Da, postoji Rodi XP i Rodi XR.
Na službenim maxi-cosi stranicama se Rodi XP više ne spominje, pretpostavljam da ju više ne proizvode (novija verzija je XR).
Printable View
Da, postoji Rodi XP i Rodi XR.
Na službenim maxi-cosi stranicama se Rodi XP više ne spominje, pretpostavljam da ju više ne proizvode (novija verzija je XR).
Da ok znam da je novija verzija XR, ali koja je bolja. Pošto ova XR nema taj neki plastični dio kaj se ugurne među sjedalo pa kao malo drži sjedalicu od pomicanja, ali mislim da nema onaj blago nagnuti položaj za čorku, dok to XR ima a nema tu plastiku na bazi.
Oa sad ne znam kaj da radim tj. koju da kupim. Kaj vi mislite?
XR umjesto plastike ima iza naslona (onog za glavu) nešto kao sidro (u nedostatku boljeg izraza). To se umetne između naslona za leđa i naslona za glavu (od automobila) i na taj način osigurava da se sjedalica ne pomiče kada dijete ulazi i izlazi. To ima podpuno istu funkciju kao i taj plastični dio kod starije verzije.
Mi imamo dvije Rodi XP sjedalice. Jedna je stara dvije a druga četiri godine. Pokušala sam naći rokove trajanja kategorije 15-36 kilograma ali nisam uspjela. Da li i za njih vrijedi onaj limit od 5-6 godina?
Jel možda prodaješ koju.
Na žalost ne. Djeca su mi mršava pa još ne zadovoljavaju uvjete bez sjedalice(157 cm, 27 kg, ako se ne varam).
evo što stoji u uputama za RodiXR:Citiraj:
Cathy prvotno napisa
To ensure optimum and safe use of car safety seats, they should not be used for longer than 5 to 6 years
after the date of purchase. Ageing of the plastic, for instance under the influence of sunlight (UV), may quite
unnoticeably reduce the qualities of the product.
Hvala!
Hy, možda bih vam mogla reči par riječi o autosjedalicama do 18kg. pošto sam radila godinu dana u TL-a. Hmm bilo je to prije godinu dana ali evo ukratko ovako par mojih mišljenja o sjedalicama.
GRACO- ja ga osobno ne bih kupila jer mi je prevelika i jako je neudobna, sranice mu nisu baš dublje, kad djete zaspe glavica mu pada.
Način na koji se pričvrščava sa auto i nije baš neki od povjerenja.
BEBE CONFORT-ISSEOS- Meni se sviđaju svi njihovi proizvodi(kolica, košare itd.) funkcionalna je, udobna i ima duboke bočne stranice. Pričvrščiva se lako i jako je stabilna. Ima jednu manu a ujedno joj je to i prednost. Boćne stranice se mogu širiti prema djetetu. To je super ali recimo neznam koliko su čvrste te bočne stranice prilikom nekog bočnog udara.
MAXI COSi- na auto testu je jako dobro prošao i svi njegovi modeli su jako sigurni. Kad se montira dobro NE smije se previše mrdati.Centimetar ili dva ljevo desno to je normalno. Razlike između xp-a i Prioria ( to je onaj od999,00kn ) ima ali nije neka ogromna razlika. XP je malo lakše pričvrstiti za auto i malo je mekanije sjedište i mislim da su stranice Xp-a malo dublje-
ISEOFIX- daleko najsigurnija opcija. mislim da o njemu ne trebam puno govoriti.
ROMER- po mome mišljenju najbolja sjedalica. Kvaliteta, sigurnost i udobnost su mu stvarno na prvom mjestu. Romer je najudobnija sjedalica a na to isto treba obratiti pozornost pogotovo oni koji idu na duža putovanja.
BUBU I OSTALE SJEDALICE ISPOD 600KN- ja ih nikad ne bih kupila svome djetetu. Plastične su, nisu sigurne i jako su neudobne. To je vrsta sjedalice eto tek tako da je imate u autu jer morate.
MOj savjet- NE ŠTEDITE NA AUTOSJEDALICAMA JER ONE SPAŠAVAJU ŽIVOT VAŠOJ BEBI.
Baš ti hvala na iscrpnim informacijama. Baš si mi puno pomogla uodluci.
