točno sam tako taj prizor i ja zamislila, sjećam se crtića :lool:
Printable View
točno sam tako taj prizor i ja zamislila, sjećam se crtića :lool:
Bila kod zubarke veli možda bi tuš pomogoNego ide li tko zubaru kod želježničara?
Meni se zubi preporodili u zadnja 2 tjedna od kad ih perem neemom.
Znaci posipam malo praha po cetkici, stavim kaladont i operem.
Ne krvare mi vise desni, kamenac kao da nestaje, čudo jedno! :-D
viš to bi se moglo probati
U uputama ništa ne piše za mijenjanje nastavaka. Nisam nigdje ni vidjela da ih ima za kupiti.
Mi furamo iste već jako dugo. Nekako si mislim da ti nastavci nisu potrošni materijal kao vlakna na četkici za zube.
Samo pljucka vodu, ne drljam s njim po mesu ili zubima. Ali diram obraz... sad sam na 100 čuda. Nadam se da će se javiti netko s boljim infom.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
ima ih u trgovinama bijele tehnike,mislim da su ta 4kom oko 100kn,zadnje sam on-line uzimala...moraju se mijenjati jer se napravi kamenac od vode na mrežicama pa onda više nema onako jakog mlaza, baš osjetno oslabi snaga izbacivanja vode...barem meni...ja koristim istu dok ne primjetim da je oslabilo i onda uzmem novu...
a to je cca?
Zakipleni ocat?
Da.
a vidiš nije mi palo na pamet s octom...ma oko godinu dana te 4 traju pa računam da bi ih i trebala promijenit ..a i ja nakon svakog korištenja lupkam taj vrh od pilo ne bi li bolje iscurio ostatak vode, prebrišem i osušim sve dijelove....u protivnom ona posuda brzo zna bljaki izgledat....a fora mi je ubacit par kapi neke vodice za ispiranje u spremnik...ne volim ih inače koristit jer su mi nekako prejake,ovako par kapi u vodi baš bude OK.....
To radim i ja. Uz to još pustim da poteže zrak nakon što ispljucka svu vodu iz spremnika. Da u sistemu ostane zrak.
radite to zatvorenih ili otvorenih ustiju?
imate li kakve dezinfekcije posle bolesti i sličnog?
Radim pritvorenih usta nagnuta nad lavandin. Ako zatvorim usta brzo se napušu od vode i zraka. Nisam ništa posebno dezinficirala, kao što ni četkicu za zube ne dezinficiram. Jest da nju zamijenim svaka 3-4mj al opet, s ovim ne diram zubno meso.
Slazem se sa svim sto ste napisale. Redovito cistit kamenac, pjeskarenje zubi i naravno dobar stomatolog. Paradontoza je vrlo ozbiljna i treba na vrijeme potraziti pomoc jer se danas puno toga moze napraviti. Vrlo je bitno i kakav zagriz imate jer nepravilni odnosno prejaki kontakti na zubima na kojima to nesmije biti dovodi do povlacenja zubnog mesa. Tako je meni moj stom.objasnio.
Cetkica i tus su savrsen izbor...preporodila sam se.
Koristim ovu vodicu jer ne ostavlja nikakve obojene tragove na zubima. Malo je stavim u onu vodu od tusa za zube.
http://www.zdrav-osmijeh.com/svi-pro...asept-ads-220/
A ove ultrazvucne cetkice su super.
https://megasonex-hrvatska.fullbusin...ca-za-zube.htm
http://www.usa.philips.com/c-m-pe/electric-toothbrushes
Koji su vama znakovi psradentoze?
Meni se na zubima kod zubnog mesa rade rupe! A zubar tvdi da to nije nista..
Di najbolje otic?
u Perkovčevu,tamo sam ja svojedobno išla i sad nastavila privatno kod ženske koja je bila tamo pa otvorila svoju ordinaciju...
To sto ti se stvaraju rupe kod zubnog mesa odnosno izmedju zubi ..to mesu se zove papila i iz nekog razloga se to dogadja. Kao sto su ti cure vec savjetovale svakako potrazi misljenje struce osobe paradontologa. Kod nekoga prvo podje sa povlacenjem zubnog mesa pa zubni vratovi postaju osjetljivi i goli i lijecnici to nazivaju "klinastim defektima". Netko je tu vec pisao da je isao na ciscenje, poliranje i plombiranje tih zubnih vratova jer je to uzas osjetljivo.
