Uf, pardon, htjela sam reći "čitala sam da klokanica NIJE najbolji izbor"! shock: Ne mogu editirati post da ispravim... :
Printable View
Uf, pardon, htjela sam reći "čitala sam da klokanica NIJE najbolji izbor"! shock: Ne mogu editirati post da ispravim... :
aiko, bez panike. :love:
kako nataša kaže, s djetetom u marami možeš izvesti i skok s motkom. 8) još nisam čula da je nekome dijete ispalo iz nosiljke - kao što znaš da ti neće ispasti iz naručja, zar ne?
bez obzira za koju se nosiljku odlučiš, treba samo malo vježbe da stekneš sigurnost i "grif" i onda slijedi uživancija u nošenju. rijetko kome baš otprve savršeno uspije.
ako si sigurna da ne želiš isprobavati maramu (osobno, moj prvi izbor za malenu bebu), sling će ti dobro doći i za kolijevku i za tummy2tummy. kasnije, kad dijete oteža, mei tai će ti rasteretiti leđa... a još kasnije, iz slinga će ti biti najlakše svaki čas vaditi živahnog malca-istraživača.
za elastičnu maramu ili pouch mame kažu da ne podnosi teže dijete (rasteže se), pa imaj na umu da će ti trebati još neka nosiljka za kasnije.
uglavnom, svaka nosiljka ima prednosti i mane i svaku možeš svladati. glavno da nije klokanica. 8)
Ima li u Zagrebu neka trgovina gdje se to sve može isprobati s bebom? Mei tei mi se čini super, baš sam sad gledala, ali za njega nam je još rano. Dakle, savjet je bolje marama nego sling za početak... Neću klokanicu, obećavam. :) Ali gdje da ovo ostalo isprobamo? :( Da li da naručujem preko neta? Kako ste vi naručivale?
Sve kraće mogu nositi sinčinu i loše se osjećam kad ga moram spustiti ili kad moramo sjesti, a njemu se ne sjedi... već hoće da ga nosim okolo... uživam kad gleda okolo i kad pričamo o stvarima oko nas, međutim, to je sve kraće i kraće... eh!
pixiekid ti imaju u dječjim dućanima u zagrebu, rijeci, splitu, poreču i puli. možeš vidjeti na njihovim stranicama točno gdje pa otiđi ako ti je blizu i isprobaj mei tai i sling.
a što se marame tiče pretpostavljam da se prodaju po dječjim centrima (barem je tako u ri) pa valjda možeš i to isprobati
Hvala na pomoći. Evo sam maloprije dobila neobičnu maramu. Radi se kao o dvije lente. Jednu prebaciš preko jednog ramena (pa na suprotni bok), drugu preko drugog (pa na suprotni bok). Križaju se u visini grudi/stomaka i tu umetneš dijete. Zgodno je što na obje lente ima više patent zatvarača pa se može regulirati dužina tih marama-lenti. Jedino je bed što baš nisu široke pa je isključeno da samo jednu lentu uzmem i stavim bebicu u položaj kolijevke.
Prekrižila sam te lente, to sam uvježbala. Još samo da se usudim dijete u to staviti. :-D
to se upravo nama događa, hvala na savjetu, probat ćemo s rotacijom, jednom smo već probali, ali bebici se jako sviđa prsa o prsa pa je odmah negodovala na sam početak rotacije, tako da smo taj put odustali, probat ćemo opet, jer nam kolijevka treba za dojenje, zanima me je li moguće dojenje u položaju prsa o prsa?
Ima li netko iskustva s nošenjem bebe u abdukcijskim gaćicama u slingu ili mei tai? Ja pokušavam u slingu u t2t ali mislim da nogice ipak nisu u dobrom položaju. A u brzini zaboravila pitati ortopeda da li uopće smijemo koristiti sling :roll:
Mi smo jutros prvi put probali Carry Baby i super je (evo linka)... držala sam ga bez problema duže od pola sata bez da sam ga spustila! :-D Zaspao je nakon par minuta. Malo smo bili šeprtljavi dok smo spuštali te lente, probudio se, ali ispraksirat ćemo se... Stvarno odlična stvar, sad mi žao da nisam i prije probala.
Idući put ćemo još regulirati visinu (uz pomoć tih patent zatvarača na leđima) i to je to. Ajme, da je bar lijepo vrijeme pa da mogu tako s njim van prošetati ili do trgovine... Ovako dok ja obučem jaknu i on skafić te lente bi nam bile knap...
Koliko vi dugo možete nositi tako bebicu?
ja sam u slingu nosila F. po 2 sata bez imalo problema.
Ajme aiko, nemoj da ti beba ovoliko visi kao na fotki sa linka. mora ti ići tvoj pupak na bebinu guzu visina, i jako jako važno da su noge raširene u žabicu, da te beba obgrli svojim nogicama, ne smiju nikako visiti. probaj ako možeš, dakle, te patente koje spominješ podesiti na dobru visinu, i jako raširi trake ispod bebine guze i nogu.
iskreno, marama vulgaris, pa neka ima čvor i mota se, meni je bolja varijanta od ove nosiljke.
Uh, sad si me prepala... :-( ne znam koliko se mogu "jako raširiti trake ispod guze"... pod njegovom težinom to se, naravno, spusti/suzi... baš ću probati da vidim kako mu stoje nogice, dakle, moraju bit učvršćene, a ne da se klate, jesi na to mislila? i da je beba čim više... probat ćemo... ovo je prvi korak do marame... nisam imala od koga posuditi da isprobam, pa sam došla do ovoga... sad kad nam se to svidjelo, nabavit ćemo nešto bolje...
ja imam i sling i maramu i elasticnu maramu, do sad nam je najbolje u elasticnom, samo je stavim na mene i stavim bebu unutra. i radim sve po kuci i idemo van bez problema.
Danas bili kod ortopeda, dr. Tiefenbacha, na redovnom pregledu. Pazite, specijalist ortopedije. I čovjek kaže da dijete može slobodno i u klokanicu (marama, sling i to, naravno). I ja ponovim pitanje i kažem kako sam čitala na Netu da klokanica nije dobra i dodam problem da se nogice klate, da je kod dečka još dodatni problem zbog piše i to... :unsure: On ponovo kaže ništa se ne brinite, ništa se djetetu neće dogoditi, slobodno samo! "Zdravo Vam je dijete slobodno ga nosite u klokanici"... i što sad? I još kaže "pa već me nekoliko majki to pitalo, ne znam gdje ste to pročitale da klokanica nije dobra"... Ja dodam na više foruma...
Vjerovati onome što čitam na forumima ili vjerovati njemu? :cekam:
ja ne vjerujem nužno doktorima, npr. nama je pedijatrica preporučila da bebi već s 5 mj damo: mrkvu, jabuku, krušku, bananu, dobro da nije i do pršuta došla, treba saslušat razna mišljenja i odabrat najbolje za svoju bebu
ja bih izbjegavala klokanicu jer sam isto čitala da nije dobra, pogotovo zato što imaš super izbor ostalih nosiljki