ne znam jel se smije piti u trudnoći (provjeri) ali meni je pomagao žuti čaj
Printable View
ne znam jel se smije piti u trudnoći (provjeri) ali meni je pomagao žuti čaj
Moje dete retko i teško kaki i mi smo joj stalno davali palentu sa kruškom, kompot od šljiva, smokve, puuuuuuuno povrća tokom dana, puuuuno sveg voća osim banana, masnih supica, maslinovog ulja..... i ništa nije pomoglo dok ona nije počela sama da traži proso za doručak, ručak i večeru. Od tad smo sve žitarice zamenili prosom, jede i svo voće/povrće/ribu i kaki svaki dan :D Tako da, nama je proso bilo čarobna formula...
:love: da brže prođe to ležanje
nisam bila na strogom mirovanju ali sam svoj problem riješila uz Donat Mg na tašte ujutro 2 dcl, 1 dcl prije ručka i 1 prije večere, bilo je pravo mašala olakšanje
I ja sam imala tih problema. Pa evo par savjeta:
1. sok od ananasa natašte
2. natašte popiti otopljenje tri žlice na vrh šećera u 2dl vode (toplo)
3. čepići samo glicerinski
4. ne uzimati Dulcolax i čajeve za čišćenje koje sadrže Senu ili Pelin jer izazivaju grčeve pa mogu izazvati i spontani pobačaj
5. protiv grčeva koristite ili dječji čaj od kamilice i komorača ili Anisal (Jadranski galenski laboratorij)
6. Magnezij
7. piti dosta tekućine (najbolje vode)
kompot od jabuka , može li proći u ovu svrhu ? napuhnuta sam i imam vjetrove, a trudim se jesti što lakšu i probavljiviju hranu :/ ( inače imam urednu , svakodnevnu probavu )
Proso. (Znaju ptičice što valja :) )
Drage moje ja u zadnje reguliram probavu laganom prehranom...
Doručak: Musli i mlijeko
Ručak: Juha sa mesom lešo
Voće
JOgurti.. i odprilike mi se od ovoga sa donatom sastoji dan...jer inače sasvim sigurno bih imala i više bh kontrakcija zbog kojih lezim...primjetim to, da mi napuhana crijeva i pun želudac pojačava problem....
Pazi samo da uzmeš dovoljno kalorija za razvoj bebe, jer mi se ovo čini uznemiravajuće premalo.Citiraj:
thegirl25 prvotno napisa
A iskreno nemam pojma, nastojim piti dovoljno mlijeka i jogurta, juhe i mesa...i voća...napuhan stomak i crijeva mi uzrokuju pojačane kontracije i užasno bolan trbuh...pojedem ja svaki dan i 2 reda čokolade i tako po neku sitnicu ali kako stalno lezim na krevetu, strah me pošteno se najest...Čekam sad sljedeći pregled da vidim kakvo je stanje sa cerviksom....
Držim palce, meni je 23. tjedan i ležim več dva mjeseca. Dosta jedem, ali malo dobijam na težini pa sam, valjda, malo opsjednuta :)Citiraj:
thegirl25 prvotno napisa
Tek kada pročitam vaše postove skužim koliko bi moglo biti gore, grčeve nemam, probava mi je ok, a unutarnje ušće je za sada zatvoreno, premda doc kaže da bi se "moglo proći".
Svako jutro za doručak obične zobene pahuljice s jogurtom ili mlijekom i pola sata ili slično, iza toga kava.
Ma nema ti spasa od s...! :mrgreen:
Ja u ponedeljak punim 23 tjedna, na prošlom pregledu mi je dr. rekao da mi je omekšan cerviks također nije bilo otvaranja...ali zbog tih BH kontrakcija mi e i omekšo, zato me strah da ne bi bilo otvaranja...držim svima fige da što prije počnu skakutat...joj e kako bi volila pošteno kuću raspremit hehe