Sto jos moze biti kao znak patadontoze je upaljeno i oteceno zubno meso, zadah i krvarenje.
Kad se podje tus koristiti i tad ce zubno meso krvariti al netreba odustajati jer nista ne nestaje prek noci. Treba dati vremena zubnom mesu da se oporavi.
planirampazariti tuš danas,
imam peh baš ga nemaju u dm gdi je danas popust
skupljam, ali sam htela iskoristit 25+15 posto, kaj je ipakdost love na tu svotu
Naravno. Ja isto jucer bila u dm-u, ne zbog toga al sam skicnula malo da vidim sto imaju. U ovom nije bili nikakvog popusta na tus za zube i cini mi se da je 700 i nes kuna.
Al neznam recimo ako su neki proizvodi vec snizeni jel daju onda dodatno jos da koristis i taj bon iz knjizice sa 25 posto??
ne pikirala sam u ccwestu onaj popust od 15 % za sve iznad 200 kn, i mislila sam uložiti i tih 25%
je samo ga jučer fizičkog nije bilo, imaju praznu kutiju na stalaži, a prave drže u skladištu, da neko ne zdipi
trebala bi danas po svoj aparatek
nego ajdeda pitam gledam malo zamjenske nastavke http://www.edigital.hr/elektricna-ce...e-p262593.html, jel ja mogu recimo kupiti zamjensku četkicu pa instalirati na to, hoće li imat četkica svoj učinak, na slici su mi priključni dijelovi skoro isti, u zbilji možda i nisu, sali komentar me zanima
Ovakav ti ima moj sin stariji i ne može bez njega. Nastavke kupuje u Mulleru, originalne. Druge nismo probali. Tam smo kupili četkicu, a tam nabavljamo i nastavke.
Sin kaže da mu je super (ima fiksni ortodontski aparatić) i bez toga klasičnom četkicom ne može uopće oprati zube kako treba.
e možda će i nama to služiti i za aparatić ali kod klinke
vidiš bum pogledala i tu priču
Na linku koji si gore stavila vidi se da ima četiri različite četkice, iako razlike nisu baš jako uočljive. Moje doma su crvena i plava, pa su razlike bolje vidljive, ali nije to neka frka - mi imamo različite šarene čaše i svatko si drži četkicu u svojoj, pa nije problem i ako su slične.
a koja vama vrtsta četkica najbolje paše?
Kako kome... Moj stariji ima ovu koju si linkala, Oral-B motornu, s nekim nastavkom za koji ne znam kakve je tvrdoće - neka srednja. Za dodatno pranje fiksnog aparatića neophodna je ovakva četkica (kupili u ljekarni): http://s9.postimg.org/q2n6lhwjj/jedn...ov_kefky_1.jpg
MM obožava tvrde četkice i rascufa ih strašno.
Mlađi sin i ja ne podnosimo tvrde četkice nego imamo klasične ekstra mekane četkice, ali ne Curaprox (s tim ništa ne mogu oprati) nego Colgate ili Signal. Ne sjećam se da sam kupila četkicu (klasičnu) u dućanu, uglavnom ih nabavljam u ljekarni, iako se u dm-u i Mulleru zna naći odgovarajućih.
Trenutno imam ovako nešto, ali ne medium kao na slici nego extra soft: http://online.idea.rs/images/product...531104959l.gif
Meni je bitno da dlake četkice budu različite duljine, jer s tim mogu dobro oprati one razmake između zubi gdje mi se povuklo zubno meso. Tu mi nikakva motorna četka ne pomaže. Pomogao bi tuš, ali nisam baš bila time oduševljena. Stari nam se raspao, a sad nikako da kupim novi.
A meni je baš Curaprox najmekša četkica zakon i spriječila mi je razvoj paradontoze.
S njom super očetkam i zube i zubno meso i nikad mi se nije rascufala.
I Ajona pasta za zube.
Zakon.