A jel vi nekad popečete zobene pahuljice na suvoj tavi?
To sam davno čitala u nekoj makrobiotičkoj knjizi. I stvarno, dobiju neki fini topli orašasti ukus.
A popeku se samo kratko da počnu mirisati i dobiju tek-tek blago žućkastu boju
Printable View
A jel vi nekad popečete zobene pahuljice na suvoj tavi?
To sam davno čitala u nekoj makrobiotičkoj knjizi. I stvarno, dobiju neki fini topli orašasti ukus.
A popeku se samo kratko da počnu mirisati i dobiju tek-tek blago žućkastu boju
Da, ali ne za jutro nego za juhu. Bolje su u slanim kombinacijama. Suha tava (u mom slučaju wok), žlica-dvije zobenih pahuljica i na to povrtni temeljac. Raj! Mljac...Citiraj:
vanesax prvotno napisa
jucer sam poprzila pahuljice na tavi i suuuuuper mi je to uz jogurt, bademe i slad agave - mlaccccc. nisam bas tip za "kase". ovako hrskavo mi je puno bolje! hvala vanesax!
probat ćemo! ;)Citiraj:
Ivana B-G prvotno napisa
Super je da su svi ti recepti dosta slicni, no uz male varijacije opet drukciji.
Vidim da skoro svi jedete zobene sa mlijekom.
Meni su puuuno finije s jogutom.
Zapravo,dugo sam odbijala i pogledati takvo nesto,dok nisam prvi put probala i odusevila se!
Evo onda i mog omiljenog recepta,mozda netko zeli isprobat:
Za 2-3 osobe(mjere odokativne ;) ):
1O velikih zlica zobenih pahuljica staviti u vecu zdjelicu, preliti s malo narancinog soka da omeksa,
uliti pola litre tekuceg jogurta,dodati naribanu jabuku,jednu zgnjecenu bananu i malo sjeckanih oraha ili badema.
Sve dobro promijesati i gotovo. Mljaaaac!! :)
probala ninin recept..na vrh samo jos dodala malo maple sirupa :P mljac...jako fino!
volim i s jogurtom i s mlijekom :)
Trazim recept jednom davno je bio na forumu... Vecer prije se zobene namoce u mlijeko jogurt ili vodu i ujutro se kuhaju i dodaje se voce. Bilo je fino ali nikako se ne mogu sjetiti. Mlijeko ne pijem pa ako netko ima prijedloge za topli obrok javite. Hvala!
Za zobene u jogurtu, nema kuhanja. Barem ja ne znam za recept gdje bi se nesto kuhalo.
Jogurt po izboru, zobenih koliko zelis, voce kakvo te volja. Ostavis preko noci u posudi s poklopcem u frizideru, a ujutro jedes hladno.
Ja ovo s mlijekom ne kuham. Samo zagrijem lončić mlijeka (2-2,5 dl) i u to zamiješam 2 jušne žlice sitne zobene kaše, pričekam da se zgusne i to je sva mudrost. U to se može dodavati med, sladila vrsta raznih, suho ili svježe voće npr banana narezana na ploške, orašasti plodovi i drugo po želji.
Zimi baš kuham zobenu kašu na vodi i u to stavljam ribanu jabuku, cvebe/brusnice/suhe marelice sjeckane i cimet. Za to mi je bolja krupna zobena kaša, jer ostane "hrapava", ne pretvori se u pire. Samo kratko prokipim jabuku u 2 dl vode (1 čaša, možda malo manje) da omekša. Ne treba to dugo kuhati, ali treba ostaviti par minuta da se kaša napuhne i suho voće namoči. Treba malo prakse da se pogodi točan omjer - netko voli gustu, a netko više tekuću pa o tome ovisi da li ide 2 žlice pahuljica ili 4 žlice. Nema tu jednog recepta za sve. Ja još dodam mrvicu soli, ali stvarno par zrnaca. Kad je gotovo, može se zasladiti medom, ali ako je unutra suho voće, meni za to nema potrebe. Moj sin voli u to staviti žlicu vrhnja za kuhanje. Meni je bolja bez mliječnih dodataka.
malo podižem temu
na one fine lorine recepte dodajem svoju varijantu, jako je fino - tri žlice sitnih zobenih pahuljica, 1 žlica kokosovog brašna, 1 žlica mljevenog maka, četvrt žličice cimeta prokuhati s 2,5 dcl mlijeka (kakvo volite, ja sam stavila napitak od kokosa), kuhati dok bude lijepo gusto, staviti na tanjur i gore rasporediti bananu narezanu na tanke ploškice i sve preliti s malo javorovog sirupa ili meda, po želji dodati sjeckane bademe, lješnjake ili drugo
baš sam se iznenadila koliko je ukusno, slično rezancima s makom, čak bih rekla da je i finije od toga
Hvala ti što si ovo podigla. Već sam izgubila ideje što sa zobenima. Prvi recept s makom ... :njam: