-
Nadam se da ti je danas bolje!
Ja sam u početku izdajala dok je V. papala na drugoj ciki u ručnik. Bilo mi je lakše izdajati tada jer je mljeko i tako samo već krenulo.
i sori nisam ti prije uspjela odgovoriti- terapija nam je bila daktarin, ali vidim da si i ti isto koristiila.
Kod prvih izdajanja nikako, ali zbilja nikako nisam znala uloviti dojku i pravilno izdojiti, ali sad sam se već izvježbala.
Evo link koji mi je pomogao
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2136
Drži se
-
danas mi je najvisa temp. bila 38,2
sama je spala veceras na 37,2
dojka je mekana, ja uspevam rucno da izdojim nesto ali cini mi se da je to malo
i dalje je ta dojka prohodna, verovatno je u pitanju jedan kanalic
dajem mu da sisa bez sesirica na njoj, gicam nogama, sikcem, stisnem zube i gutne tu i tamo..
racunam vise gutaljaja nego juce, pa valjda ce svaki dan po malo.
vazno je da je poceo da sisa na njoj uopste
danas sam umocila dojku u serpu tople vode
namazala uljem, masirala, i rucno izdaja.
na pumpicu nece nista.
nadam se boljem, to mi je preostalo jedino.
a on, ne spava 2 x u toku dana a ja sva slomljena.
zapao mi je mali nespavac :heart: :shock:
-
devojke, imam pitanje!
zasto ne valja kliktanje pri dojenju?
nemamo soor, ali cesto klikce pri dojenju
-
Ako dobro razumijem 'kliktanje', to bi bilo coktanje, cmoktanje stoli, znaci beba proizvodi zvukove kao kad jezikom pucnes po nepcima (ah definicije :roll: ) mislim da to znaci da beba nije dobro primila bradavicu, ima zraka, bjezi mu nekako,nema vakuma. Zoza je gore opisala kako mora bradavicu obuhvatiti.
Ako je 'kliktanje' nesto drugo, zanemari i primi pozdrave! ;)
-
frost, coktanje je isto jedan od znakova da beba ima soor.
Jesi li bila kod pedijatra da pogleda?
Nisu ti te gljivice za igranje, kada se spuste iz usta niže u probavni trakt naprave rusvaj.
Ja bi radije tretirala sumnju na soor i bila sigurna,
nego čekala da vidim što će biti :/
ali to sam ja.
Jesi pročitala ovo?
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1509
Mama može primijetiti da beba ima bijele naslage na jeziku i u usnoj šupljini. Može se uočiti i biserni sjaj unutrašnjosti usta i sline, a za vrijeme dojenja može se čuti “klikajući” zvuk.
-
meni je k. znala kliktati a nije nikad imala soor. jednostavno joj se nekad desilo, ne znam zbog cega, onako bi coktala neko vrijeme pa prestala :?
-
frost,
kao što mimah reče, coktanje se obično spominje kod lošeg prihvaćanja dojke.
kliktanje se može javiti kod
- soor-a,
- nepravilnog položaja,
- visokog nepca,
- prekratkog frenuluma,
- kada dijete ispušta dojku da bi izbjeglo jak mlaza mlijeka (kod prejakog refleksa otpuštanja mlijeka)
Ako dijete dobro napreduje, ima dovoljno mokrih/pokakanih pelena, majka nema oštećene bradavice, vjerojatno je sve u redu. Neke bebe jednostavno glasno doje!
I moja klinka je prilično često kliktala, a nije bilo negativnih popratnih pojava!
-
meni su temperature prosle
sisa bez sesirica, ragada zarasta, slabo voli levu.
dajem mu sada kako stignem, malo levu malo desnu, nisam pametna..
jer sisa levu pa nece vise..onda se naklopa iz desne..pa svaki dan sve vise i vise uzme i iz leve..
bili smo kod pedijatra danas jer nam je blizu, da pogleda pupak. otpao je ali na pola, ostao je deo unutra pa da vide sta ce..
izgleda o.k. pa nisu dirali, cekaju jos 7 dana da otpadne i taj deo..prakticno mu je pupak pukao na pola a ne iz korena pupka..
inace, pogledali ga..osim ojedene guze, soor-a nema.
ja sam ginekoloski pregledana i grudi.. nema znakova soora na bradavicama, (ako to oni i prepoznaju uopste), ginekoloski nema sekreta, nema candide. lohije su mi vec stale, 20-ti dan od porodjaja danas (bar nesto bez problema i zatezanja da bude)
on klikce samo ponekad, zato sam i pitala sta to znaci jer sam procitala sve ovo sto ste pisale , da ima veze sa soor-m
on pocne da klikce, pa stane kad se udubi.. kao da je kliktanje u njegovom slucaju znak halapljivosti neke, znaci ima jos takvih a da nije soor.
eto drage moje, mnogo vam hvala sto mi brzo odgovarate na moje dileme, mnogo mi znacite :love: :heart:
danas mu je 20-ti dan i dobio je od porodjajne tezine +640 gr. , ima dosta popisanih i pokakanih pelena, tako da valjda je mlekce i podoj u redu..
malo vise trazi sada, valjda ima rani skok u razvoju, nemam pojma sta bi drugo bilo..
-
Super vesti!
I ja nekako mislim da nemate soor :)
Kilaza je odlicna, sad ce da krene jos vise i vise, bice to u veliko iznad proseka.
Ja sam ti bas imala takve temperature/mastitise, dugo nisam ni bila sigurna da je od grudi, ali sam se nakon desetak puta uverila. Moj organizam inace burno reaguje, ali imam dobar imunitet, pa je valjda tako nekako bilo..
Jos jednom cu ponoviti da je moj stav, koji dolazi iz dugodojiljskog iskustva, da se treba ipak potruditi da se doji na dve sike.
Mnogo je razloga, iako znas i sama da je moguce dugo i savrseno uspesno dojiti i na jednu.
Ali.. bice perioda nasisavanja, tad mame pozele da mogu da promene siku. Bice vrucina i potrebe da se sika cesce menja, bice menstruacija i smanjene proizvodnje...
Vidim da vama lepo ide na obe, i ~~~~~~~ da tako bude jos bar 2 godine :heart:
-
evo da se javim i zahvalim jos jednom.
mi sada lepo ruckamo, nadam se da ce tako ostati.
sada vise nemam dileme jer popisa komplet obe dojke pri svakom podoju, vise se ne mislim koju da mu dam i koliko.
-
:lol: , kakav lapsus
popisa=posisa
ha ha ,hihihi odlepila sam izgleda...
-