svinjski medaljoni, s povrćem (karfiol, pupčar i mrkva) u woku
Printable View
svinjski medaljoni, s povrćem (karfiol, pupčar i mrkva) u woku
Mamita, jel to onaj restač di dimaju slonovo uho, odnosno pohano koje nemreš pojest koliko je veliko???
Je, ima i tak ogromnih koji se stvarno ne daju pojest....
Ja jučer pekla krmiće u rolu s restanim krumpirom, danas je dijete jelo ajngemahtec a muž kobase. Ja provela lijep 12-satni radni dan na sendviču.
Sutra ću krpice sa zeljem i faširance.
Za preksutra ću grah s ričetom, dale ste mi ideju.
Danas je bio menza-meni, a sutra ću paradajz juhu s njokama, pohane lungiće s rižom i zelenom salatom.
Prekosutra, hmm, di je tooo...
Znam samo da u subotu idemo mami na lazanjeee :D
Wewa, i ja u nedjelju radila canelone, po prvi put. Uvijek radim lazanje.
Jučer sam kus-kus s povrćem, a danas ću junetinu na nekom fiom saftiću sa senfom. I princes krofne jer nam je kirbaj a pošto mi ne slavimo, bar da za nas napravim neki kolač.
Joj, Ivanchice - princes krofne - luda sam za njima!
i ja sam po prvi put radila kanelone, a MM koji je operisan od tjestenine jeo ih je dva dana! znaci, bile su ok ;)
danas ipak nista od lazanja, tek sutra, a danas cemo nesto nabrzaka... ne znam jos sta.
:lol:Citiraj:
sunce prvotno napisa
To uho je zagrebački kod "Ribiča". Najveći valjda u HR, kažu da bude po pola metra!!! On je na cesti malo prije "Se-mija".
Mi smo prvo išli tamo ali je gužvetina ko u studentskoj menzi pa ja nisam htjela.
Kod Semija je pristojno. I bilo je mjesta.
ko je ono dao recept za pilav?
wewa ti?
koliko se suši tjesto - pola sata, dva, tri?
kad ga izrežem još ga malo sušim ili mogu odmah kuhati?
tijesto se susi toliko da se ne zalijepi kad ga srolas - a rolas pazljivo. znaci da bude negdje napola. onako da osjetis malo brasna pod rukom kad predjes po povrsini jufke. mislim da vrijeme susenja zavisi od temp. u kuci - a maksimum bi bio pola sata, rekla bih.
kuhati mozes odmah, naravno, a ostatak osusi.
hvala ti. mljack!
sve za trudnicu ;) jos mi samo jacmir treba :keeez:
sad sam se sjetila šta ću večeras za desert.
imam ostatke ostataka jabukovog pekmeza....cicvaruuuu!!!!!
:D
Ajde neki fini recept za pileći file, molim.
pileci file - ma na milion nacina:
na kineski, s povrcem i soja sosom u woku
pohovan kao snicla
na komadice izrezan, uvaljan u brasno, s vrhnjem/edamerom i bosiljkom
u vatrostalnoj zdjeli, na palenti, preliveno jajima i sirom...
Mamita - ima 200 godina da nisam jela slatku puruuuuuuuu...
- potopiti u mlijeko na barem sat vremena, uvaljati u smjesu brašna, crvene paprike i češnjaka.
- marinirati u maslinovom ulju, češnjaku, limunovom soku i začinskom bilju po želji.
- marinirati u maslinovom ulju, narančinom soku i kadulji. sačuvati marinadu, kad se ispeče meso izvaditi ga i uliti marinadu u tavu, zagustiti s malo brašna i po potrebi doliti vode, prokuhati minutu i preliti po mesu.
sve gore navedeno se peče u tavi.
Ja piletinu zlorabim na sve moguće načine.
Volim narezati na male komade, ko medaljončiće i spohati.
Volim narezati na kockice i napraviti na saft sa curryjem.
Volim ga narezanog na manje šnicle, zdinstanog s porilukom, bijelim vinom i vrhnjem.
Možeš narezati veću šniclu i puniti šunkom, sirom, gljivama, čime god, pa pohati ili zapeći u rolu.
Fini su zapečeni su rolu sa vrhnjem i naribanim sirom.
Moram stat, na poslu sam i sad mi se jede.
Kaj se može staviti umjesto kadulje, nemam je doma.
