Re: Bebe 0-1 i konzumacija meda
Citiraj:
moia prvotno napisa
Citiraj:
apricot prvotno napisa
Citiraj:
moia prvotno napisa
ta ideja je došla otuda, kao što sam već napisala, što se često preporuča dojiljama mazati bradavice medom, također i zaslaživanje čaja za dojenčad medom.
nisam čula da se savjetuje mazanje bradavica medom :/
zašto bi to netko radio?
hm, da li to znači kao ti nikada za nešto nisi čula, da to ne postoji ?
i da li znači da ako si ti negdje čula da se tako obično radi, da to prakticira svih 2-3 milijarde ćena na ovom planetu ?
inače med je stoljećima (pardo još od antičkog doba) korišten kao sredstvo za liječnje rana, kao i sredstvo za njegu. to barem nije ništa novoga. otuda mazanje bradavica medom.
ti si se ipak došla svađati :/
rekla sam kako nisam čula da netko maže bradavice medom, sve ostalo mi ti stavljaš u usta (valjda nećeš i bradavicu s medom)
da, znam za ljekovita sredstva koja pripisuju medu i znam da se stavljao na rane (iako mi je to upitno), ali ne znam da se onda takva medena rana preporuča stavljati djetetu u usta.
Re: Bebe 0-1 i konzumacija meda
o bezobraznom bi se na ovom forumu doista dalo diskutirati, kao i o tonalitetu obraćanja nekih starosjedioca ovdje, a i njihovom vlastitom kredibilitetu.
no , da ti ponovim.
Citiraj:
moia prvotno napisa
Citiraj:
apricot prvotno napisa
Citiraj:
moia prvotno napisa
ta ideja je došla otuda, kao što sam već napisala, što se često preporuča dojiljama mazati bradavice medom, također i zaslaživanje čaja za dojenčad medom.
pustimo sad na stranu ono što se po novijem preporučuje, no moramo biti realni i uvažavati činejnicu da jako mnog mama ne doji uopće i da mnoge već od 3 mjeseca počinju davati bebama čajeve. eto, otuda i moje pitanje.
nisam čula da se savjetuje mazanje bradavica medom :/
zašto bi to netko radio?
isto tako, prvi put sada čujem da netko dojenčadi čaj zaslađuje medom, obično mame kupuju čajeve u granulicama, one koji su već zaslađeni.
hm, da li to znači kao ti nikada za nešto nisi čula, da to ne postoji ?
i da li znači da ako si ti negdje čula da se tako obično radi, da to prakticira svih 2-3 milijarde ćena na ovom planetu ?
inače med je stoljećima (pardo još od antičkog doba) korišten kao sredstvo za liječnje rana, kao i sredstvo za njegu. to barem nije ništa novoga. otuda mazanje bradavica medom.
no, činejnica je da treba znati razlikovati med od meda, pogotovo danas, kao i kod svih današnjih namirnica.
doista mi je žao ako ne vidiš gdje leži nelogičnost u tvojoj izjavi i pitanju čak niti nakon pojašnjenja.
a povrh svega, još nakon mog odgovora najednom tvrdiš kako si naravno to znala i najednom izvlačiš iz mog posta parafriziram te "medenu ranu koja se stavlja djetetu u usta", o bože..čuj draga apricot ja ti doista ne raspravljam na takvom nivou.
u svakom slučaju osobno doista više nisam željela nastavljati po tome jer nije tema topica, ali pošto ne odustaješ od pitanja i diskusije koja je offtopic pa evo da ti odogovorim, odnosno ponovim....