kao prvo znali smo i jedno i drugo što to donosi i tu metodu koristimo do vjenčanja... a samo sam tila vidit iskustva ostalih cura
Printable View
kao prvo znali smo i jedno i drugo što to donosi i tu metodu koristimo do vjenčanja... a samo sam tila vidit iskustva ostalih cura
pa nama je bila pouzdana metoda - 6 godina, 2 trudnoce od prve planirane - znaci bila je jako, jako pouzdana!!!!!!!!!!!!!!!!!
a meni nisi nis odgovorila??
cice me strašno bole i to na neki čudan način... i imam temp. i bolove na momente u stomaku-iscjedak samo nekad... nisu novci problem alpričekat ču do subote
svaka cast na strpljenju!!
da se malo ubacim.
svakaaaa čast na strpljenju. neki dan sam vidjela temu i onda svaki dan malo virnem da vidim im li plusića.
ja ne bi mogla pogotovo uz tolike simptome. ja ih i nisam imala, ali čim je malo kasnila vrag mi nije dao mira i odmah kupila i napravila, i nema nikakvih čeknj 5 minuta, pocrvenilo je sve da sam bil au šoku još neko vrijeme :shock: !! :P
a kakvo strpljenje. Trudna je, test joj ni ne treba :)
hm, i ja isto mislim!!Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
cure hvala vam na podršci, mislila sam radit test-al eto kažem-možda je bolje još malo pričekat. nije ni meni lako biti u iščekivanju al eto, moram skupit snage
ja te podržavam u čekanju. Trudnice inače čim izostane menga naprave test i onda lude jure kod doktora na uzv pa tamo bude da se ništa ne vidi, prazna gestacijska, srce ne kuca i sto jada. Normalno kad je prerano da se vidi. Samo se ti opusti i ne diži teške predmete :*Citiraj:
tea0501 prvotno napisa
Nedavno se na jednoj drugoj temi raspravljalo o "prekinutom snošaju". Mi tu metodu koristimo godinama, funkcionira odlično, trudna sam ostala kad smo na bebici radili punih godinu dana.
Inače što bih trebala koristiti:
- spirala - protivno mojim načelima
- kemija (tablete) - ne odgovaraju mi
- streilizacija - ne dolazi u obzir, želimo još djece
- kondomi - na njih reagiram - imam alergijsku reakciju na sve "modele"
Što nam preostaje?
radije bi i malo pričekala nego požurila a da bude rano za test. jedan dan gori doli neče mi ništa bit...
Na ovo još nisam dobila odgovor.Citiraj:
annie84 prvotno napisa
Da, to je relativno pouzdana metoda među partnerima koji se dugo poznaju, i najbitnije-s muškarcem koji zna što radi, i koji je iskusan.
No ukoliko pričamo o tome kad je i kome pobjeglo, onda mi ne djeluje da to je pouzdana zaštita od trudnoće.
ja imam 22 on ima 27. i koristimo se tom metodom-dokad ide... eto ako je išlo do ovog trenutka- ko sritniji od mene i mog dragog, jer smo 5 god. u vezi i i tako smo planirali uskoro počet radit na bebici
Pa onda super i za tebe i za njega, želim vam zdravu bebicu :)Citiraj:
tea0501 prvotno napisa
hvala ti... ako je bebica uopće na putu...
evo da vam javim da je temp. i dalje 37.2, i dalje osjećam pritisak lagani dole na momte, cice i dalje očajno bole, a danas mi je užasno zasmrdia parfem koji inače volim, ima mi je neki čudan miris... kad mi ga je sestra stavila pitala sam se čim se to nasmrdilaa kad mi je rekla ostala sam u šoku...
bice da je bebica na putu :lol:
ja mislim da je bebac tu, dosta sam uvjerena. a ak nije, onda to jako zelis i dosta s " kontracepcijom " :) .
danas je dan, :D !!!! :preskaceuze:
evo mene cure... ovako-ja prvo cilu noć nisam skoro spavala jer se nisam mogla namistit kako su me cice bolile, i onda se jutros popiškila u 7 sati- skroz zaboravila da moram radit test. i otišla se istuširat i ono se na cicama pojavile vene, ja ostala u čudu jer znam da je to isto znak trudnoće, i onda sam bila otišla u ljekarnu po test, popiškila se... i test pokaza -, a još mi jutros bilo muka... sad neznan šta da mislim. jer me stomak i dalje zaboli na momente, cice bole ka nikad,muka mi bila i još se vene pojavile i temp i dalje 37.2
evo sam sad rastvorila ovaj test i to sasvim slučajno a kad okomita crta ovde sa strane stoji, ima ona di pokazuje jeli test uredno napravljen i ona druga vodoravna a okomita stoji do nje, vidi se, nije nešto da je ekstra uočljiva al se vidi i u mraku okomita plava crta- šta je sad to
hmmm, nisam baš skužila ovo s rastvorenim testom, ali čini mi se da bi mogla ponovit test, a kroz par dana se naručit za pregled.
kažu da je test važeći 5 do 5 minuta poslije može bit lažan rezultat.
kad sam napravila test, sačekala sam 3 min i on nije pokaziva + i onda sam ga malo jače stisla i rastvoria se, i ono di je crta - do te crte je stala neka plava crta, sad mi nije to jasno. a to je bilo znači 3 min nakon što sam napravila test.
meni se čini da taj test nije valjan. bilo bi dobro da kupiš novi i ponoviš testiranje.
neznan ni ja sama šta da mislim.u pon. trebam dobit mengu pa ću tek tada ako ne dođe ponoviti test. jer mi sada i tako ne radi ljekarna. a nemam ni jednu drugu u blizini...
hmm, a koji je to test, šta piše je li ta plava crta dokaz za trudnoću ili...??
ja ne znam jer sam imala imala iskustva samo s onim sa crvenim crtama, jedna je dokaz da je test ok, a ako se pojavi još jedna crvena onda je test pozitivan.
valjda će se javit još netko tko više zna, ali mislim da je najsigrunije ponovit test :?
neznan kako se zove test, iskreno uopće nisam pročitala-al ima ona crtakoja pokazuje da je test uredno napravljen i ona crta u drugom prozorčiću - i za pozitivan rezultat preko tog - treba prelazit druga crta za +, i ja ratvorila test a kad ta druga crta koja bi činila pozitivan rezultat stoji desno od te di se truba očitovat rezultat- ovako je to izgledalo -I...
jel mozda kutijica bila rozo - bijela, intim plus. " stapic " slican toplomjeru, prvo je kvadratic u kojem mora bit plus pa ko kruzic u kojem je okomita crta koja znaci da je test ispravno napravljen. ako ti se u kvadraticu preko vodoravne pokazala i blaga okomita plava to je to. nama je 2 dana prije m bila i ta okomita al dosta svjetla.
nije drugačija je bila kutija, u tom prozorčiću di je ta vodoravna crta (di se treba vidit i okomita za poz.rezultat meni ta okomitanije bila preko vodoravne nego sa strane...
cure evo da vam se javim, sinoć me stomak bolio opet kao da ću dobit mengu , al nisam je još dobila.... cice me i dalje bole očajno i pojavile su mi se vene na njima, temp. je i dalje ista... vidit čemo oće li menga doć sutra.
Ja sam uradila test dva dana prije nego sto sam trebala dobiti menstruaciju i bio je pozitivan. Uradila sam par testova da potvrdim:), jer prvi koji sam koristila je trebao pokazati dvije roze linije u slucaju trudnoce a jednu u slucaju da je test negativan. Medjutim, ova druga crta kod mene je bila skroz blijeda i ja nisam bila sigurna da li to spada u pozitivan rezultat ili ne (kasnije sam, nakon sto sam procitala upustvo, :) vidjela da ta crtica vecinom i bude svjetlija od prve), pa sam zato kupila digitalan test koji bi jasno pokazao "pregnant" ili "not pregnant". To je potvrdilo trudnocu. Zelim ti pozitivan rezultat u ponedeljak. :*
Jos sam htjela dodati da mi se tvoji simptomi cine kao pravi simptomi trudnoce. :)
nadam se i ja pozitivnom rezultatu, al me zbunia onaj test koji sam radila pošto je ta okomita crta bila blizu te vodoravne a ne na njoj... a još me muče simptomi pa neznan više šta da mislim
meni je taj test zbilja nejasan, pa jesu bila 2 prozorcica il jedan, jel se pokazala crta da je test ispravno napravljen. --I-, I .
imala sudva prozorčića,na jednom je bilo ono da je test uredno napravljen, a na drugom ona vodoravna crta. kad sam slučajno rastvorila test ono sam ispod ugledala okomitu plavu crtu kako stoji do te vodoravne.
a joj, a gle ak je ispravno napravljen test, onda bi okomita i vodoravna u drugom proz. trbalo znacit poz. rezultat, jel ovak izgledalo --I- ?
ovako - (kontrolna crta), -I(rezultat),sa time da je ta okomita crta bila uvučena, nije bila baš u prozorčiću di se rezultat treba očitat nego do...i to se baš lipo vidila
rekla si da si jace stisnula nesto dok si otvarala.... mozda si malo zeznula test, al ja misllim da je to trebao bit +...
da, i onda se on malo rastvoria i ja ispod pogledala šta ima i vidjela okomitu crtu, na onoj trakici, :mrgreen: ,a još sinoć bila na nekom rođ. i kad su mi stavili kisele krastavce na stol mislila sam da ću povratit tako su mi zasmrdili a inače ih obožavam, ono ostalo je sve standardno- sise bole, vene na sisama, temp. 37, bol u stomaku na momente...itd... al me taj test tako zbunia... :?