Da samu sebe ispravim :oops: , nije voda najmanja stavka, ona je zapravo najveća stavka. Ali problem je što ostalih 'stavkica' ima toliko da sama voda košta daleko ispod polovice ukupnog računa.
Printable View
Da samu sebe ispravim :oops: , nije voda najmanja stavka, ona je zapravo najveća stavka. Ali problem je što ostalih 'stavkica' ima toliko da sama voda košta daleko ispod polovice ukupnog računa.
zadnji račun kaže da je kubik vode 11,2233knQuote:
Originally Posted by Val
u to su uračunata ona ostala davanja. Cijena same vode je 4,3064.
Ako hoćete izračunati koliko ćete platiti onda kubike pomnožite s prvim brojem i to je to, npr. 11 kubika x11,2233kn =123,46
to je za zg, mislim da nije svugdje ista cijena
nije svugdje ista, mi u ZGB imamo super prociscivac kojeg cemo otplacivati, ja mislim, jos bar jednu generaciju iza nas :nope:Quote:
Originally Posted by puntica
Mi živimo u kuči sa više stanova i ukupno 11 stanara i prošli smo mjesec potrošili ukupno 29 kubika, kad izračunaš to je za nas 4 10 i pol kubika.
Nemam suđericu, perem ručno ali jednom na dan :mrgreen: Vešmašina pere ovisno o vremenu, koji puta i 2 dnevno ali u nekom prosjeku recimo 4-5 tjedno.
Kubik vode kod nas košta 9,43 kn ali samo zato što sam 5 km od grada, u gradu je puno skuplji. Meni to nekako glupo jer je sve iz istog vodovoda :?
Na Krku ti toliko košta demižon vode. Istina je da je Jamnica još uvijek nešto skuplja, ali pitanje do kada.
pa ne znam!!!! :?Quote:
Originally Posted by Suzizana
pitala za cijenu vode jer je nas petero, uplatnicu i ne vidmo, samo dobijemo koliko trebamo platit, pa rekoh da izračunam našu navodnu potrošnju (imam troje djece do 3 godine).
pa mm narvno :lol:
Ali je STVARNO odličan, da znaš što drugi gradovi imaju, to je za :nope:Quote:
Originally Posted by spajalica
Korisnici smo regionalnog vodovoda Neretva -Pelješac-Korčula cijena kubika 6 kn, mjesečna potročnja 6 kubika, četveročlana obitelj.
Tjedno nekad dvije, a neka tri mašine robe, mašina za suđe svaki drugi dan, Od početka sezone zalijevanja (nekad čak i početkom svibnja) koristimo vodu iz gustrine koja se puni u ostatku godine.
Ono što me zaista zanima je kvaliteta vode jer po tragovima na posuđu jako je tvrda, a tu je i problem na samom izvoru (neka priča sa BiH-om).
Štedljiva sam u odnosu na vodu jer su mi poznata vremena bez tekuće vode, ljetnih nestašica......, a to nastojim prenjeti na djecu npr. gasi vodu dok pereš suđe i sl.
koliko ja znam tvrdoća vode ima više veze s infrastrukturom nego s izvorom. ako je loš vodovod onda je voda sigurno tvrda, pa makar bila najnetvrdija ( 8) ) na izvoruQuote:
Originally Posted by Dingač
pa koliko plačate?Quote:
Originally Posted by Val
Ja moram ovdje napisat moje jade i jade mojih sumještana. Od nedjelje nemamo tekuće vode iz vovovoda Nerteva-Pelješac-Korčula.
Spašava nas gustrina, al nam je crknio hidrofor ivodu vučemo iz gustrine. Najava je još 3-4 dana bez vode.JOJ
Perem ja kosu starijioj kćeri na "polivanje" a ona kaže Ko da smo siromašni!
Nekako mi se stislo danas nakon 6 dana, a onu večer mi bilo smješno.
3odrasla + 1 dijete = 15 kubika mjesečno (po cijeni od 9,93 kn)
super mi je ovo... sad sam malo čačkala po tim našim potrošenim kubicima vode, pa nađoh ovu temu :mrgreen:
dakle, čitam ovdje da je 2009. cijena po kubiku u Zagrebu bila 4,3 kn, 2010. gotovo 10 kn, a sad je skoro 19 kuna :-o
super :drama:
Pa to ti je ona permanentna obnova vodovodne mreže kroz hrpu nameta, sjećaš se, one iste mreže u kojoj se gubi skoro 50% vode.
Ja samo znam da nam je prošli mjesec račun za vodu bio oko 600 kuna. :(
Mi (4) smo se ustalili na 15-17 kubika. Djeca troše strašno puno u predugim svakodnevnim tuširanjima. Još nisam smislila kako tome doskočiti :-|
Nas 5 trosi oko 20 kubika mjesecno
oko 18 kubika, imamo svoj vodomjer
3 klinca+ 2 odraslih s time da se muž stalno velnesira, kak tome doskočiti
joj kod mojih bi to ispalo da bi se u ritmu nastavili tuširati.
:lol:
bas sam potrazila jedan racun da vidim koliko vode potrosimo. 27 kubika :-o ali vodomjer nije odvojen od njegovih koji su na prvom katu pa
placamo vodu po pola. znaci 4 odraslih i 2 djece. jos gledam na racunu 160 kn vode i isto toliko raznih naknada :-o
a čuj, metoda prije te je bilo vojno lice koje im je puštalo vodu kao u vojsci-minuta namakanje, dvije za pranje i ispiranje kose...tako nekako. Površno sam odgledala, bilo mi je za riknut. Ugl. obitelj ima 4 tinejđerice koje zauzmu kupaonicu pa roditelji nemaju kad. :mrgreen:
Sve za spas prirode...i živaca :mrgreen:
Ja sam uvijek bila za vojničke metode, ali moja djeca, nažalost, kao da su čitala J.Juula.
evo danas sam pala u nesvijest,
500 kn razlika vode :-o
vi ste neka vrlo cista familija :mrgreen: