Povezao sam ih s razvrgnutim monogamnim zajednicama. Zapravo si u pravu, nitko ih (još) ovdje nije ni spomenuo. Sorry.
Printable View
Povezao sam ih s razvrgnutim monogamnim zajednicama. Zapravo si u pravu, nitko ih (još) ovdje nije ni spomenuo. Sorry.
[/quote]tko smo mi da nekome nešto dopuštamo ili branimo?!
ne radi se o tome da li MI nešto dopuštamo već o tome da netko smatra kako ima pravo na izbor da ne bude roditelj.
drugoj strani ostaje da se s tim pomiri ili da nosi gorčinu i prosipa žuč u uzaludnoj borbi i dokazivanju.
Potpisujem Fegusti u potpunosti.
Jer što reći kad (u ovom slučaju otac) napusti obitelj i ne pita za njih već majka svaki put kad se nešto dogodi uzalud zove a on ne odgovara,
kad majka zove i moli da bar nešto novca da jer više nemaju čak ni za kruh a on odgovara imaju oni mamu,
kad obeća djetetu da će doći po njega a djete ga čeka cijelo popodne da bi sumrak zaključilo da tata sigurno ima posla, ili nema benzina ili mora s onom tetom s kojom živi nekamo ići...
Što reći na to. Samo se pomiriti s tim i nadati se da će jednom doći vrijeme kad će se taj isti otac sjetiti da ima tamo negdje djecu, da ga ta djeca trebaju i da su zahvaljujući bezgraničnom strpljenju i ljubavi majke ostali na pravom putu.
Da li će se taj i takav roditelj zastidjeti svoje nebrige i sitnih podvala koje je smišljao u međuvremenu?
Ili će se, ako djete kojim slučajem, završi kao statistički broj s početka Tatine priče, naći pozvan da sudi majci i svu krivnju svaljuje na nju jer je ona odgajala djecu Hoće li bar malo svog egoizma odbaciti i priznati da njega nije bilo u životu djeteta dok je prelazilo u statistiku.
možda ću biti OT a možda i neću ali želim se nadovezati na prvu tatinu rečenicu koja spominje doprinos muških roditelja u dječjim životima svojom pričom. sestra i ja smo ostale vrlo mlade bez majke koja je poginula i uloga našeg oca u mom životu jer nevjerojatna. količina ljubavi i strpljenja i razumijevanja koje je uvijek imao za nas pretvorila nas je danas u odgovorne osobe koje su u životu dosta napravile i najvažnije koje su sretne. bio nam je i tata i mama a znam da mu nije bilo ni malo lako ostati sam sa dvije curice bez ičije pomoći. o svome ocu kad god pričam zasuze mi se oči iako sam danas i ja odrasla žena i majka. tim više sad i znam kolika je njegova žrtva bila,kako je nas uvijek stavljaooprije svega i što nam je olakšao odrastanje bez majke. samo da upola svom sinu budem dobar roditelj kao što je on meni, bila bi presretna.
zarrin :love: , i ja sam imala super tatu. :)
:heart:Citiraj:
Dijana prvotno napisa
moj danas živi daleko, u Aziji, ali eto i dalje mi je osoba do čijeg mišljenja mi je najviše stalo, najveći oslonac iako se vidimo par puta godišnje ali čujemo svaki dan. računi jesu ogrooomni ali bez da barem malo pročavrljamo svaki dan ne mogu :)
Što reče prije par dana jedan čovjek koji je odlučio javnost obavijestiti da se razvodi: "Napuštam obitelj." Nije rekao "napuštam ženu" - to je paradigma po kojoj u nas obično funkcioniraju napuštajući supruzi. Možemo mi reći da stvari nisu crnobijele, ali samo zato što se gdjegdje pojavi šarena točkica kao što je Tata! Zato se u US očito i pojavila potreba upućivanja ovakve reklamne poruke očevima.
pa sad iz ove životnije perspektive malih ljudi, ne one "senzacionalizmom da prodam vijest" medijske, rekao bih da doduše doista još uvijek nismo gust cvjetnjak s Flora Arta, al se čist fino šarenimo ko livada poljskog cvijeća... isto tak bih rekao da među buketima majčinstva sve više ima osušenog cvijeća i otpalih latica, nažalost, čini mi se više nego ikad prije...
sve u svemu, ak ćemo bit pošteni, dobija se dojam da se izmjenjujemo baš pravilnim reciprocitetom... kolko šarenih točkica istinskih tata više, tolko nažalost šarenila onih pravih mama manje... nadam se ipak da jednog dana kad naiđemo na onu zlatnu sredinu, ne bu baš krenulo u tom smjeru i dalje...
uloga mog oca u mom životu je nemjerljiva i teško iskaziva riječima. cijelog mog života on je moja podrška, snaga, hrabrost i meni osobno ono najvažnije - moja sigurna luka.
kroz svoje djetinjstvo toliko sam bila vezana za njega da je to čak izazivalo dozu ljubomore kod moje majke.
često ga u šali nazivam kvočkom koja bi najrađe sve svoje piliće zaštitila pod krilo da im tu bude toplo i da budu sigurni.
MM je otprilike isti takav otac danas našim djevojčicama i zato se nikad nisam dvoumila oko naše veze iako je bio znatno veći broj onih koji su govorili: "šta će ti on, razveden, sa dvoje djece..."
sama činjenica da se bori za svoju djecu i da ih sam odgaja meni je bila dokaz njegove veličine, ljubavi i dokaz njegove svijesti koliko je on važan svojoj djeci.
imam jednu osobu u životu koja je 30 godina tražila svog oca i kad ga je napokon našla on joj je zaluipo vrata pred nosom - doslovno! kroz njene patnje, tugu i osjećaje i sama sam počela još više cijeniti svog oca i kao što je zarrin rekla : da budem upola dobar roditelj kao što je to bio moj otac bit ću presretna!
sretnice...Citiraj:
bleeda prvotno napisa
... zato što si našla partnera koji nosi u sebi ideal roditeljstva... jednostavno - SRETNICE što će tvoja djeca imat oba roditelja uza sebe svaki dan!
vidim da je priča raspalila sve prisutne,neke više neke manje...
ali ne mogu se na kraju ne složiti s tatom da crna statistika prije dnevnika ne bi bila u smjeru osvješćivanja javnosti i očeva koji su zaboravili da to jesu...pa da se od 10 njih jedan osvijesti i to je 1 više nego prije...kad možemo gledati sve one glupe političare možemo i ovakvu reklamu...
pardon da bi bila...
i majki i majki, onih koje su to isto smetnule s uma, pa djetetovog oca svojevoljno zanemarili ili odbacili svojim nemilim postupcima, umjesto ga ohrabrili u roditeljskoj dužnosti i opustili u tom veselju...Citiraj:
DaDo prvotno napisa
pa čini mi se da si baš ti ustvrdila na nekoj od tema kako je tvoj roditeljski partner sada puno aktivniji oko djece, definitivno zato jer je sad prepušten samostalnosti u tome, nema se više na koga oslonit i šlepat, već je primoran razvit svoje vlastite roditeljske "receptore" u punini kao i majka... to je svakako velik napredak i vrijedan pohvale (za obje strane), jer je produkt vaše zdrave suradnje! čestitam!