I zaboravih još jednu bitnu stvar. Pranje nosa fiziološkom i to svaki dan posebno poslije vrtića bio šmrkav ili ne.
Printable View
I zaboravih još jednu bitnu stvar. Pranje nosa fiziološkom i to svaki dan posebno poslije vrtića bio šmrkav ili ne.
Hvala puno svima koji se javljate,pomno sve pratim. Pokušavamo od svega napisanoga složiti za imunitet ponešto prirodno. Počeli smo s čajem s limunom-nije da ga obožava ali popio je malo. Imamo i domaće kozje mlijeko (navodno je isto zdravo i dobro) pa pokušavamo i s tim-fora mu je brljati sa slamčicom. Voće jede dosta dobro oduvijek,problem nam je povrće ali u zadnje vrijeme mi lijepo uz ručak pojede svježe kupus salate-ja preoduševljena. U ponedjeljak nam stiže domaći med pa ćemo probati u čaju i limunadi. On sada ima 22 mj.,mislim da bez problema može probati.
Za mame čija djeca konzumiraju bijeli luk;kako ste ih nagovorili na to? Jedu li ga u sirovom ili kuhanom obliku?
Ako je homeopat u Osijeku molim informacije! Može i na pp.Citiraj:
pužić prvotno napisa
Puno hvala!!! :love:
na žalost homeopatica nije u Osijeku i koliko sam ja upoznata u našem gradu je ni nema.Ova kod koje mi idemo je u Županji, ja za bližu ne znam, ako ima javite mi.. :) A pripravke kupujem u zg (za imunitet i za prehladu)ili naručujem poštom.
Eh, da... na to sam zaboravila... i mi isto koristimo kozje mlijeko, ali kako ne želi piti nikakovo mlijeko, ja mu na kozjem kuham griz i ostalo te ga jede s cornflakesom... isto sam primijetila puno bolje rezultate vezano i uz imunitet i apetit...Citiraj:
spring prvotno napisa
jedino mi je bed sad kad baš i nema domaćeg (jer od naših dobavljača koze sad imaju mlade), a ne znam kak bi smrzavala svjže... u neke manje bočice ili kaj.... :/
child life ehinacea kapi za podizanje imuniteta koristimo,ali samo kad počnemo jače šmrcati.
onda je terapija 10 dana 3xna dan 10 kapi
Nemam iskustvo sa spirulinom, tj. ne znam kako izgleda, nabavlja se, a bih :) Apoteke?Citiraj:
twin prvotno napisa
Kako je djeca uzimaju?
Spirulinu imaš u prahu i u tabletama. Kad se pije prah sa voćnim sokom ubije se jak okus. Isprobano i na djeci koja sve dodatke skuže. Imaš je kupiti u Bio-Bio trgovinama i Gardenu. U ljekarnama je nema koliko ja znam.
potpisujemCitiraj:
fm prvotno napisa
Bas nista ne dajem djetetu za podizanje imuniteta jer mislim da za tim nema potrebe. Jedina iznimka od tog pravila je vitamin D, koji mu dajem povremeno jer studije pokazuju da je puno vazniji za zdravlje nego sto su ranije mislili.
http://www.mercola.com/article/vitamin-d-resources.htm
Mi smo kupili ehinacea kapi radi preventive (nisam mu davala). Sada su svi oko nas opet bolesni (baka i djeda isto). Zvala neki dan doktora da ga pitam mogu li dati te kapi,on kaže ni slučajno jer izazivaju svakakve reakcije (nije rekao koje). :/ Pa sada ti znaj? :?
nas su spasile prepreličina jaja, samo mogu preporučit
e za prepelicina jaja nikad nisam cula!
a ni da je ehinacea opasna! ja imam malca od 2.5g, dajem mu sirup propolaid u kojem ima propolisa i ehinacee i petrovicev med za imunitet.
Nemam pojma šta naš doktor ima protiv ehinacee,uopće se nije izjasnio.Citiraj:
lukava puščica prvotno napisa
nikad čulaCitiraj:
spring prvotno napisa
evo moje iskustvo sa prepeličinim jajima
h. ide u vrtić već drugu godinu i prošla i (početak) ove zime je bio užas, svaka 2 tjedna je bila bolesna, svaka prehlada bi završila sa temperaturom,upale uha, crijevne viroze itd. - ima i manjak željeza i zbog toga slab imunitet i na jednom drugom forumu čujem da su davale mame prepeličina jaja djeci za dizanje željeza i imuniteta...
treba davati 3 mjeseca svako jutro na taške 2 jajeta, friška (ja pomiješam sa pudingom ili jogurtom) da jede, evo ona već 3 mjeseca nije bolesna, ni jedanput nije imala terperaturu, i kad bi joj počeo curiti nos to bi prošlo samo od sebe, bez temperature, bez upale uha...
željezo još nismo kontrolirali tako da ne znam kako stoji ali mislim da je bolje, jer nije više blijeda, ne spava previše
ne znam dali je to slučajnost ali ne mogu vjerovati da je prije svaka 2 tjedna bila bolesna a sada ništa
isplati se probati, samo se mora paziti gdje se uzimaju jaja jer moraju garantirati da su friška, mi smo naručivali i dostave nam u kuću u pola cijene jer je za dijete
wow, ne mogu vjerovati! ja to 1. put cujem, al hvala na info, zapamtit cu pa kad bude frka da znam. za sad je s anma sve ok, doduse malac ne ide u vrtic, al mozda ce mi najesen zatrebati kad se upoznamo s sirom publikom.
a di se to narucuje?
i kolko otprilike kosta?
ako sam dobro shvatila, siriva se jedu? nije li to malo riskantno?
a kakav je okus? kao kokosja jaja?
60 kom. plaćam 45 kn (u toj cijeni je i dostava) svako jutro treba 2 jaja dati, sa 3 god. 3 jajeta
ja joj to pomiješam sa pudinog u jutro tako daš i ne osjeti okus jajeta ali vjerovatno je isto kao kokošije samo dosta manje veličine
evo ovdje sam ja to naručivala
http://www.prepelica.info/index.htm