može i obrnuto, vrijedi za dosta njih koji žive od moje love... policajci, doktori, šalteraši (birokracija)...Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Printable View
može i obrnuto, vrijedi za dosta njih koji žive od moje love... policajci, doktori, šalteraši (birokracija)...Citiraj:
maria71 prvotno napisa
bez uvrede, ja radim u državnoj službi jako zahtjevan terenski posao (inspekcija) i uvijek se tako moramo evidentirati (provlačimo kartice), gleda nam se svaka minuta za koju odgovaramo ako nas nema. Ne vidim zašto je to sramota i "masovni rad"?? Moj rad uopće nije "masovan ni tvornički".Citiraj:
morat ćemo ko u vrijeme masovnog rada u tvornicama provlačiti kartice kad smo došli, a kad pošli s radnog mjesta
Problem je taj što znači jedna profesorica hrvatskog će morati biti u školi od 8-16, a recimo ona ima ispraviti školske zadaćnice i onda će lijepo ona umjesto da to odnese kući u 13 sat kad inače ide i ispravlja to do 2-3 sata u noći, sad će lijepo ispravljati samo u to vrijeme od 13-16 što mora biti u školi, pa će učenici recimo te svoje zadaćnice dobiti na ispravak za jednom mjesec dana ili recimo testove ili nešto slično.
Pa ko voli nek izvoli....
Ne znam, mene to podsjeća na onu "nitko me ne može platiti tako malo koliko ja malo mogu raditi". Ako je to još rad s djecom, onda takva osoba ne zaslužuje biti pedagog. Ja radim s papirima (i managementom ustanove) pa mi ne pada na pamet tako se ponašati. Drugi je par rukava što imamo takvu "sposobnu" vlast koja reže plaće tamo gdje bi najmanje trebala, na visokokvalificiranim ljudima u školama, javnim ustanovama i državnim firmama.
Ali nije stvar da ta profesorica to ne želi završiti pregledati od 13-16, ali je činjenica da ona to neće moći vremenski jer mora pripremiti pripreme za sate za dan koji slijedi, a onda vremena koliko ostane za ispravljanje testova i zadaćnica, a naravno kad je tako "prisile" na fiksno vrijeme posao neće nositi doma...Citiraj:
andream prvotno napisa
Druga stvar je da se u školi gdje je još tvojih kolega (a svako nema svoj razred, pa da tamo može na miru raditi) ne možeš baš biti skroz u tišini i koncentrirati se najbolje (ovako kod kuće nađeš vrijeme kad nikogha nema-djeca spavaju...-i onda odradiš svoj posao). A s plaćom koja stalno pada, određenim radnim vremenom i sl. neće se imati ni podstreha za rad izvan radnog mjesta. To su surove činjenice...
E, da se razumijemo, ja nemam predmet kao što je hrvatski, pa pismene provjere ne moram ni pisati... to je jedina dobra stvar...
XCitiraj:
Lavica80 prvotno napisa
Nažalost, mnogi ne razumiju taj posao pa žive u uvjerenju da nastavnici rade nekoliko sati na dan, da imaju tri mjeseca godišnjega itd. Iz te perspektive još su i preplaćeni. A zapravo je obratno - savjestan nastavnik nema ni svetka ni petka. I sama sam živjela u zabludi dok nisam probala.
ja mislim da je sramotan ststus ljudi koji rade u obrazovanju. potplaćeni su definitivno. zar nikom nije jasno da je obrazovanje ključ napredovanja???
ja inače radim u drž. službi - poreznoj upravi i mogu samo reći da jedino referenti rade a kako imamo svako po dva tri nadređena koji ništ ne rade nego samo hodaju sa bićevima jasno je gdje je lova i kome se treba uzeti. ja sa vss imam plaću 4500 kuna (i jedno dijete kao olakšicu)...
svi smo mi u istim.... fekalijama, jelte
i sada još više želim svoj regres.
i ja hoću 20 cm u hladnoj vodi, pa ne ide
A tko ti je kriv što nisi ni policajac, ni doktor, ni šalteraš :PCitiraj:
Moover prvotno napisa
Zar ti misliš da ja žalim što nisam djelatnik javne ili državne službe? Pa nigdje to nisam napisao... Čak mi je i drago što nisam izabrao jedno od gore navedenih zanimanja...Citiraj:
smajlić prvotno napisa
Bauštela rulz!