Hvala. :heart:
Ubacit ću se u topic - ak nemate niš protiv.:mrgreen:
Čačkala sam po slovenskom baby center katalogu, i ako sam dobro skužila - Maxi-Cosi Rodi SPS se može rastaviti na 3 dijela (sjedalo+leđa+naslon za glavu). To znači da bi se kad djeca porastu moglo koristii samo sjedalo (neće trebati kupovati novo).
Dal sam dobro skužila? :?
Roemer Kid Plus i Maxi Cosi Rodi XR se mogu naci u Kiki u Zgb, a i u Grazu (vjerojatno veci izbor boja). Cijene su cca 1400 i 1300 HRK.
Inace po ADAC-ovom testui za 2007 su obje dobile dobre ocjene ("gut"). Od bitnijih slabosti izdvajam: Roemer ima samo prosjecnu ocjenu za bocni sudar, a Maxi Cosi ima samo prosjecnu vrijednost za frontalni sudar.
Konacna ocjena testa je ista. Ipak, da li se moze reci da je bitnija sigurnost u frontalnom (tezi?) ili bocnom (cesci?) sudaru?
Roemer se lakse pere, a Maxi Cosi se vjerojatno moze elegantnije staviti u nagnuti (polulezeci) polozaj - povlacanjem sprijeda, dok izgleda da je kod Roemera moguce nagnuti stolicu namjestanjem odostraga.
Da li netko ima iskustva s nekom od ove dvije stolice, naginjanjem etc.?
U Emezetti u onom dječjem dućanu imaju dobru ponudu maxi cosi as i čini mi se da su jeftinije nego tl za nekih 50 kn. Mogu se i isprobat u autu, naručili smo MC rodi xr i idemo probat u srijedu :D
Košta oko 1000 kn
Ona jeftinija je u tl 800 a u emmezetti 750kn.
passek
imam istu dvojbu romer ili maxi cosi 18-36 kg :/
imamo maxi cosi xp , sjedalica je fantastična
(osim navlake koja je pukla pri prvom pranju, sada kao kamuflažu koristimo ljetnu navlaku)
planiramo kupiti sljedeću sjedalicu grupeII 18-36kg.
otišli smo isprobati maxi cosi i moram ti reći da nisam oduševljena kako lamata po autu, klinac slobodno može otkopčati pojas i zajedno s sjedalicom letiti po autu(pretjerujem al tako mi se činilo).
tada sam gledala romerove koje se fiksiraju i druga priča.
zato me zanimaju iskustva onih koji imaju romerice s isofixom.
I kod Roemera "klinac slobodno može otkopčati pojas" i "letiti po autu". Istina, bez sjedalice.Citiraj:
toncica prvotno napisa
I da... Grozim se dana kada ćemo preći u tu kategoriju.
ma upravo to
sad smo dvije godine i osam mjeseci imamo 16kg i 100 cm,još uvijek lijepo stanemo u ovu maxicu no bliži se vrijeme prelaska.
mi u oba auta imamo roemer kidfix
iako kazu da su u kategoriji 18-36 jednako sigurne AS sa i bez isofixa, ja jednostavno ne mogu gledati te nezakačene sjedalice. meni to izgleda nesigurno, a kidfix je fiksiran i ulijeva mi sigurnost. i to je bilo presudno.
naravno da pojas može otkopčati, ali to do sad nikad nije napravila jer zna da ne smije. a ako i otkopča, i nitko ne primijeti, i desi se sudar, bar neće još i sjedalica letjeti po autu :/
imate još vremena.Citiraj:
toncica prvotno napisa
zara je u kidfix ušla s 4.5 godine
Mislim da ćete prije po visini nego po težini preći u veću kategoriju. Prema iskustvu naših prijatelja - cca. 105 cm. Naravno da ovo ovisi o građi djeteta.Citiraj:
toncica prvotno napisa
lutonjica
hvala
upravo me to i zanimalo kod romera i isofixa
no ima još vremena
mi imamo rodi xp i ona ima onu plastiku za zakaciti ispod sica, ne mrda se ni malo po autu ni kod jaceg kocenja nevezana i prazna, a niti s djecom unutra, ne mrda ni milimetar.
lunahor
o kakvoj se plastici radi
ja sam samo skužila onu foru koja se može pričvrstiti ta naslon
cini mi se da stalno dolazi do brkanja:
maxi cosi xp je sjedalica 9 - 18 kg
maxi cosi xr je sjedalica 15 - 36 kg.
