Ima i u kiki pamučnih dekica - pletenih ili onih "običnih", tanjih, debljih, manjih, većih - ovisno o tome i cijene se različite, mislim od 100kn na više.
Printable View
Ima i u kiki pamučnih dekica - pletenih ili onih "običnih", tanjih, debljih, manjih, većih - ovisno o tome i cijene se različite, mislim od 100kn na više.
Mi imamo te vreće iz Adaxa i super su nam. Kupujem ih kod njih od kad su se rodili (sad će 3 godine). Veličine su im bile male, srednje, velike i super velike (ili tako nekako). Sad su u tim najvećim i još su im vrlo komotne. Koristimo i ljetne i zimske vreće i baš su ok. Rekla bih da vrijede tih novaca - zimske tople, a ljetne lagane; model komotan tako da se dijete može normalno vrtiti u toj vreći.Citiraj:
karmazonka prvotno napisa
E hvala, curke. Što se tiče Kike, toliko sam razočarana u njiohve cijene da nekako nemam volje tamo više ići. Hajde ako su 100 kn - ok, to mi je korektna cijena. Inače su mi užasne deke ove od sintetike, ajme, bukvalno se ježim i ne mogu ih u ruku uzeti. Ova vreća za spavanje u Adaxu je bila neka strana firma, nije bilo domaće... jedino što mi je bila premala nekako, imam osjećaj za bebicu do 2-3 mj. max. A broj piše 90. Hm. Otići ću još jednom.
Usput, gledala sam na Dječjem sajmu prošli vikend u MTČ-u vreće za spavanje i nisu mi se svidjele. (Dekice nisu ponijele, nije ih se moglo vidjeti na štandu). Uglavnom, nekako mi se činilo da, IPAK, nije 100 posto pamuk. I druga, još ozbiljnija kritika, onaj unutrašnji šav je duž jednog i drugog boka i prilično mi je isturen. Tako da smo odustali. :(
Mi smo kupili krasnu pamučnu dekicu u Ikei, evo ovu:
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/60153245
Imaju i krasnih vreća za spavanje.
Jaao divna! I boja mi je super! :cry: Ali, nažalost, nema šanse da više pičim do Slovenije, a kamoli do Ikee... prekrasna je! I cijena normalna...
a koje su sirine vase vrece?
ja imam neku a cini mi se da je dosta uska tako da nevjerujem da se bi maleni mogao okrenuti na bok kada bi htio i mislim da ga bi to budilo.
Čula sam da postoje vreče za spavanje koje imaju prorez za noge, neki cif ili gumbiče :? ....ali svi me čudno gledaju kad pitam za njih u dučanu...jel ima netko od vas? koja marka? di ste kupile?
ja sam isto uzela vreču,ali je bez rukava,teta u prodavaoni je rekla da ta s rukavima sputava djecu i da mogu držati ruke samo prema gore pa da to nije ok.
ja svome bebaču navučem dva odijelca(ne predebela) i uvučem ga u vreču,ali su mu ruke led ledeni,kako god ga obučemo i čak mu navučem rukave preko prstiju,ali njemu svejedno bude ruke do podlaktice led,a vrat prsa ramena su mu topla :/
jesu li vašim bebačima ruke hladne iako sapavaju u vrečama.
mi sobu ne grijemo
Ima, ja nasla na ebayu, ne znam za kod nas...Citiraj:
Leeeaaa prvotno napisa
OSH KOSH ima takve vreće, me znam cijene....Citiraj:
Scandalous prvotno napisa
Scandalous , imaš možda sliku? Našla sam na jednom mjestu nešto slično, ali meni to izgleda kao deblja pidžama sa zatvorenim nogama, materijal nije pamuk, ..... :/
Mi smo pobornici vreća za spavanje od samog početka. Imam ih doma par veličina...
Koristili smo one bez rukava tako da je važno imati dobro toplu pidžamu ispod.
Kupovali smo ih u Gerto-u, H&M-u, a vidjela sam i da OshKosh ima lijepe (u Garden Mallu). Ima i MTČ, ako se dobro sjećam....
I mi smo počeli koristiti vreću. Klinac je jako miran dok spava ali su mu noću ruke i nosić jako hladni i ako je dobro obučen, pokriven i prostorija se grije. Od kako sam ga počela stavljati u vreću toga više nema hladnih dijelova tijela. ;)
I mi smo počeli koristiti vreću. Klinac je jako miran dok spava ali su mu noću ruke i nosić jako hladni i ako je dobro obučen, pokriven i prostorija se grije. Od kako sam ga počela stavljati u vreću nema više hladnih dijelova tijela. ;)
Ima ovak nes http://www.funkymum2b.ie/images/prod..._with_love.jpgCitiraj:
Leeeaaa prvotno napisa
I ona ko vreca samo s gumbicima dolje... ovako nes slicno http://www.allproducts.com/manufactu...product3-s.jpg
Nas je isto vreća spasila, presretni smo u njoj :D
Scandalous, bas ti hvala za ovaj link, super su 'vrece'
http://www.funkymum2b.ie/baby_sleepi..._and_gifts.php
Jos kad bi pisao sastav od cega su napravljene vjerujem da bi se odlucila za jednu ....
od koliko vremena ste klince stavljali u vreće?beba mi dolazi u 3mj i voljela bi je naviknuti od početka..ali ne vreča od elastina..treba mi 100% čisti pamuk..gdje kupiti?
