dobiješ ga od sestre.
Printable View
dobiješ ga od sestre.
meni sestre rekle danas da se ne osfrčem na to što piše na vratima, jer je dr alebić tamo od ujutro u pol 8 najkasnije, makar to bio i ponedjeljak :*Citiraj:
andream prvotno napisa
pa to je meni i sam dr rekao
eto onda :)Citiraj:
amyx prvotno napisa
ja upravo stigla s VV..s štoperice.koliko je cura bilo.. oko 20 :shock:
bit će veselo u ponedjeljak :D
hvala bebel :* :heart:
Ja jučer bila kod sestara kad je došla ona pojača gospođa koja radi u labaratoriju i rekla je da u ponedjeljak imaju ludnicu, da je već prijavljeno preko 20 punkcija :shock: . A nato je sestra (isto ona najjača, plava mislim da je Jasminka ili nešto sl.) reagirala da kak to bologica dopusti da dnevno ima toliko punkcija, da doktori malo previše cura uzimaju u postupak :evil: . Na to nitko nije niš rekao, ali da me nije morala piknuti gonalom, rekla bih joj što mislim. Ja sam gore 2,5 godina i tek sam sad došla na red za prvi pravi stimulirani postupak i vjerojatno bih po njenom još trebala pričekati na red jedno 5 do 6 godina :evil: .
A jučer im je bio užasan dan a sestra Jasminka je malo temperamentnija.
Preživjeti će ona to :lol: .
Nakon dugo vremena mi smo se nekak sprijateljile :mrgreen:
Ta sestra Jasminka (to je ona sa šarenim naočalama??) mi nije baš simpatična....em ti injekcije pukne bez imalo osječaja, nema baš strpljenja i još stalno nekaj prigovara.
Za razliku od sestre Ivanke (one kratke smeđokose)...ona je pravi anđeo! Meni je uljepšala svako pikanje...
capka razlog za čekanje u bolnici nakon punkcije nije samo gužva, naime, doktor bi vas časom mogao otpustiti (on samo ima zadatak da kaže koliko je bilo stanica i da odredi terapiju što je već i napisano na listićima koje dobijete), međutim, čeka se jer je potrebno da prođe 2-3 sata nakon punkcije da bi se ustanovilo da nema komplkikacija kao npr. krvarenje, nizak ili visok tlak, mučnina zbog koje treba infuzija i sl.
no ne brini, najčešće nitko nema nikakvih simptoma niti komplikacija, oni se moraju držati liječničkih protokola
a što se tiče sestara vjeruje one su sve :heart: , ponekad im je jako teško zbog gužve i pritiska, jer nemaju kapacitete niti gdje smjestiti pacijentice, a u labosu također teško mogu odraditi brzo i kvaliteteno puno oplodnji odjednom
ipak sestra Goga je moj :saint: i nju najviše volim (jednom me nježno tješila ljubeći me u kosu nakon negativne bete, a da ne kažem da je bila sa mnom i na dobitnoj punkciji i transferu)
ja nju jako :heart:
ma sve su one pekrasne, zamislite da radite u tim uvjetima?!?!?!
ako ih usporedimo sa onim sestrama koje su kod dr opće prakse pa presjede veći dio vremena ne radeći ništa, a ove bukvalno jedva stugnu jesti, ali stvarno!!!
pa ako nekad malo i puknu, zar im je za zamjeriti?!
a što se tiče punkcija, zamislite uz tih 20 koje su dobile štopericu koliko još ima vanrednih, poput mene, koja čekam na FET?!
sve su sestre različite, ali su sve zakon. Mene je baš ta sestra jednom kad sam se penjala na stol za AIh kod malo dijete u školi prišpotala i rekla: a vi doma isto tak idete u krevet s papučama? (nisam od uzbuđenja skinula papuče i onako se s njima izvalila na stol) - i ton je bio onak malo zločet, ali meni je to bilo tako jako simpatično da sam se samo nasmijala. Totalno ludo, ali baš joj odgovara takav temperamet i zato mi i je s tom zločestoćom (uvjetno nazvanom) simpatična. I da, baš mi je ona stiskala trbuh kad je doktor obavljao moj dobitni tranfer smrzlića. :saint:Citiraj:
Ta sestra Jasminka (to je ona sa šarenim naočalama??) mi nije baš simpatična....em ti injekcije pukne bez imalo osječaja, nema baš strpljenja i još stalno nekaj prigovara.
ja sam se malo pribojavala pikanja kod nje a baš mi je ona dala zadnji gonal i rekla ako me boli da vičem i da je slobodno puknem nogom :lol:Citiraj:
Dodirko prvotno napisa
curke evo i ja sam gore na punkciji sutra, da li je dovoljan samo plavi papiric i da li se posebno trebamo muz i ja javiti sestrama ili to oni prozivaju po papirima? pretpostavljam ovo drugo, al dragi je ziheras pa da ipak pitam. joooj, vibram nam svima sutra, bit ce super
marta26 meni su sestre rekle da se ne treba nigdje javljati,samo čekamo da nas prozovu a naši MM isto čekaju.oni će sigurno čuti kad ih prozove teta iz laba :mrgreen:
da li se smije popiti kava u jutro ili baš ništa?
ne, ne smijete ništa jesti a ni piti, ja sam doslovce gutljajčić vode popila prije.Citiraj:
da li se smije popiti kava u jutro ili baš ništa?
Oko 8-pola 9 obično sestre prozivaju za pikice normabela i tramala, onda imate pola sata da još malo prošećete i oko 9 obično samo uđete u predsalu, pripremite se za punkciju (budu pacijenti i dr L i dr A), pa kad vas pojedinačno sestra zove u glavnu salu ulazite na punkciju.
I ~~~~~~~ da vam svima sutra bude brzo i bezbolno (a stvarno tako i najčešće je).
thx curke, mi cemo doci oko pol 8, znaci u 9 bi mogle biti u sali, to je super
ali tek (uz malo sreće) tek oko 10 na redu... jer su sada počeli raditi transfere prvo.
Bok cure! I ja sam sutra na punkciji i totalna me frka. Zanima me da li mm mora biti samom cijelo vrijeme ili može otići ranije!?
Nek bude tamo ako si u stimuliranom onda zovu sve muzeve od 8 nadalje da daju uzorke pa dok to ne obavi nek bude stand by
A poslije toga moglo bi te boliti pa ne znam ako ces biti u stanju odvest se sama kuci u svakom slucaju dobro bi bilo da te netko preveze
Vibram~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve curke sutra na VV.
:heart:
Puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve cure u današnjim postupcima da brzo bude gotovo i za što više dobitakasvima velika :* i :bye:
Imam pitanje u četvrtek sam bila kod dr.L. i reko mi je da dođem par dana prije m te,me draga sestra naručila za ovaj četvrtak ,a dr.je napisao ( postupak )a 20.5. bi trebala dobiti m jel bi to značilo da krečemo s prvim danom m,oprostite malo sam :shock:
--------------------------------------
ja 83,endometrioza,pcos
2007,op.endo lpsc
mm 82,sve OK
1 IVF vv-5 mj
ana- nekoliko dana prije M može biti i 3-4 ili 5-6 dana nije toliko važno, ono što dokotor želi provjeriti je da ije došlo do stvaranja neke ciste ili sl.
na tom posljednjem dogovoru će ti sve napisati, 1. dc se sigurno počinje sa sprejanjem, a možda i s antibioticima i vaginaletama, a prava stimulacija od 3. dc
sretno... :heart:
potpisujem sretnu...MŽ je rekao da nije bitno koliko dana prije samo da to bude prije krvarenja....
mi idemo na taj pregled idući ponedjeljak :D
što znači da uskoro krećemo :D
sretna 35 hvala ti,upravo zato je moj strah još veći da se slučajno nije vratila endometrioza jer smo onda opet zaglibili i to bi bilo treči put da se vrača i bojim se da nebi mogla to podnjeti,ali se nadam da su želja i nada jače od svega i da ćemo uspjeti a to želim svima od :heart: .
milivoj 73sretno da što prije krenete i šaljem vam puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobitak :* i :bye:
-----------------------------------
ja 83,endometrioza,pcos
2007,op.endo
mm 82,sve OK
1 IVF vv-5mj
drago moje dosla sam danas na vv teta iz labosa me prozvala i rekla da dođem sutra prije 8 opet pitala sam je jel ce sutra biti et rekla je da to ona nezna......pa valjda se oplodilo nekaj......osjecam se posrano.. :(
:love: glavu gore, sigurno su se stanice oplodile, tako sam i ja imala punkciju u petak, a et u utorak :heart:Citiraj:
Citiraj:
BLIZU prvotno napisa
To znači da su se sigurno oplodile :D samo se očito čeka da vide da li će ET biti sutra 4 dan ili će ići s transferom 5d kad su blasticiste.Citiraj:
BLIZU prvotno napisa
Koji god dan bude, tvoji embriju su se lijepo dijelili i možeš mirno na ET.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je dobitni
BLIZU Odi na tuširanje!!!
A nemože bolje od čuti takvu informaciju!
E joj joj... nemaš staža na VV. Nadam se da niti nećeš imati :love:
Potpisujem :mrgreen:Citiraj:
Dodirko prvotno napisa
BLIZU, kak ti je i Pirica rekla, glavu gore. sigurno su se oplodile jer da nisu odmah bi ti to rekli( znam iz vlastitog iskustva nažalost). Prema tome, budi još samo malo strpljiva i tvoje mrve budu kod tebe, na sigurnom.Citiraj:
BLIZU prvotno napisa
I ja potpisujem našu Dodirko što se tiče neimanja staža na VV :mrgreen:
hvala vam :*
BLIZU sve su ti curke već objasnile znači glavu gore i ne brigaj unaprijed. :*
A za sestre mogu reći sve naj, naj bolje.
Davno prije bila je jedna mlada sestra Martina (krasna mlada osoba) otišla u drugu bolnicu bliže mjestu stanovanja, zamijenila je jedna buca koja je imala kratku karijeru još u vrijeme dr. Jukića jer je prvo ujutro kuhala kavicu a nas hrpetina od 6-7 ujutro skupa sa doktorom. Brzo su je maknuli. I onda je došla sestra Sonja također krasna sestra puna strpljenja i suosjećanja, zatim sestra Jasminka koja je prije uletavala povremeno pa postala stalna članica (meni je ona otkačena i možda djeluje grubo u nekim situacijama ali je također zlatna), sestra Marija (prekrasna osoba :heart: ) i draga nam sestra Goga koju sam otpratila i dočekala sa njenog porodiljnog.
Doktori savršeni, ekipa iz labosa također, a ni biologica nije loša kad imaju tako puno uspijeha.
Ja sam njihov veliki fan i uvijek ih hvalim. Iskusila i Maribor ali VV je moja ljubav. :love:
Molim iskusne...
sutra mi je punkcija, a s obzirom da mi je prošla punkcija samo jednog folikula bila podosta bolna popila bi Ketonal.
Što predlažete kad ga je najbolje popiti i s obzirom da treba doći na tašte jel uopće smijem? :? Navodno teško sjeda na želudac pa se bojim da ne bilo rigoleto? :roll:
Cure :love:
da li se u prirodnom postupku (s klomifenom) prije punkcije dobije nešto protiv bolova i normabel ili ništa :?
Večeras štoperica a u srijedu punkcija..
Natalina možeš popit a i ja ću isto a ako mi bude zlo bar neću mislit na punkciju :mrgreen:
Dadice, ja sam u 2. mjesecu bila u prirodnom( klomifenskom) postupku i sesta je pitala sve da li hoćemo pikice ili ne. Ja sam uzela pošto mi je bila prva punkcija makar sam imala samo 2 folikula. A opet, ja sam čula da u prirodnjacima nemamo pravo na to. Tak da vjerojatno ovisi o sestri taj dan.
Dadica ja sam za punkciju jednog folikula (u klomifenskom) dobila tramal u rame, htjela mi sestra dat i apaurin u guzu, ali ja nisam htjela :lol: ono hrabra do neba , a ono poslije bilo :shock:
Hvala cure :*
mislim da ću se ja doma fino nadrogirat :mrgreen: za ono just in case, pa nek rade kaj hoće a ako pitaju za pikice, definitivno dižem ruku :yes: