A kako bi tek opala na dupe da znaš da mi je MM bio prvi i da je stariji "samo" 5 godina :saint:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Printable View
A kako bi tek opala na dupe da znaš da mi je MM bio prvi i da je stariji "samo" 5 godina :saint:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
koliko vidim, danas se sve veze svode na seks...
ono, mala, prvo mi daj, onda ćemo se držat za rukicu i ići na sok, šetati po nasipu, ljubiti se na klupici u parku i slično... :/
sad se nameće slijedeće pitanje...Citiraj:
Brunda prvotno napisa
meni se tu namece vise pitanja :lol:Citiraj:
princess puffy prvotno napisa
ali bejbe, ne padam ti ja na dupe zbog razlika u godinama
mislim da se nemamo sto cuditi zaljubljivanjima
sve kombinacije su dozvoljene
ali kad se sjetim sebe sa 16 godina....
i mojih frendica od 16....
nijednoj nije seks bio na pameti
doduse, mozda zato jer nismo imale decke :lol:
eto upravo čitam;
http://www.24sata.hr/news/clanak/dje...e_id=main_page
:(
vidim ja da ste se malo bacile u divne prosle dane :mrgreen:
mislim da su vremena drugacija nego kad smo mi bile u tim godinama (samo kad cujem kako osnovnoskolci danas psuju, ja, "stara baba", ponekad ne znam kaj pola toga znaci).
uglavnom, u toj situaciji mislim da bih otvoreno pricala sa sestrom, vidjela njeno stajaliste o sexu, rekla joj da ako planira nesto, da bih ja prvo otisla s njom ginekologu, da joj eventualno napravi potrebne pretrage i prepise pilule (da se ne dogodi situacija da su eto bas sad ostali bez kondoma). ali bih joj savjetovala da uz pilule koristi i kondome zbog zastite od razl. bolestina.
i jos bih joj predlozila da se par puta nadjete svi zajedno na cugi, pa da napokon i tog famoznog 23-godisnjaka upoznas.
pilule, a ima tek 14 godine....ne bih baš savjetovala pilule...
ne znam dal se pilule smiju tako mladoj curi dati, al je meni nezeljena trudnoca nesto najstrasnije sto se moze dogoditi (prezivjela sam i prijetnje moje "drage" mame i abortus). tako da su mi kondomi za svaki slucaj (jer nemam bas dobra iskustva s njima, uz koristenje sam 2.put ostala trudna), al su mi pilule zakon (sva sreca, imam dobra iskustva). al bi to ginekolog trebao znati i preporuciti najbolje metoda zastite.
da, samo što su pilule i kondomi zaštita s fizičke strane..
A što je s emocionalnim stanjem 14-togodišnjakinje koja ima odnose?! :/
Ja smatram da je ona premlada za seks i da se radi o mojoj kćer npr. biloa bih jako zabrinuta. Možda bih čak pozvala tog dečka na jednu čašicu razgovora.. :mrgreen:
Čovječe, pa on je pedofil!!
Nije li seksualni odnos punoljetnika/ce i maloljetnika/ce mladje(g) od 16, zakonski gledano, silovanje?
nije silovanje, al je kažnjivo djelo....
a što je s emocionalnim stanjem drugih 14-god. koji se seksaju sa svojim vršnjacima?Citiraj:
daisy may prvotno napisa
Mislim, jel ovdje problem 14-godišnjakinje što hoda s Dikanom ili stupanje u seksualne odnose 14-godišnjakinje?
Netko je gore napisao, i ja se slažem- u tim godinama je to velika razlika, i da je u pitanju neznamkakva iskrena zaljubljenost. Zdrav 23-godišnjak u vezi treba i seks i u tome nema ništa nenormalno. A 14-godišnjakinji ne treba nikakvo požurivanje ili pritisak, većina ih u toj dobi ipak nije spremna za seks koji poslije neće zažaliti. Iako, ne treba zatvarati oči pred realnošću da je 15-16 godina neki statistički prosjek stupanja u seksualne odnose u HR. No treba i imati na umu da je u tim godinama svaka godina i razred velika stepenica sazrijevanja i da nije isto 14, 15, 16 niti 8. razred, 1.srednje itd. A bez kondoma, ni slučajno- ako im to oboma nije jasno onda je netko tu jako nezreo. Možda se velika seka samo brine, a možda ima i zašto. To jedino ona može saznati u iskrenom razgovoru sa mlađom sestrom. A na kraju opet nema druge nego vjerovati da mala seka razmišlja svojom glavom i da će znati postupiti ispravno.