otkud ti ovo da će profesori raditi 8 h u školi? :?Citiraj:
Lavica80 prvotno napisa
hoće, hoće, to nam se svima sprema
Pa već su počeli s kontrolama po školama kad je nastava završila da vide hoće li nastavnici biti u školi do 16 sati. A kazne su za ravnatelje oko 30 tisuća kuna, a za toga koji nije bio oduzim a se od plaće.Citiraj:
Willow prvotno napisa
istina
:shock: :shock: :shock: :shock:Citiraj:
Lavica80 prvotno napisa
nisam za to čula, ali mi je zato mrak pao na oči kad sam pročitala raspored ispita državne mature. cijela godina popunjena....
o da državna matura je turbo šik
A to za državnu maturu nisam znala!
A što ćeš!
Tako je kod nas. Treba učenicima "kao" smanjiti gradivo, a samo im se sve više zadataka dodaje.
To njie točno da učitelji moraju biti u školi 8 sati.
Teoretski mogu ako je školski odbor u statutu, kućnom redu i etičkom kodeksu to donešeno. (NN 87/08 čl. 58 zakon o odgoju i obrazovanj
No međutim ministar nije donio pravilnik da svaki zaposlenik mora biti 8 sati u školi. Zato jer da bi to bilo ostvarivo škola mora raditi u jednoj smjeni i svaki učitelj mora imati svoj kabinet (prostor za rad).
No kao su inspekcije pročačkele sve škole (gledale su statute, kući red...)ako je naspisano da svi zaposlenici moraju biti u školi 8 sati to se onda odnosi i na učitelje. No ne vjerujem da inspekcija je novčano kaznila. Uvijek se daje upozorenje, a pravilnici škole uvjek se mogu popraviti.
ovi donose vrlo etransparentne prijedloge pa mi nije jasno dali je to regres za 2009.? mislim božićnica i regres za 2010. ionako ne mogu spasiti plaće u rujnu!!
Meni su rekli u računovodstvu da su sve škole dobile dopis da moraju brojati sate koliko je ko bio u školi i po tome davati plaću.Citiraj:
zvjerka prvotno napisa
Najveći problem su praznici, jer tada se isto mora biti u školi (iako si već sve poslove završio) od 8-16 ili od 7-15, a ima se samo onaj dozvoljeni godišnji od 20-30 dana ovisno o stažu, broju djece, ima li se razredništvo...
Mislim da se to za regres ne odnosi na ovu godinu nego na idsuću. A i nama će ko i ostalima u 9-tom mjesecu plaća za 5% nizbrdo (jer nam je preko 3000kn). Zato ne treba uplaćivati dopunsko do 9-tog mjeseca jer će nam tada plaće još pasti pa ćemo plaćati 80, a ne 130kn mjesečno ( da nije žalosno bilo bi :lol: )....Citiraj:
Ariana prvotno napisa
Ja već sad plaćam 80kn. :mrgreen:
da li ima kakvih novosti u vezi regresa? zar samo bolnice dobile (dio)?
Mene zanimaju jesu li ministarstva ili neke drzavne uprave dobile regres ?
moje ministarstvo nije
Evo sad čitam na portalu 24 sata da je danas sjeo regres policiji ( u zadnj čas). Nadam se da to znači da će za koji dan sjesti i školama. :P
cujem da je danas i znanost dobila regres....
ni moje! :/Citiraj:
Bubica prvotno napisa
ministarstvo financija danas uplatilo regres
Znači odna će valjda i škole dobiti svoj uskoro.
odna=ondaCitiraj:
Lavica80 prvotno napisa
tu info i ja dobila prije 5 min!Citiraj:
Ariana prvotno napisa
Državna uprava dobila :D
Nije.Citiraj:
mia prvotno napisa
Upravo su i prosvjetari dobili regres :D :D :D :D
NAPOKON !!!!! :mrgreen:
kaj da ?Citiraj:
Šiškica prvotno napisa
koliko ?