Negdje od trećeg mjeseca. Dotad mi je spavao u jastuku, odn. košari. Pamučne sam vreće kupila u H&M-u.Citiraj:
ruza prvotno napisa
Ja ih imam dvije, ali se etiketa izlizala da provjerim jesu li 100%-tni pamuk...
hvala ti :D
ja sam mislila da beba odmah moze u vrecu...
imam doma jednu vrecu i jedan jastuk pa sam mislila kombinirati, tj mozda prvo maloga upakirati u jastuk (koji mi se cini da malo vise stisne bebu i deblji je od vrece).
nekako me frka prekrivati malu bebu dekicom ili popluncekom...sta vi mislite, jastuk za pocetak, ha?
eventualno da ga zamotam onako kako zamataju u rodilistu... ali to ti opet dodje slicno kao jastuk.
Nikako ne bih pokrivala bebicu dekicom ili slično. Prvenstveno zbog opasnosti od gušenja. Oni vole da ih se stisne u jastuk ili slično. Osim što im je toplo, podsjeća ih na maternicu. :)Citiraj:
argentina prvotno napisa
Dekicu sam uvela mnogo kasnije, s godinu i pol. Dotad smo bili u raznim vrećama za spavanje koje su se pokazale kao pun pogodak jel se dijete ne bi moglo otkriti. Naravno, ljeti nismo imali vreće. :mrgreen:
Ruza, ima u Turbo Limach, ljetna verzija pamuk, zimska verzija pamuk izvana, ali punjenje iznutra poliester. Dobre su cijene :)
i mene zanima vreća za tako malu bebu
a koje veličine imaju u TL ako je netko vidio? i kako ju odrediti? primjerice, ako je dijete dugačko 56cm onda mu treba vreća vel. 62 ili veća?
Ne znam za veličine u TL-u, ali iz iskustva znam da treba uzeti broj pa čak i više veću vreću. Da je ne moraš stalno kupovati. To vrijedi za one vreće koje su samo na "naramenice". One koje imaju rukave su malo nespretnije ako su dosta većeg broja.Citiraj:
buba klara prvotno napisa
Ove u TL su 65 i 110 (mislim da imaju i 90 ali se brzo prodaju). Mjeri se od ramena do nogu, znaci 65cm od ramena do nogu, sto je i vise nego dovoljno za bebicu od 56cm.
jesu li te iz TL bez rukava ili sa?
Bez rukava, "na tregere" sa drukerima
podizem temu, malac se poceo full otkrivat, redovito ga nadjemo glavom di su mu prije bile noge, naravno na, a ne ispod pokrivaca. pa me zanima ima li uopce gdje vreca s rukavima, tj. jesu li uopce potrebni? je li im dovoljno toplo u nekoj zimskoj vreci bez rukava, ako su nepokriveni?
mi nemamo vreću sa rukavima,a mali smo.
Vreće sa rukavima sma vidila u Nami oko 150 kn su bile, al i ja mislim da nisu potrebne, jedino ako vam je hladno jako po noći, kod nas je oko 21 pa smo u vreći bez rukava ispod ima piđamicu i bodi
mislim da ti je vreca bez rukava sasvim dovoljno ako ispod ima pidamu. i moja nemirno spava pa je ima po svuda. vreca s rukavima mi se cini kao nesto neudobno, koliko se izvrti po noci popravljam vrecu jer joj se sva smota, vjerujem da kad bi imala jos rukave bi ju stezalo kad se omota i smota onako. jedino ako je vreca bas bas taman pa da je uz tijelo. i naravno ako vam je po noci jako hladno, ali to sigurno nije (tipa ispod 10, 15 stupnjeva)
Mi već skoro mjesec i pol koristimo vreću za spavanje bez rukava.
I to mu stavim ispod bodi sa kratkim rukavima,na to pidžamu-onu plišanu i mislim da mu nije prehladno.
Da nema tih vreća,dijete bi mi bilo stalno otkriveno i najvjerojatnije smrznuto-čitaj:nakon nekog vremena i prehlađeno..
Jedino mu rukice ponekad znaju biti dosta hladne..ali bolje i tako nego da je sav smrznut..
da i mome malome znaju biti katkad hladne ručice
i mi koristimo već duže vrijeme vreću i super mi je a pogotovo sada kada mi se jako često budi u noći... otkako je dobio prve zubiće nema mira u noći pa ga moram češće dizati iz krevetića pa mu je ipak toplo u vreći nego da je bez nje
Meni je pravo otkriće "prima klima" vreća, održava idealnu temperaturu tijekom cijele noći, topla je, a nema pregrijavanja.
jesu ove velicine vreca isto kao i kod robice ili postoji samo nekoliko velicina? koja bi bila za dijete od npr 75 cm? i da li su bolje sa ili bez rukava?
Preporuca se da vreca bude 10cm veca od djeteta, tako sam barem neki dan citala.
Moje su bez rukava i tanja i deblja.
Ja sam uzela one size. Malo je čudna jer je duguljasta, i bit će joj fino u tome kada dođu hladni dani. :)
Mi smo kupili u King Crossu u Bubamari zimsku vreću za spavanje, sa dugim rukavima, bila je predobra, možda malo skuplja, oko 250,00kn je koštala, ali vrijedila je svake kune. Ali se moj sinko izdužio u roku keks i vreću smo proslijedili dalje...