aleris, nemoj me krivo shvatiti, a kud je sad tolika sila?
Daj tijelu barem jedan ciklus da se oporavi.
Printable View
aleris, nemoj me krivo shvatiti, a kud je sad tolika sila?
Daj tijelu barem jedan ciklus da se oporavi.
pa planiram tako da,nakon ciklusa na posao...ali samo me zanimalo da li je moguce i ovako rano jer se nismo pazili.nekako mi nije palo na pamet da je moguce odmah... otici cu kod ginekologa sljedeci tjedan da jos porovjeri kakvo je stanje,pa ako je sve i dalje ok od sljedeceg ciklusa krecemo. malo me strah neplodnosti :(
Moras shvatiti da je trudnoca drugo stanje tijela i duha. Zato se tako i zove. I kad si trudna mnoge promjene se dogode vec u samom pocetku. Zato mislim da je pametnije pricekat i vise od jednog ciklusa, najbolje 3 dok ti se tijelo i maternica vrate u prvobitno stanje. Ne zbog tebe nego zbog buduce bebe jer ako krenes prerano riskiras da tijelo odbaci plod.
mi smo nakon spontanog (bila kiretaža), pauzirali 6 mjeseci kako su nam rekli i zatrudnila sam iz prvog pokušaja. Inače, prvo dijeet smo čekali 2,5 godine, bili u MPO vodama al na kraju oboje dobili u kućnoj radinosti.
mislim da je premalo pauzirati samo 1 mjesec, meni su savjetovali od 3 do 6 mjeseci da se maternica obnovi i smanje rizici i moguće komplikacije u trudnoći.
meni još uvijek nije došla menga.imala sam 10.1. kiretažu i krvarila sam do 20.1.negdje. kada bih trebala dobiti? barem okvirno koliko je normalno?
Okvirno je normalno da slijedeći ciklus dođe nakon 4-6 tjedana. Preporučuje se i ne imati spolne odnose tri tjedna nakon zahvata i ne stavljati tampone do idućeg ciklusa. Sve radi toga da ne bi došlo do infekcije.
Tijelo je u hormonskom disbalansu, jer su se naglo prestali lučiti hormoni koji su u trudnoći prisutni i treba neko vrijeme da tijelo uđe u normalu.
No, može doći do ovulacije, a samim tim i do oplodnje i prije prve menstruacije. Ovulacija nastupa, kako znaš, dva tjedna prije krvarenja i možda će se već ta jajna stanica oploditi.
Ja sam ostala trudna prije prve menstruacije nakon poroda, nekih 4 tjedna nakon tog poroda, ali ta je trudnoća završila spontanim. I ona iduća, 6 mjeseci kasnije...Kakva li je hormonska oluja u mom tijelu tada vladala! A endometrij...
No, sretan je nastavak. Nakon godine dana strogog čuvanja da ne zatrudnim, normalna trudnoća i dijete ( a kasnije i još jedno).
Najbolje bi bilo da odeš izvaditi krv da se potvrdi da li je trudnoća ili nije. Ili napravi test. Ili sačekaj još par dana pa bi se i na pregledu moglo nešto vidjeti. Sretno!
Ja imam 20 godina.Prije 20-ak dana sam uradila abortus,ali namjerni.Moja prva trudnoca,namjerni abortus,8.tjedan,vakuumski.Kontrola je uredna.Zanima me ako poslije abortusa nemam nikakvih posljedica trebam li se brinuti za buducu trudnocu? Jer,ipak mi je prva....Iskustva ako netko ima,ako poznajete nekog ili slicno.....Hvala vam svima unaprijed :)
Imaš tu iskustva od prije, nebi trebalo utjecati na plodnost, možda samo za komplikacije u trudnoći, pričekaj bar godinu dana prije sljedeće. Svejedno je namjeran ili medicinski indiciran, pobaćaj se izvodi istim metodama.
dobila sam menstruaciju 16.2. i trajala je 5 dana,sve normalno nista posebno.danas (sad je mislim 13 dana od prvog dana menstruacije) osjecam laganu bol u donjem djelu stomaka.jel moguce da je u pitanju ovulacija?
naravno, onako školski baš