Inace mi smo za naseg patuljka bas jucer uzeli maxi cosi xr i ona ju bar zasad voli. Je da sjedalica se nekako full mice, ali i to je normalno, valjda, jer je dijete samo pricvrsceno skupa sa sjedalicom pojasom auta. Malo mi je blesavo kako ce to izgledati kad dijete ne bude u sjedalici da li ce ona letiti po autu ???
Isto tako me zabrinjava, a sto sam sad surfajuci vidio da maxi cosi rodi xr nema onu oznakicicu za testiranje ili tako nesto a sto nam je prijasnja maxi cosi xp imala???
Patuljko,
imaš Maxi Cosi Priori XP
i imaš
Maxi Cosi Rodi XP
Maxi Cosi Rodi XR.
Znači, po jedan XP u svakoj kategoriji.
Jedino što se Rodi XP više ne proizvodi (pa ga nema na maxi-cosi.com siteu, ali se još može pronaći u dućanima i po autima), nego ga je zamijenio XR model. :)
Ove sjedalice se MORAJU VEZATI pojasom čak i kada se dijete ne prevozi u njima.Citiraj:
patuljko prvotno napisa
Kako mislis, "surfajuci"? Jel ima na as oznaka s ECE R44.03 ili R44/04?Citiraj:
patuljko prvotno napisa
Mi imamo XR-ke i imaju oznaku.Citiraj:
Ancica prvotno napisa
Mipak je sve OK. Ima ona oznaka naljepljena na dnu same sjedalice, sjedalica ne leti okolo iako idem po brdu svaki dan i to zaista brzo, ne mice se.
Najjaca mi je stvar da mi je trgovkinja rekla kako nema nikakvih uputa tj, da ih nisu dobili uz sjedalicu i sad kako sam to sve okretao, gledao etc. nadjemupute zakacene ispod u nekakvom kao pretincu sjedalice. eto toliko o trgovcima i njihovom znanju. btw. nije kupljena u turbo limacu vec u trg djecje opreme Mrvica u Slav. Brodu. i jeftinija je nego u Turbo limacu za 40 kn znaci dodje 959,00 kn, i kad jos nesto kupis da predje 1.000 dobijes popust 5 % tako da u biti te dodje 911,00 kn.
eto.
lp
Mi smo kupili Maxi Cosi, ako se ne varam XP i šta se dešava?
G. neće novu stolicu, neće i neće i neće :(
Ja imam MC Rodi, moja sestra MC Rodi XR, stvarno je razlika i žao mi je što u TL onda kad sam kupovala nije bilo ove druge. Čak je i moja Lea primjetila vozeći se u XR da joj je bolja i udobnija.
Prijateljica je u Italiji kupila Inglesina sjedalicu, dijete se veže svojim pojasom kao i kod ove manje grupe sjedalica, jako su zadovoljni, mislim da je nekih 250 eur.
Sad mene zanima, jel se stvarno ta MC SPS može rastavit na tri dijela, vidim da nitko nije odgovorio? I jel baš tako lošija od XR-a?
Zaboravih: jel se sjedalice grupe 15-36 uopće ne montiraju za sjedalo automobila, samo se stave, ničim se ne vežu za auto, samo dijete zavežete pojasom od auta preko sjedalice? :shock:
da, osim onih koje imaju ISOFIX a to je na našem tržištu koliko znam samo Roemer KIDFIXCitiraj:
hermina prvotno napisa
Može li mi netko reći gdje sve mogu naći Maxi Cosi i Roemer sjedalice 15-36 kg, u Zagrebu?
Danas je Jana nakon par mjeseci stala na vagu i opali smo na guzice, dobila je 2 kg i sad ima preko 18. Tak da nam je hitno preći u veću. A i po visini nije daleko od granice (sredina ušiju skoro prelazi najgornju točku AS).
baby media shop
kika
fun4mum
turbo limač
Hvala! :love: