:lol:
ma idem odmah u ponedjeljak
Printable View
dakle, jutros sam se probudila nagluha :/
ništa me ne boli, samo na desno uho čujem puno slabije.
probala sam sve - puhanje začepljenim nosom, zijeeevanje,
prošla sam štapićem - nema apsolutno ničega.
maloprije sam stavila mobitel na desno uho i skoro ga bacila,
jer sam osjetila gotovo fizičku bol negdje u sredini mogza.
smetaju mi glasni tonovi, a kad začepim lijevo uho
imam osjećaj da u desnom čujem nekakav piskutavi ton.
što pomaže ovom čudnom stanju?
Čini mi se da se to stanje zove iznenadna nagluhost. Imala je moja mama takvu epizodu prije par godina, sa vrtoglavicom, čak su je smjestili u bolnicu na 2 dana. Nikad se nije ustanovio razlog, a gledali su jeotorinac i neurolog. Terapija: Betaserc tablete, ali ne znam detalje. To je sredstvo za poboljšanje cirkulacije. Dobro joj je sada,ali oporavljala se...teško mi je reći koliko dugo. Nije išlobrzo ali se popravilo.
hvala ti peterlin.
nemam pojma što je bilo, dva da mi je odjekivalo u uhu kao da sam u špilji
i slabije sam čula.
danas je puno bolje, još malo odjekuje.
inače pijem urutal već duže vrijeme, što je isto što i betaserc.
Bitno da je bolje! Ponekad se to dogodi ako si krivo zaležiš vratne žile, vratnu kralježnicu i sl. Razgibaj, aliiiii oprezno i polako: https://www.youtube.com/watch?v=YUG_5Gvi2Oc
Sretno!
ja bih, s obzirom na tvoju povijest, bila na hitnoj orl i neurologiji
ali glavno da je bolje
evo i mene u tom iritantnom klubu....:gaah:
prehladjena sam i jučer mi se zaštopalo desno uho nakon jakog puhanja nosa...
bilo je bolno i prošlo nakon 4-5h..nije pomoglo ni zijevanje ni gutanje ni taj Valsavin manevar....
cijelo vrijeme koristim rhino-horn za ispiranje nosa da ga ne moram jako puhat i maloprije se zaboravim, jako puhnem i opet belaji....
sad mi se čini da sam Valsavinim još pogoršala stvar, još kad sam pročitala:
"It should be noted this maneuver, when used as a tool to equalize middle ear pressure, carries with it the risk of auditory damage from over pressurization of the middle ear"
što je najgore,nos mi je prohodan, ne kužim zašto se ovo opet dogodilo....:(
Ok sad me isfrikala ova tema, pa ulijecem sa laganim offom
Klinac mi ima upalu uha, bas ga je uzasno bolilo, dobio je atb i sad ga manje boli (i ostali simptomi nestaju) ali on na to uho ne cuje. Je li to uobicajeno za upale uha (srecom mimoisle su nas zasad)?
Mislim da je. Par dana