Meni se cini da je u svakom slucaju "problem 14-godišnjakinje što hoda s Dikanom" = "stupanje u seksualne odnose 14-godišnjakinje s tim istim Dikanom", jer dvoje klinaca od 14 godina nece nuzno stupiti u seksualne odnose, dok je to kod 23-godisnjaka i 14-godisnjakinje samo pitanje dana.Citiraj:
Moover prvotno napisa
Citiraj:
Moover prvotno napisa
mislim da ni curica a ni dečko od 14 godina nisu spremni na stupanje u odnose, da li sa vršnjacima ili starijima....
Potpisujem Zubić vilu. :)
Ali opet, ne mogu da se i sama ne sjetim kako sam uvijek imala starije dečke (eto, kad sam imala 15, 16-isto tako 23ogodišnjaka), a prvi sam put imala seksualni odnos par dana prije 18.og rođendana! Zadnja u svojem društvu, a sve su ostale curke imale vršnjake kao dečke.
Te su moje veze uglavnom trajale kratko, i pucale zbog razlike u godinama, ali, seks (odnosno njegov nedostatak) nije nikad bio prvi razlog.
Ma mislim pa kaj je tom dečku u glavi?!? Mislim ona je ipak curica od 14 godina, bez obzira da li već izgleda kao žena ili ne. Trebao bi se malo zamisliti nad time.
Bila bi mi nekak normalna situacija da je ona cura od 17-18 a on 23, ili da je on isto maloljetnik, ali ovak?!? Pa on je već skupio nešto životnog iskustva i mogao bi završiti faks do svoje 23 godine, a ona tek završava osnovnu školu :shock: Kuda ide ovaj svijet?!?
I meni ovo malo pedofilski zvuči kako god gledaš :/
Ja bi seku definitivno držala podalje od njega, možda je s njene strane to onak prva platonska ljubav, ali s njegove... ? :roll:
i meni je prvo pala na pamet usporedba dikan-lambasa zbog dobne razlike...
razlika od 9 godina nije velika ako je njoj 30 njemu 39,ali dok je ona ispod 25 a on iznad je katastrofa (ovaj odnos 14-23 vec spada pod zastitu pravobraniteljice, pregadljivo i za komentirati)
da je to moja sestra, otisla bi lagano popricati sa deckom i pitat ga za zdravlje. al jbga, ja sam ipak explozivna vlajina... sto je ponekad dobro, kao sto bi bilo dobro u ovoj situaciji. utrala bi mu strah u kosti, ne bi je smio za ruku uhvatiti. mogao bi samo lamentirati o glazbi i smislu postojanja sa mojom 14-godisnjom sestrom.
Joj znam tako je bilo kod moje sestrične, drame godinama, njoj 15 njemu 25. Svi bili šokiran ja pogotovo jer smo bile bliske. Ja sam sa 15 igrala gume, žgoljavo gradsko dijete, a ona 5 dana starija, bila cura već sa 12... Dijete na selu, razvijena, zrela ...
Starci dramili, branili, al evo njih sad već 10-ak godina u sretnom braku, imaju troje dječice. Ženili se kad je ona imala nekih 26...
Ja bih isto bila u komi, al eto može biti i sretno na kraju... :)
ja sam se s oko 14 do bola zaljubila u decka od 21-22.
nesto smo kao petljali, al frajer je imao dovoljno mozga u glavi da skuzi da jos spavam s plisancima i da za spavanje s njim definitivno jos nisam spremna (a nije da nisam razmisljala o tom da zamijenim medvjedica nabildanim dvadesetinestogodisnjakom :mrgreen: ).
tak da tu nije bilo kruha, jednostavno sam bila prebalava za njega i ne govorim samo o seksu.
(ok, sreli smo se nakon nesto godina jednom i onda vise nisam bila bas tak balava, al to je druga prica :mrgreen: )
Skroz mislim kao a70v.
Nesto tu opako ne stima kad je ona njemu zanimljiva (za nju kuzim zasto joj je stariji decko zanimljiv).
Mislim da bih mu ja priprijetila da cu ga prijaviti za zavodjenje djeteta.
Iv, nisi jedina koja sa 16 nije razmisljala o seksu. ;)
kako mene smeta kad se ovakve price predstavljaju kao nesto normalno. :cry:
pa kuda to svijet ide? to je po meni nista drugo doli pedofilija. i na istom forumu gdje se za pedofile koji zavode curice od 10 godina smisljaju najgore kazne, mucenja itd, vi tvrdite da bi curici od 14 samo savjetovali da "koristi kondom". lose, jako lose...
imam prijateljicu koja je imala upravo ovakvu vezu. spavala je sa 15 godina sa 25-godišnjakom. i dugo dugo nije vidjela nista lose u tome, bila je zavedena i zaljubljena. sada, s 30 godinom, ona smatra da ju je on zlostavljao i gadi joj se cijela prica. takve stvari jednostavno nose posljedice, bas kao i svako zlorabljenje moci...
ne predstavlja ih nitko kao normalno
normalne su bile prije 2000 godina
sad se - dogode
ne precesto ali se dogode
i po meni nemaju veze s pedofilijom
ovakve sad nase rasprave ne mogu puno pomoci spooklici (a to je valjda svrha topika, a ne zgrazanje) jer njena sestra je njena sestra, jedina takva i jedino je ona pozna, nema iste takve na ovom svijetu pa da bi mi mogli sad njoj davati recepte.
moja necakinja koja je valjda samo par mjeseci mladja je - mala beba, ona se jos uvijek valja po krevetu - u borbi jastucima
da se netko zaljubi u nju, e, taj bi bio pedofil
ali ja ne mogu to lupnut na forumu za svaku kombinaciju cure od 14 godina i svakog decka od 23
ali zakon moze. i to opravdano.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
treba to prijaviti...
Ne može.
joj, dajte, babe (ili, b.a.b.e)...
21 stoljeće je, prilagodite se... Kakva prijava... sve će se rješiti samo od sebe, vjerujte mi...
cura će skužiti s vremenom da to nije to i odhebat ga, tip neće doći ni do sisa (ako ih cura od 14 godina uopće ima), a kamoli do...
Javite mi kad se to desi (odheb), da mogu likovati što sam bio u pravu... :mrgreen:
u puno zemalja seks sa maloljetnicima jest kaznjiv. mislim da je u Hrvatskoj upravo 14 godina granica.Citiraj:
Mima prvotno napisa
Točno, 14 godina je granica.
http://www.r-1.hr/view.asp?idp=24507&c=4
nije to bezveze....
Ne poznajem niti jednu 14godišnjakinju, niti sad, niti sam poznavala prije 10, 20 godina, za koju jeste prihvatljiva romansa, ljubav, sex sa 20 i nešto godišnjakom. Da mi moj brat od 23 godine povjeri da mu se sviđa 14godišnjakinja, bila bih ljuta, bijesna i razočarana u njega. Da mi se moja 14godišnja nečakinja povjeri i kaže da brije s 20godišnjakom, prepala bih se za nju i poduzela bih nešto.
Nije mi normalno, ni prihvatljivo. Prevelika razlika. Njegova zrelost i njezina su daaaaaaleko.
Pa te curice u OŠ, to su šizike, pubertet, malo pametnih ideja izađe iz njihove glave.
Mislim da treba pokušati sa sestrom ozbiljno razgovarati, pa vidjeti što ona misli o toj vezi, koja su joj očekivanja,..., objasniti joj očekivanja njezinog starijeg dečka i nadati se da je ipak dovoljno razumna da to prihvati.
Ali mislim da ako je ona naumila s njim stupiti u spolne odnose, tko to više može spriječiti? Kako? Jedino da ju zaključaju u kuću, nikako drugačije. :/
Tako da u tom slučaju je najbolje uputiti seku u kontracepciju, a ne se seblažnjavati i praviti se da se to ne događa.
Da se razumijemo i meni je ta kombinacija s tolikom razlikom u godinama u toj dobi užasna, ali opet poznavala sam puno pripadnika muškog roda koji su stvarno s 22, 23, 24 godine bili totalno nezreli. Dakle i to je moguće: on totalno nezreli 23 - godišnjak, a ona totalno "zrela" 14- godišnjakinja, i tako su se našli.
