Pa mislila sam da joj pošalješ pp. :D
Ali ajde, reći ću joj ja na telefon da pogleda ovaj topic.
Printable View
Pa mislila sam da joj pošalješ pp. :D
Ali ajde, reći ću joj ja na telefon da pogleda ovaj topic.
hvala, Ivancice!
ne znam ima li na Krku Morning glory ili nesto slicno.Citiraj:
aleta prvotno napisa
oni imaju kutije svih oblika: i okrugle i srcolike...
Evo ti slika mamajine kartonske torte....
Torta
ima na krku neki morning glory ili tako nekako, ali su na godišnjem do... uglavnom do poslije rođendana. :(
ova torta na fotki je fora. ja odlučila napravit kvadratnu, a okolo kolažom fingirati kremu i biskvit. hvala na pomoći!
Stvarno nije teško napraviti okruglu tortu. Ako budeš htjela, reci, pa ću ti objasniti kako. Ako ne, sigurno će biti dobra i četvrtasta.
o, bit će dobra i te kako. Eva Marija me upravo otjerala od stola i hoće sve sama polijepiti. tako da će biti dobra kakva god da bude!!! ja ću samo popikati svjećice gore. al daj ipak, molim te, napiši kako napraviti okruglu, za ubuduće!
Evo samo da obavijestim mame Ninja kornjačo ljubaca da u Sve i svašta u Stupniku ima pokrivka za tortu sa likovima Ninja kornjača, mogu se i naručiti pa pošalju. Išli smo jučer kupit pokrivku nećakinji za rođendansku tortu i vidli da ima Ninja kornjača.
Na moju veliku žalost nema pokrivki s Bob graditeljem, ali ima super pokrivki s bagerima, kamionima, traktorima i sl.
Ja sam naručila pravu čokoadnu tortu bez ikakvog šarenila :mrgreen: jel to mogu jesti klinci od 1g?bit će još torta od jagoda i brdo voća,pa sam mislila da je to dosta...ili?
:?
Romina, zavisi sta ima unutra i koliko ce da jedu.
Ako nema apsolutno zabranjenih namirnica, a verujem da bas i nema, jer sa 1 godinu manje vise mogu sve da jedu (evo palo mi je na pamet belance od jajeta), onda mogu da pojedu po malo.
Ja sam Noviju za rodjendan napravila modifikovanu jogurt tortu, biskvit sa pravila sa sladom i zumancima, ali sam u kremu morala da dodam zuti secer jer se topila sa sladom. Zelirala sam sa agar-agar algom. Preko je bila cokoladna glazura, sa dodatkom jagoda i sa slatkom pavlakom (slatkim vrhnjem), tu nisam dodavala zasladjivace. Jagode su bile iz bakinog vrta, 100% organske.
Predlazem ti da pogledas sastojke i odlucis!
Moram da se zahvalim na ideji za rodjendansku tortu!Citiraj:
apricot prvotno napisa
Napravili smo je od kartona, ukrasili plavim srcima, isarali zlatnim slovim, po rubu zalepili puslice od belanaca (kupovne) kako bi sto vise licila na pravu tortu, na sredinu zalepili postolje za svecice i evo je ko prava!
A kad se poklopac digne unutra kinder carolije!!
Pobrali smo komlimente od svih teta-tako nesto jos nisu videle!
Svim mamama su pokazivale nasu tortu kao super ideju-nikad vidjenu.
Oni su navikli na "tortu" od jabuka (iz supermerkata) - onu sto kod nas zovu lenja pita (gore i dole prhko testo, u sredini rendane jabuke i odgore prah secer).
Meni je bilo glupo da ovako nesto ponesem za rodjendan, pa sam na Rodi potrazila ideju i nasla je, tako da smo italijankama pokazali kako kod nas izgledaju rodjendanske torte! :D
Jos jednom puno hvala za ideju!
Cure, pomozite, totalno sam bez ideje.
Trebam napraviti rođendansku tortu za 11-godišnjake. Ne smije biti čokoladna. Ledeni vjetar ne bih radila. Htjela sam zapravo napraviti onu Pinata tortu koja je u sredini ima rupu i punjena je bombonima. Treba mi neki klasičan biskvit i neka krema koja bi bila ok klincima.
Kinder pingui mozda, ako nije previse onaj tanki sloj cokse unutra?
Klinci ju obozavaju.
Mitovski, ja radim po receptu za kolač na metar. Mogu ti napisati ako nemaš. Ukusno i bez bezčokoladno.
Ako torta treba biti bezglutenska - probaj nešto od ovoga (umjesto pšeničkog brašna, koristi se gustin ili puding, odnosno kukuruzni škrob): https://www.kolaci.biz/kolac-bez-glutena.html
Ako ne treba biti bezglutenska, napravi mramorni kuglof, ali umjesto čokolade ili kakao praha upotrijebi mljeveni rogač - ovako nešto: https://joyful-kitchen.com/socni-mra...lac-od-rogaca/
Ovo nisam nikad isprobala, ali radim nešto slično, samo umjesto sojinog mlijeka stavljam ribanu jabuku. Nemam pri ruci svoj recept, a ne bih improvizirala iz glave...
Ili onu bračku s rogačem?
Ponudi sladoled
Palekova?
A mufine različitih okusa ,pa posložio u piramidu
4 žutanjka i 20 dag šećera dobro izmiksati. Umiješati 1,5 dl ulja, 1 vanilin šećer, 25dag brašna, prašak za pecivo i na kraju 4 tučena bjelanjaka. Mogu se peći dva lista ili jedan u većem klupu. Oko 30 min na 180°
Krema: 2 žutanjka, 8 žlica šećera, 3 vrećice pudinga od vanilije i 1 dl mlijeka izmiksati i uliti u 9dl vrelog mlijeka. Skuhati. U hladnu kremu dodati izmiksan 250g maslaca sa oko 15-20 g šećera u prahu.
Dođe prilično toga. Baš velika torta. Znala sam dodavati voća ili šarene mrvice. Od toga sam radila i torte Barbike dok je bila manja.
Beti, je l se meni čini da tu jako puno te kreme ispadne? Inače mi se čini da bi se djeci mogla sviđati (za razliku od rogača, koji je i meni užas osim u rakijici :mrgreen:)
Ima je dosta. Dovoljno za cijelu haljinu od Barbike napraviti. Naravno, dodavši sok od malina, da bude divno roza.:)
Ili dovoljno za obložiti i ukrasiti cijelu tortu.