evo kako su različiti, moj u ovoj dobi ima 92 cm i 13.5 kg.a dosta mi ljudi kaže da je mršav. Ima nešto i u konstituciji kostiju i građi.bitno da su zdravi.Pa ima žena moje visine koje imaju 50 i 150 kg.
Printable View
Moja je sa 2 godine imala 12 kg i jedva smo ih skupili. I onda je odjednom pocela jesti ko luda, i to jede sve. Pocela se naocigled debljati, svako malo sam joj popustala gumicu na hlacama. Sada ima 2,5 , 14 kg i 97 cm.
Pretpostavljam da smo i mi žgoljavci iako mi Lucija izgleda vitko, ne mršavo. Nema špeka nigdje, sami je mišić i non stop u pokretu. S 13 i pol mjeseci ima 8700 g, visinu nikako da izmjerimo jer ne može mirovati dovoljn odugo ali s godinu dana je bila 74 cm (valjda je koji u međuvremenu narasla).
mislim da moja curka u žgoljavoći šiša sve
23mj i 9100gr, nedonošče koje ne voli jesti - noćna mora (rođena s 1330gr).
Do 18 mj smo se patili sa svakim zalogajem, a onda je otkrila konkretnu hranu i sve je lijepo krenulo. Danas nitko ne može sjesti za stol da se ona ne pridruži, i ako joj se ne sviđa bar će probati. u zadnjih 6mj je dobila 2kg.
Inače, živahno i zdravo djete s dugim tankim nogama i trbuščićem
mi smo van ove dobi 1-3 godine, ali moram se negdje potužiti. seka od 6mjeseci ima deblju ruku od bracka koji ima 5.5 god. nogice nisam mjerila, nego spremila centimetar da se ne žalostim i dalje.
je i meni kazes da mi mladje djete nije debelo :-P,
da te utjesim ni meni tvoje ne izgleda debelo, a ionako zelis jedno koje jede :mrgreen:
Cura 17 mj, valjda 9,5 kg, visina oko 75 cm, a nožica jedva 20. Ali je zato glasnaaaaaaa.
A braco 5,5 g, 18 kg, visina nešto malo preko 110 cm i noga 29-30.
Blizanci 16 mjeseci, cura 7300 gr, dečko 8500 gr. Neće jesti, pa neće...
Nika 2 godine 10kg i visina oko 85 cm noga 21.
Sve jede i to u velikim kolicinama. Tete se u vrticu nemogu nacuditi koliko moze pojesti a toliko je sitna. Jucer je za rucak pojela pun tanjur juhe i dva tanjura mesa i mlinaca.
Ziva je i aktivna cijeli dan tako da se nista ne prima na nju. Po cijelom tijelu joj se vide kosti jedino ima trbuscic.
U vrticu je najmanja i najsitnija.
I moja (skoro 23 mjeseca) ima 10-tak kilograma. Starija (skoro 7 godina) ima oko 21 kg. Uopće mi ne izgledaju mršavo, atletski su građene, mišićave.
Mislim da se time uistinu ne treba opterećivati ako su zdravi, veseli i puni energije.
Baš je olakšanje čuti da ima još mršavaca koji jedu a na njima se niš ne vidi!Mane stalno pile pitanjima : Pa da li to dijete išta jede?Neće jesti, ha?
Zanima me koliko kakaju vaši mršavci?Mi 4-6 puta.Da li itko od vas ide gastroenterologu zbog kilaže?Mi smo već pola godine na pediasuru.
Ja se opterećujem manje neg svi ostali, jer znam što i koliko jede!
Napokon naša tema...
P. ima 22 mj. 10,3 kg, 82 cm, nogica 22. Nogice su ogromne prema tijelu (barem se meni tako čini)...
znam da smo svi zabrinuti zbog naših žgoljavaca, ali moram priznati da su puuuuno slađi od svojih velikih vršnjaka (nije što je moj takav, ha, ha.) :zaljubljen:
Evo da se i ja opet uvalim. Sa 28 mjeseci 10700 gr i 88 cm. Prošlo ljeto, sa 2 god. imao je 8700 gr i krenuo polako prema gore. Ali je zdrav, i okretan kao raketa.
Prošlo ljeto, sa 2 god. imao je 8700 gr i krenuo polako prema gore.[/QUOTE]
Znači ima nade i za nas u 4 mj. je dobio 2 kg?Mrak!
Pitanje mamama mršavaca.
Kako vaša djeca rastu?
Moja je u zadnjih 7mj. (što imamo zapisano kod dr.) narasla 4,5cm.
Po tablicama kad pratim vidim da je krivulja rasta u smanjenom usponu u tih 7mj.
Sad je 22mj, 79cm i 8,6kg.
Moj "nazovi mršavac" po krivulji visine je uvijek "izvan krivulje", po kilaži oko sredine, a po opsegu glavice drži krivulju negdje donje redove, ali unutar "normalnog raspona".
Za glavicu me to ne čudi i tata mu ima dosta manju glavu od prosjeka, a i moja je tu negdje.
Tako da on ustvari stalno izgleda kao mršavac zbog te dosta veče visine, a ustvari je "normalne" kilaže.
Moj tata je "glavati", mama ima sitnu glavu i tak smo i brat i ja.
Moj je zastao u visini, dok nije dobio malo na težini, i tek unatrag mjesec-dva je počeo opet rasti u visinu, i to se istegao sigurno 3-4 cm. Sada ima punih 28 mj i sitno, 11 kg, i nešto sitno preko 90 cm.
@ARTEP: nije dobio 2 kg u 4 mjeseca, nego u skoro 8. 8700 gr je izvagan u srpnju prošle godine, nakon toga sam počela raditi, a on je pošao na čuvanje vrlo, vrlo požrtvovnoj baki, koja je sebi uzela u zadatak da ga dovede u granice normale prije nego krene u vrtić, u jesen ove godine :) I inače, nikad nam nije bio problem nahraniti ga kod nekoga drugoga. Susjedu sjedne u krilo i natuče se suhih svinjskih nogica i kiselog kupusa, a deset minuta prije toga je bio kući i odbijao inače najdražu juhu :(
Kod bake ima društvo, dvoje rođaka su isto na čuvanju kod nje prije/nakon škole i vrtića i oni svi zajedno jedu, svaki na svoj način. A hranili smo se svakako, u šetnjama po selu, dok se on igra u pijesku, potežući macu za rep, tuširajući se i brčkajući se u kadi.... Bože sačuvaj.
Ali on i kada se udeblja neće imati onu klasičnu baby bucmastu liniju, sav je nekako elegantan, uskih zglobova, tankih kostiju, kao glistica je. I ovo što je dobio, na njemu se toliko ne vidi.
Ja sam skužila s 24mj 8700 a s 28mj 10700 to je 4mj razlike.
Istina je da se u društvu bolje jede.Ja sam prestala trčat za njim nemogu sad ima 4 obroka ima da sjedi i pojede ,a između postojećki ak nešto uzme dobro al ne hvata se baš za ništa osim za kiki bombon.
Mi smo od 9mj 2009. do danas dobili 1kg i narasli 5 cm.
O bez brige imam i ja jednog takvog žgoljavca , jede ko mećava i to sam sjedi za stolom i jede kao da ima 5 godina a ne 1,5 pjede sve što mu dođe pdod ruku , hoda skače , brblja, ne spava ni dan ni noć , ruši , prvi je na toboganu na ljuljački , u pješčaniku, prohodao sa 10mj. a trenutno ima 10 kg. (ako) a kad ga skinem moš mu svirat po rebrima sama kost i koža, ali je zato žilav ko mali vražićak!!!
Cure, je li ok što je od prvog rođendana stala s dobivanjem na težini? Bila je bolesna tri puta od tad, krenuli smo u jaslice što je popratila generalnim štrajkom gladi, ali svejedno mi je bed kad se važemo.
A da li sada jede i da li je zdrava?
Ja vidim da se sad kako se bliži drugi rođendan pomalo izjednačuju djeca iz društva i moj miši. On je dakle 20.5mjeseci, ca. 10,3kg, ca. 86cm. Od sve djece poznanika je "najmršaviji" i meni je baš zgodan, takav sitan, doktor uvijek kaže "gracilan na mamu" :) jede kako kad, uopće se ne brinem oko težine, više da pametnije jede, al to je druga tema...
Mi ćemo 2 godine sada u 5 mjesecu i na 11 kila smo....nije da baš volimo papati ali hvala bogu da mama još ima mlijeka.Fizički je sitan al nema mira niti sekunde.....za usporediti sa starijom braćom neusporedivo.
Evo da se malo pohvalimo kilicama 25mj. 9800g. Malo smo se udebljali, a usput da se pohvalimo nemamo ni pelenu.
Podižem malo temu.
Mi bili juče na vaganju 9900g i 92 cm.
27mj.
24 mj. Taman smo nagurali na 11,2 kg, pa došao bronhitis, pa jedan, pa drugi virus i eto nas na 10,8 kg. Ovo s njegovim kilama je prestrašno. Baš je žgoljav. Visina cca 85 cm. Još više od težine me brine visina! Je li moje dijete prenisko za 2 godine?!
peso po krivuljama rasta nemaš razloga za zabrinutost.
Moja pedijatrica veli da nemožemo svi bit košarkaši i da je bolje biti mršav nego debeo.
Uzmi u obzir vašu visinu i težinu.
MM je 174 cm i 69kg
Ja sam 164 cm i 50 kg
naša 2.5 god, 98cm, 13kg
Imam i ja jednog malog žgoljavca, sa 14 mj 9,5 kg i 82 cm. Meni izgleda taman, a sveki stalno viče da je premršav (rođen sa 3650 i 55cm)
Dijagnoza moje djece po pedijatrici je vječno manjak kila za visinu. A i kila i cm puno više nego za uzrast. Ma ko šiša te tablice i krivulje! Jednom me pitala gdje su mi se u opće smotali u stomaku (obzirom na moju sitničavu konstrukciju) :)
negdje sam čitala da nakon druge godine rastu u prosjeku 6 cm godišnje. moja oba još drže taj ritam.
Moja djeca ne spadaju u ovu dobnu skupinu, ali sam htjela postom ohrabriti roditelje zgoljavaca. Starija je do 12 mj. hodala na preglede kod gastroenterologa jer je rodjena s 52cm/3640g, sa 6 mj je imala 64cm/6.4kg, 12mj 76cm/8kg. Tada su nas pustili s dijagnozom "gracilne" djevojcice s kojom je sve u redu, al' eto nema vremena jesti. Sa 2g 90cm/10kg,3g.96cm/12kg, 4g 102cm/14kg.
Jako su me nervirala stalna vaganja i mjerkanja.
Uvijek je bila zivahna i znatizeljna. Vec odavno se ne obazirem na kile, jer nista joj ne fali. Bas nista.
Jedino sto sam primijetila da se svako ljeto,za razliku od zime, protegne i da dobije vise na kilazi.