imam gljive za mlijeko. Žao mi ih je baciti.
Javite mi na pp.
Printable View
imam gljive za mlijeko. Žao mi ih je baciti.
Javite mi na pp.
Zibba, moja je kao cvjetača, bjelkasta.
Obje se isto zovu a različito izgledaju? :zbunj:
Eto zibba, onda su tvoje. Za sljedeću turu primam predbilježbe. Stvarno ih teška srca bacam, ali nam je stvarno previše.
Ja stajem u red za cekanje ;)
Imam te na umu. :-)
Ako ima netko iz Samobora da ima viska gljivu, nisam u prilici ici do Zagreba...
Moram se zahvaliti forumašici Ona koja nije pisala jer mi pijemo treću turu kefira i užiiiiiiivamoooo !!!
Meni se nitko nije javio da bi preuzeo gljivu.
Molim vas na pp da se dogovorimo za preuzimanje. Zibba ili ako još tko treba.
Ako treba nekome iz Varaždina i okolice rado ću pokloniti :-)))) Mi već skoro mjesec dana uživamo u njoj :-)
Isto tako kada budemo imali prosljeđujemo dalje Zagreb istok , Dugo Selo i okolica !!
uclanila se na forum samo radi gljivice, svi oko mene ostali bez ili pobacali a ja bi ju tako rado..dodirko ili netko od prisutnih, ima mozda viska sada? iz istre sam ali mozda slanje postom?
Evo i ja žicam.
Ja dobila gljivu od jedne drage forumasice i jucer popila svoj prvi kefir koji je preeeefini! :-D
E sad zicam one na podrucju Karlovca za frendicu.
Dobio sam ponudu iz Rijeke, ali mi nije usput pa molim ako netko ima zrnca u Zagrebu. Hvala.
ima li tko u okolici Osijeka? ja imam ponudu iz Broda ali mm zaboravio kad je bio ovaj vikend tamo. :(
imam jedno pitanje... možda netko može pomoći
počela sam konzumirati ovaj kefir prije nekih tjedan dana i od tada mi je stolica malo tvrdja nego inače, a stalno čitam da se ljudima probava poboljša pa mi sada nije jasno :unsure::zbunj:
jedno pitanje... kaze se da ovaj kefir popravlja probavu no meni je stolica cudno tvrda pa mi nije jasno??? ima li ko kakva iskustva?
Imam gljive viška...Zara??
Sunčica, ja sam zainteresirana za gljivu :P
Javis mi na pp di mogu pokupit? petak mi odgovara. HVALA ;)
Meni gljiva uginula nakon 5 dana "mirovanja"
Po savjetu ju stavila u mlijeko i u frizider jer smo bili na putu
Moze li se oporaviti i kako
Uf
pitanjce: dal vam je kefir onako ljepljiv dok ga procjeđujete? Okus je ok, al me strah da ne radim nešto krivo.
Imam opet viška gljive. Preuzimanje Zagreb ili Osijek(sljedeći vikend).
Josipal gljiva ti nije sigurno uginula. Koliko si mlijeka stavila? Staviš vrlo malo mlijeka. Ako je čuvaš tako malo dana. I kad ju ponovno počneš koristiti, očekuj da će joj duže vremena trebati da "proradi", da počne opet stvarati se kefir, možda čak i 2 dana.
Davore, jesi još uvijek zainteresiran za gljivu?
Hvala, za sada ne trebam.
Sa strahom idem spavati da me neće napasti gljiva jer joj/im nisam dala dovoljno mlijeka.... :D
Razmnožile su se, raširile, uvišestručile... prava kefirana kod mene.
Ako tko treba gljive neka mi javi.
Dali imate zrnaca/gljivica, tako bi rado radila kefir, non stop, tati pogotovo..:klap:
Ella 565 gdje si? Ja sam u Zagrebu, zapadni dio i imam gljive pa se javi. Moj mail je misspremanga@hotmail.com.
Mislim da mojoj gljivi ipak nije dobro :(
Pa ako tko ima s istoka Zg, rado udomljujem jednu.
josipal javi mi se za 2 tjedna na pp.
Jedna prijateljica mi nudi ovu gljivu i kaze da je to super zdravo. Muzu ce pomoc za zelucane probleme sigurno, a mene zanima da li je ok da i dojilja konzumira?
A od kada dati djetetu? Mislim mu uz dojenje uvesti i jogurt kad napuni godinu- pa mozda onda moze i ovakav kefir?
Kefir i jogurt su sasvim OK s godinu dana. Čak i nešto ranije, a vrijeme uvođenja varira od kalendara do kalendara. Dojiljama je sasvim OK. Štoviše, redovitim tamanjenjem jogurta ili kefira smanjuje se vjerojatnost za pojavu gljivica i s time i većina problema s dojenjem/grčevima/blisterima ... milina.
Negdje sam čitala da taj kefir može imati i do 2 % alkohola. Jeste sigurni da mogu djeca piti?
Ja sam inače nedavno dobila gljivu (onu koja liči na cvjetaču) i još uvijek sam u fazi eksperimentiranja s količinom mlijeka i duljinom stajanja. Za sad mi nije nešto naročito fino.
U kefiru može biti alkohola, ali ako se fermentira dovoljno dugo sa zrncima onda i taj alkohol ode u octenu kiselinu. Kefirna zrnca čine kolonije mliječno-kiselih bakterija, kvasaca i acetobakterija. Alkohol koji proizvedu kvasci acetobakterije prerade u ocat. Otud reski okus kefira.
Ako fermentiraš bez žurbe i s punom satnicom ne trebaš se brinuti zbog alkohola.
Oko mjesec dana imam gljivu i pijemo kefir i super nam je. Sve super funkcionira, već smo uspjeli i dio "udomiti" nakon što se jako razmnožila.
Prije nego sam počela s time, čula sam kako se ne smije dirati ničim metalnim. Nisam znala da se ne smije dirat rukama. I u početku sam uredno gljivu u ruke i ispirala. Gljiva je preživjela i i dalje sve 5. Jednom prilikom sam ju zabunom promiješala metalnom žlicom, međutim i to je preživjela. Potaknuta time, išla sam ju testirat i komadić stavila u žlicu i pustila da tako stoji pola dana....i to je preživjela. Nameće mi se pitanje zašto piše da metal nikako ne smije, a eto - provjereno mi je preživjela i dalje služi svrsi?
I da, još me zanima, ako netko zna, zašto se treba napraviti pauza nakon 20 dana pijenja? Ja nisam jer mi baš godi svako jutro svjež kefir...