslužiti i to je bilo to. svatko si je uzeo što i koliko eli, onda kad želi. meni je vbio najvažniji osjećaj da su oko mene dragi ljudi, koje sam željela da sa mnom u tom trenutku budu. i da je cijela atmosfera mirna, vesela i opuštena.
riječi u maloj knjižici lijepih želja koje su zapisali i kuglice nanizane u ogrlici ostale su kao podjsetnik na jeda predivan dan.
e sad, ja samo dajem svojm primjer, mislim da svatko sebih treba složiti kako mu najbolje paše.
najbolji recept je da nema recepta ;)
super obicaj, ali kod nas nekako vlada "tradicija" da se ne smije puno o trudnoci govoriti ili npr. svi govore da je bad luck kupiti kolica prije poroda
to je meni islo jako na zivce i bilo bi stvarno fora da se pocne gledati na trudnocu potpuno pozitivno i sto se treba proslaviti
kako smo se vratili s mora s vrećicama kamenčića, školjkica isl palo mi je na pamet da bi se mogla umjesto ogrlice slagati npr i sličica, mali mozaik ili nešto takvo.
ili,
uzmeš neku običnu drvenu kutijicu
pripremiš u neku posudicu kamenčiće i školjkice
ljepilo
pa svatko malo napravi
a unutra ubacujete šarene papiriće s napisanim lijepim željama (mi smo pisali u bilježnicu)
jednog dana bi mogla djetetu biti jako romantična uspomena ;)
i na kraju se zajednički sliknete i mama kasnije ubaci i fotku u kutijicu
:)
Ako će nekoga zanimati link na knjigu....a ima i dobro napisano recenzija na amazonu u mom slobodnom prijevodu naslova knjige" Žena je sustvoriteljica":
http://www.amazon.de/Die-Frau-ist-Mi.../dp/3922499856
Blessingway, baš lijep običaj... sviđa mi se.
Babyshower, grozno, skupljanje poklona od prijatelj(ic)a, ajme... :/ To samo Ameri mogu smisliti.
Lijep običaj, nisam znala za ovo. Evo još jedan razlog zašto čitati ovaj forum, ima i puno lijepih informacija, a ne samo pitanja o problemima. Moja sestra je trudna, pa ću joj predložiti, ovo s masiranjem nogu bi joj se sigurno svidjelo.
malo da podignem ovu lijepu temu :).
ima koja nova trudnica na forumu da planira ovako nešto
ili da je već imala?
baš me zanimaju vaša iskustva, čini mi se da svaki
ovakav tulumčić slavljenja trudnoće može biti skroz jedinstven i predivan.
ja planiram 18.12. u vrlo skromnom izdanju i malo izmjenjenom izdanju za jednu maloljetnicku trudnicu napraviti blessingway :cerek: U ovom slucaju sam samo razrednica i sve to organiziram s drugim curama iz razreda u tajnosti :oops:
Trudnoca nije ocekivana, ali je dobro prihvacena, sad je 16ak tjedana i hocu joj dati do znanja da postoje osobe koje su zbog nje radosne i da cemo biti podrzavajuce do kraja trudnoce, a svakako i kasnije
Gorka, super :klap:
Ja isto planiram organizirati jedan blessingway za trudnicu kojoj sam doula i kojoj se jako sviđa ta ideja. Baš se veselim:heart:
svakako javi dojmove
Vidim da je ova predivna tema pomalo zaboravljena,pa evo mozda ju uspijem probuditi!jako bi voljela da meni netko priredi blessingway!prva mi je trudnoca,imam 25 god.znaci sve 5,nova sam na forumu,i odmah mako off topik al evo..:) ja pomalo sama pokusavam svaki dan slaviti svoju trudnocu,sretna sam i odusevljena s time i ovaj nacin slavlja nas buducih i onih koje vec jesu majki je stvarno potreban..ja sam drustvena,vesela,sretna a nemam bas nekog tko bi se samnom veselio jer 10+5 svima rano i kao mogla bi se urec i tko zna sto sve ne..ja bas mislim da ako slavim svoju trudnocu da ce tek onda biti sve super..neznam jeli tko ovih par godina radio blessingway al bas me zanima kako je bilo..eto ljepi pozdrav svima,super ste :-*
bas predivna tema :heart: jako mi je drago da je stickana i time lako uocljiva
treba u ljudima buditi to nesto
i ja bi voljela tako nesto dozivjeti, pa makar jednog dana nekome takav dogadjaj prirediiti...