Inače u našem parku uvijek se nalaze osnovnoškolci, pa sam imala priliku svašta vidjeti. Jedna curica (7. razred) imala je to cijelo ljeto istog dečka, i to su očito znali i roditelji, jednog dana ona kraj mene telefonira na mobitel s mamom. Vjerojatno o tome kad treba doči kući. Odgovara mami: dobro, mama, dobro mama, doći ću do tad i tad.
Onda mama nešto govori, a dijete odgovara: dobro mama, ne budem se sexala! (7. razred)
Ne bi me iznenadilo da su se oni u toj dobi i stvarno sexali. :/
Ja sam razmišljala kako se njezina mama sad osjeća jadno i bespomoćno.
Mene čudi to da su roditelji nemoćni.
Ja u tim godinama,a i daleko kasnije nisam mogla,a niti smjela sakriti neke stvari od roditelja.
Uvijek su znali i gdje sam i s kim sam i kad se vraćam kući.
Nisam da se djecu terorizira rečenicama: Dok si pod mojim krovom...bla, bla, ali ako se živi u nečijoj kući, a to je kuća roditelja, onda se pravila moraju poštivati.
Dobro, netko će reći da je to njihova kuća, ali roditelji su ti koji imaju više životnog iskustva od jedne trinaestogodišnjakinje i oni su ODGOVORNI za nju. Kao i kad je bila mala beba pa su je čuvali dok je prohodavala, ona sada prohodava u svijetu odraslih i treba pomoć.
jedna djevojčica koja je išla s mojom sestrom u osnovnu školu napravila je u 7. i 8. razredu dva abortusa, :/
mislim da još uopće nije ni svjesna šta je napravila.....
Tek kad savjest proradi, onda bude šta bude!
Dakle danas imaju odnose i s 12/13godina,
Ne bih rekla da je to samo danas, bilo je i u moje vreme. Znam dosta ljudi koji su s 12,13 stupili u odnose, a sa 15,16 njih stvaarno mnogo.Citiraj:
daisy may prvotno napisa
Citajuci svasta, sticem utisak da je u ljudskom rodu ipak uvek bilo toga...
Nego, malo mi je strasno to sto malena ima 14.
Znam nekoliko primera sa slicnom ii jos malo vecom razlikom a da su veze pocele kad je devojka imala "vec" 15 ili 16, naravno i 17, koje su prerasle u ozbiljne veze i uspesne brakove.
Napominjem da se ja, kao dete a i kasnije, nikad nisam mogla osecati ok u tom nekom kontekstu pored starije osobe (5g mi je bio plafon, i to mi je bilo previse), ali da mislim da ipak nije katastrofa..
Mada, volela bih da je devocica bar malo starija...
xCitiraj:
Ana i mamino zlato prvotno napisa
kakve su to fore "ne moze ju se sprijeciti, treba onda ponuditi kontracepciju". ma da, ne moze se sprijeciti???
voljela bih vidjeti da moja kcer pokusa tako nesto (otprilike je iste dobi). itekako bi bila sprijecena. mrzila bi moju odluku prvih par mjeseci, mozda i godinu dana, ali bi tu zabranu postovala. jer, autoritet i komunikacija se ne grade kad dijete udje u pubertet, tad je prekasno. nego treba od pocetka imati takav odnos da je roditeljska odluka zadnja, ali dijete moze otvoreno izraziti neslaganje te biti saslusano.
14 godina = dijete
23 godine = muskarac
i po zdravoj logici i po zakonu.
ja sam imala 16/17 godina,
on 24....
moja je mama poludila kad je saznala za tu "vezu" a ja totalno zaluđena njime....
od tada samo škola i doma, nikakva kava poslije nije dolazila u obzir,
bile su tu još neke sankcije,
tada sam ju "mrzila" a danas sam joj zahvalna na tome,
i to jako, :love:
Hvala na svim odgovorima. Frustrira me to šta ne mogu stupiti s njime u kontakt, jer ona (i on) ne žive u mojoj blizini, a osobe kojima se ona inače povjerava, na tu situaciju blagonaklono gledaju, tj. ne vide to kao neki pretjerani problem. E sad, to ne zna otac, jer njemu se i ne povjerava, majka je pokojna. Najradije bih mu ja rekla šta se dešava, ali ne želim izgubiti njezino povjerenje. Ili je ovo situacija vrijedna takvog rizika?