tnx za info o slijezu.
Printable View
tnx za info o slijezu.
Shania, onu kutijicu sa dvije cijevčice si platila 100 kn? mislim da su pošteno oderali. ne bi smjelo koštat više od 15 kn.
Moj isto zna sam izbacit kihanjem ili podrigivanjem, ostalo ode kroz stolicu van. Nije tako strašno, preko dana je manje-više ok, ali ujutro je nsić uvijek pun zbog ležanja.
Nemam pojma zbog čega je, moji su svi troje kao novorođenčad bili prehlađeni, ovaj trći još uvijek je..
Sestrin mali i od bratića mali isto..
nije kim u pitanju..ne znam kako objasniti..al curokot su one crne bobice koje budu na pecivima iz pekarne..inace jako ljekovita biljka za sve vrste bolesti...latinski naziv mu je Nigella sativa...kod nas ga narodski zovu Crni kumin...ja bih rado stavila jedan dobar clanak o ljekovitosti tog ulja na forum ..al ne znam kako to postaviti kao temu ili sto...probam svakako...ja imam kronicnu upalu sinusa i meni je jako pomoglo..a bebacu sa to stavljala prema preporuci dr...:)..Uglavnom curokot ima nekih 100 aktivnih sastojaka i zaista pomaze kod mnogih bolesti..cak i umanjuje negativne efekte kemoterapije ( npr. gubitak kose...)za preko 60 %.
onda je neka zabuna u pitanju kod koristenja i prevoda naziva ovih biljaka..curokot i kim su kod mene dvije razlicite stvari..obje ih imama u kuci...definitivno nisu iste...
nek me netko prsvjetli...sta da radim...
nocas oka nismo sklopile jer mala nije mogla disati.
vec drugi dan ne izlazi nista van, a ona ne moze disati, cuje se kako joj je zacepljen nos.
prosli smo fazu kad su izlazile smrklje, onda fazu kad je izlazila "vodica" i sad ne izlazi nista.
punu kapaljku fizioloske joj strcnem u nos, to 99% zavrsi u grlu i usisam nesto malo. i kad ne ide vise nista i usisivac se ugasi od pregrijavanja, ona i dalje ko da ima pun nos.
nabavile smo pingvina i od jucer popodne sam ju valjda 8 puta inhalirala.
i dalje nista ne izlazi...
help!
Kao da je otečena sluznica. Jesi li joj kapala kapi nedavno? One znaju stvoriti kao ovisnost pa, iako šmrklji više nema, nos je neprohodan. To prođe par dana nakon prestanka kapanja.
Ako je kakva alergijska priča, u to se, nasreću, ne razumijem.
nisam.
cak kad je prije mjesec dana pedica rekla da joj dam efedrin nakapala sam joj samo 3 puta i to po noci.
al to je bilo davno.
mozda je alergicna na dohranu? :lol:
imali smo 3 bezuspjesna pokusaja...
I mi se već tri dana borimo s nosićem. Ovu noć je konačno malo odspavao. Ja ga stavim na bok i uštrcavam špricom fiziološku u nosnicu, ali polako i s pauzama jer inače sve završi u grlu i želucu. Kad mu se iscijedi u usta brzo rubom gaze pokupim koliko mogu da ne proguta. I onda aspiratorom posisam koliko mogu. Jučer sam nakon čišćenja počela kapati malo sljeza i danas je puno bolje. Doduše, mi smo i na sumamedu, pa je vjerojatno i kombinacija svega odigrala ulogu.
leo, a jel joj čuješ šmrklje (ono, duboko u nosu a ne izlaze)?
inače, mi umjesto fiziološke vulgaris koristimo ovaj sprej (isto fiziološka al pod tlakom) http://www.sterimarnasal.co.uk/babies-and-kids
i baš joj fino razrijedi šmrklje
da, cujem, ono ko da su tu negdje al ne mogu do njih.
imam i sterimar al mi je preslab. to koristim ako smo vani.
doma imam bocu fizioloske i kapaljku pa joj kapam time.
mozda prebrzo ustrcam pa zavrsi u grlu? :/
sa spricom sam starijoj, kad je bila nesto veca.
mislim, izadje nesto vodice (od fizioloske), al nema bas smrklji u njoj i kad prestane ista izlaziti, zgasim, a njoj stanje ko i prije usisavanja :/
Ja sam baš primjetila da završi u grlu ako prebrzo uštrcam. Probaj polakse. I mora biti na boku.
da na boku :lol:
ne mogu joj pelenu stavit koliko se okrece, kamoli joj na boku cistit nos.
a nadala sam se da s mladjom necu morat koristiti hrvacke zahvate :traumesastarijom:
Kad ne mogu izvući sluz, maloga tjeram da prije što više vode.
A ti jedi kapule :-)
nismo jos na vodi :(
cula sam sad da luk pomaze kao i kod upale uha: narezat i stavit kraj nje di spava.
Je, luk je mukolitik, prirodni sirup, razrjeđuje sluz.
Mi smo imali problema s nosićem jer je njemu doslovno moje mlijeko usred dojenja i mog jakog otpuštanja mlijeka, išlo na nos. Po noći je krkljao, hrkao, i mlatarao rukica plus još smo mučili i muku sa sluzi koju bebe po rođenju izbacuju. Ja sam mučila njega i sebe jer me to izluđivalo, jer se vidjelo u nosiću a nisam to mogla izćeprkati van ničim, imala sam onu jadnu sisaljčicu iz dma i koma. Nabavili smo arianna priključak za usisavač i sad sam ga posaugala. Mislila sam da sam bacila 150 kn jer ne vuče tj. škaklji (sebi sam gurnula u nos a na ruci čak ni ne radi nikakav vakum). Čudo izašlo malom van. Mali Dečko čak mi je usljed sauganja i zaspao. Uopče nije doživio ni sauganje, ni buku koju radi usisavač a zvuči kad se prikopča arianna kao sprava za mučenje.
mi smo radili ovako, madrac u kindaču lagano povišen, obavezno špricnuti fiziološke prije dojenja, kad se počne čuti krkljanje(kao da se sluz odvaja) na aspirator na usisavač!
spavanje na boku ako je moguće.. i čini mi se da ni fiziološku ni ostale preparate nije dobro predugo koristiti (ne koristiti preventivno) jer oštećuju sluznicu i ona gubi sposobnost da se sama vlaži..
probali smo i sljez, ne bih znala koliko je pomoglo, isto tako za ovlaživač zraka..
pazili smo da je vlaga u sobi barem 50-60 %, i da nije pretoplo, idealno je od 18-20 C.