Imam bosiljak, origano, majčinu dušicu
majčina dušica bi najbolje pasala uz naranču, ali možeš staviti bilo koju kombinaciju koju voliš. ja volim u sve staviti i bosiljak,
sunce, i meni sline cure :lol:
wewa, ti to zoveš slatka pura?
jako dobro! :lol:
evo pravila sam. prelila s pekmezom od jabuka i mrvljenim orasima.
joj muka mi je koliko sam pojela.
problem nastaje sad kad nemam više pekmeza :/
moram u bosna-šverc
sad već razmišljam šta ću sutra jesti. :P
mislim da se sama sebi gadim.
Mamita, i ja razmisljam sta cu sljedece jesti a nisam trudna :kez-zacrven:
ja ustvari i ne znam tacno sta je cicvara, jel to od psenicnog brasna?
e, i jos - meni je bolji pekmez od krusaka.
Vi udarile po specijalitetima, a ja danas po grahu. Naravno, opet ga sinoc nisam nakiselila, tako da ce rucak biti oko 17 h :lol:
Snorki, pa sto? obari ga u pretisu ili u obicnoj serpi s malo sode bikarbone, bude zacas gotov ;)
pretis nemam, ali sam ga obarila sa praskom za pecivo.
znaci, moglo bi se rucati i u pola 5 :D
Snorki, a grah iz konzerve? Cijeli rucak gotov za pola sata.
Ne mogu zbog Edite :/Citiraj:
anchi pp prvotno napisa
Ja nikad ne namačem grah večer prije. Malo ga prokuham i bacim prvu vodu te nalijem novu i onda stavim sve ostalo što kuham zajedno s grahom.
Dosta o grahu ili izbjegavam ovaj topic!
Nego, mama mi danas dolazi praviti tačke :D
Tačke?
kod mene su danas klepe(al treba docekat iftar)
Tjestenina s umakom od brokule + salata
Posljednju ovogodisnju boraniju (Kaze teta: povadila sam pritke... :lol: ) s telecim kockicama.
Citiraj:
ivancica prvotno napisa
ja isto.
TO NAMAKANJE SE NEKAD RADILO KAD SMO DOBIVALI GRAH KAO HUMANITARU.
sorii capslock
wewa, da s običnim brašnom.
ah pekmez od krušaka :mljack.
jel taj isto tekući kao i jabukov?
Mamita, je, gust je, ali tekuci.
mmmmmmmm...
ovih dana me puca nostalgija za tako nekim jelima. mjerkam suhi visocki sir vec neko vrijeme, ali MM nije odusevljen.
a grah i namakanje - zavisi od graha. na pijaci se moze naci ovogodisnji, proslogodisnji ali i neki pretpotopni, pa se onda mora namakati, namakati i namakati...
e da, kad smo kod kuhanja graha i bacanja vode - znate li da je ta voda od iskuhavanja graha nesto kao prirodni antibiotik? lijeci razno-razne kozne poremecaje i bolesti.
Uh, ovaj grah nikako. A u 10 h sam ga stavila na sporet.
Wewa, jel pravis topu za Iftar? Sto bih sad mogla tope, ali je ne znam napravit :/
Snorki, uglavnom ne pravim jer mi je mrsko samoj sebi... a recepata za topu ima koliko i ljudi - neki prave s jajima neki bez.
Topa u originalu ide od iskljucivo mlijecnih proizvoda, pa sta imas - rastopis na tihoj vatri kajmak, sir, mileram...
Za grah - izgleda da ces morati nabaviti pretis :/
bečki,kelj na lešo sa mrkvom i krumpirom,dinstani grašak i zelena salata s mladim lukom.sve iz vrta (osim mesa naravno)
danas sam se konačno uspjela probiti do kuhinje nakon pet dana.imali smo radove u kući i sad konačno završili.
cure,kako radite burek?
ja ga radim često i dobro mi ispadne,al me zanima kako ustvari ide u orginalu,dal se zalijeva (ja ne zaljevam pitu) ili kako?
Janoccka, ajd stavi recept za tačke! Jel s krumpirovim tijestom ili nekako drukčije? Pravila sam ih neki dan prvi put i mogu samo reći da je bilo jestivo, daleko lošije od bakinih...
u originalu se niti jedna pita ne zalijeva.Citiraj:
dolega prvotno napisa
ne znam da li sama pravis jufke/kore ili ih kupujes, ali kako god, fil ide od mljevenog mesa, luka, soli i bibera... nakon savijanja jufke i slaganja u tepsiju, obicno se jos malo poulji odgozgo i pece u rerni. meni je kod pita jako bitno da su jufke hrskave, pa nicim ne polijevam.