pa za rođendanski tulum :-P
Mrzim torte a ovo mi se čini fora. Bilo bi zabavno da je svaki muffin druge boje, da baš ne kažu "ih, ponudila smeđe muffine i to je to" :mrgreen:
Printable View
pa za rođendanski tulum :-P
Mrzim torte a ovo mi se čini fora. Bilo bi zabavno da je svaki muffin druge boje, da baš ne kažu "ih, ponudila smeđe muffine i to je to" :mrgreen:
pa ja bi na njih onda stavila neku čvrstu kremu i mrvice za šarenilo :)
ganache od bijele i crne čokolade :)
ili m&m bombone.
ovaj frosting se radi od buttercreama koliko sam skužila. meni je to fakat fuj. al ak baš hoćeš, smiksaj cijelu smjesu pa u male dijelove dodaj različite boje.
i stavi sliku ;)
Ma moram ja prvo skužiti kako se radi buttercream :antitalent: ali ako je tako fuj kao što kažete, što bi moglo poslužiti kao zamjena? i na onoj stranici imaju samo narančastu boju u gelu, mogu li uzeti boje u prahu i s čime je njih najbolje miješati?
zalutala sma na krivu temu...od pustih recepata ogladnila, a nema 2h da sam jela...ufff
Evo tortica! :)
:klap:
i sto si na kraju stavila, jel to slag?
( dijete ti je rodeni fotomodel)
Je, šlag, pofarban u rozo! Izmlatila sam ga sve u 16 da bude što čvršći jer me bilo strah da će svjećice popadati kad mali piromani počnu puhati, pa mi nije bio onako lijepo kremasto razmazic ali je ispalo ok.
(hvala :zaljubljen:)
Ajme mrvna, malena ti je ista ona mala slatka Michelle iz Pune kuće!!
Mrvna, slike su vam prelijepe.
Dijete je ... nemam riječi, a ti...
Ma svi ste :zaljubljen:
tema je za muffinoljupce a ja sam tek muffinopočetnik pa imam par prebanalnih pitanja:
danas sam napravila ovaj recept, s tim da sam stavila malo manje čokolade a u sredinu puding od vanilije. upravo me iznenađenje u sredini veseli, baš sam dijete.
nego: kad vam je maslad tvrd, tek iz frižidera, jel ga rastopite na štednjaku? il kad to napravim radeći kolače sve sam zaribala?
ovaj kolač piše da se redom stavlja i miješa? meni je to tako čudno, dakle šećer i maslac idu prvo? pretpostavljam da jaja isto tako cijela idu?
i što se tiče ovog i ostalih recepata - jel to količina smjese koja ide za 1 protvan muffina (12 komada)? dakle kad je potrošim trebalo bi biti onako ok, da se ne prelijeva iz protvana?
evo napisat ću kako ja radim:
maslac je najbolje ranije izvadit iz frižidera i ostavit na sobnoj temperaturi, naravno, ja to često zaboravim pa ga malo stavim u mikrovalnu, ali ne da se počne topiti, možda se tako može jako kratko staviti i na štednjak, ako se malo otopi, nema veze, samo pričekaj da se ohladi, nemoj stavljati vruč
svi ti recepti su meni za klasični protvan od 12 komada i stavljam uvijek redom koji piše
Dobila sam za poklon silikonski kalup za mafine, kako nisam nikad radila, totalni sam amater pa imam par pitanja.
Znači, trebaju se sastojci miješati, ne miksati?
Da li se silikonski kalupi trebaju pouljiti?
Kad budu gotovi, da li se treba čekati da se ohlade pa se izvade?
Da li se smjesa stavlja da vrha ili na pola, budući da narastu malo?
Može se peći i sa onim papirom ukrasnim?
I svi ovi recepti su za količinu od 12 mafina?
Tnx :-)
sastojci se izmjesaju vilicom, imas papirice za pecenje-kao ukrasni,ali pise na njima da mogu na visoku temp, vadis ih odmah (i stavis sljedecu turu na pecenje:) ) napunis otprilike 2/3 kalupa, recepti su za 12 mafina i nemam silikonski kalup pa nemam pojma, pretpostavljam da se ne treba uljiti.
probaj pa uci:)
Evo meni nadražeg recepta!
- 1 jaje
- 3/4 case secera
- 1 casa mlijeka
- 3/4 case ulja
- 2 case brasna
- 1 prasak za pecivo
- mrvicu soli
- 3 žlice kakaoa
Izmješajte kratko redom sve sastojke, ulijte u kalupe za muffine, stavite ih peći na 180°C 15 min.
to je meni kao običan kakao biskvit u mramornom kolaču
po čemu je to mafin, osim po obliku ako se ulije u kalupe
:-( moj i ovaj recept su vrlo slični pa ne kužim gdje vidiš problem (?) ako maslac zamjeniš uljem i vrhnje mlijekom dobiješ moj recept. ja radim sa jednim jajem i na čaše mamma san (?) na dag. A čokoladne mrvice svi stavljamo po guštu, ja osobno stalno dodajem nešto drugo uz njih, čokoladu na kockice ili preljev, vanilin preljev, voće...izbora napretek.Citiraj:
apricotto je meni kao običan kakao biskvit u mramornom kolaču
po čemu je to mafin, osim po obliku ako se ulije u kalupe
joj, Snekice, pa nemoj to shvaćati osobno.
meni svejedno tko je što napisao, na tvoj post sam naletjela jer mi ga je forum izbacio.
meni su mafini ako u njima ima zobenih pahuljica, kiselog mlijeka...
sve ostalo su mi obični biskviti za razne kolače...
nije ni u čemu problem, samo valjda mogu komentirati?
naravno, ne shvaćam nikako osobno, samo me iznenadio komentar s obzirom da sam vidjela na prvoj strani sa svim i svačim, od slatkog do slanog, pa ono... :*
ma to ti se, draga moja, sve otelo kontroli!
malo ih pustiš i oni podivljaju!
LOOOL
u nedelju imamo djeciji rodjendan, i htjela bih napraviti stvarno dobre, socne, cokoladne mafine.
sa prve stranice mi se cine dobri ovi: ČOKOLADNI MUFFINIS SA KOKOSNIM SRCEM i ovi od mamasan , koje mi preporucujete? Hvala unaprijed!
muffini mamme san su odlični :mljac: preporučam!
/ali što jest-jest, "pravi" muffini su oni sa jogurtom, pahuljicama, voćem... oni koje daš djeci za užinu ili večeru/
ipak su pali mamma san muffini, i stvarno jesu odlicni! Hvala na preporuci i hvala za recept :)
ja sam probala nekoliko recepata :
šumsko voće -prekisela kombinacija ,
obični - preobični
sa nekim pahuljicama - nije to -to.
sad koristim samo jedan recept- ev. pospem bademima ili orasima :
http://www.coolinarika.com/recept/co...ni-s-nutellom/
(ovaj recept je bio i u onoj staroj knjižici sa muffins receptima) ; stavljam obični šećer i obično mlijeko, sodu bikarbonu ne stavljam...
ovi muffini su kod nas apsolutni hit, prefini su
srećom spremila sam dovoljno trešanja u škrinju
http://www.coolinarika.com/recept/mu...ama-i-kokosom/
Ja ove od mamme san radim već nekoliko godina i doslovno uvijek se smažu u tren:-).
Jedino, negdje sam pročitala, da se sastojci kod muffina moraju odvajati, mokri od suhih :?:....ja od onda to tako radim, ali se ne sjećam zašto i zbog čega se vodila ta rasprava oko tih miješanja sastojaka :mrgreen:
ja iste te radim, i nikada ništa ne odvajam, nego po redu miksam
nemam nikakvih pritužbi, naprotiv :mljac:
Ne smije se puno miksati, inače budu tvrdi. Mislim da je to smisao odvajanja, da se što manje mješa brašno s mokrim sastojcima.
ali vjeruj mi, ne da puno miksam,
nego onaj samostojeći mikser sve odradi za mene,
ja i zaboravim da miksa,
i budu ludilo
meni se ne da vaditi mikser, dosta mi je vilica :)
Odlično morat ću probat napravit jedan od ovih muffina...
a mene zanima jedna stvar, koja je razlika između muffiina i cupcake, bas me zanima
cupcakes se dodatno pune raznim kremama ;)
Bok cure, nova sam na forumu i prvo sto vidim su recepti :)
evo mojih najdrazih receptica za muffine koje obozavam:
Čoko muffini s pudingom
Sastojci:
2 jaja
6 dcl brašna
3 dl šećera
3 žlice kakaoa
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer (bourbon vanilin šećer bi bio odličan u ovoj kombinaciji)
2 dl mlijeka
1,5 dl ulja
prstohvat soli
1 puding od čokolade
Priprema:
U jednoj posudi izmiješati sve suhe sastojke, a drugoj mikserom miješati jaja sa uljem i dolijevati mlijeko.
Na kraju uz miskanje uliti mokre sastojke k suhima i sve sjediniti.
Skuhati puding prema uputi na vrećici.
U svaku košaricu za muffin stavljati po žlicu pripremljene biskvitne smjese, rasporediti žličicu-dvije kuhanog pudinga pa završiti sa žlicom ili dvije biskvitne smjese.(bitno je da smjesa prekije sav puding)
Peći muffine u pećnici na 200℃ oko 20 min.
Slani pizza muffini
Sastojci:
2 jaja
2,5 dl mlijeka
4 velike žlice kiselog vrhnja
1,5 dl ulja
30 dag brašna
1-2 žličice soli
1 prašak za pecivo
1/2 žličice šećera
10 dag naribane šunke ili salame
10 dag naribanog sira trapista
malo ketchupa, origano
Priprema:
Posebno u jednoj zdjeli pomiješati kuhačom sve suhe sastojke, a u drugoj mikserom mokre sastojke, s tim da se prvo miksaju jaja dok ne postanu lagano pjenasta, pa dodati ulje , vrhnje i na kraju mlijeko.
Zatim polagano uliti mokre sastojke k suhima miksajući sve vrijeme nekoliko minuta dok se masa lijepo ne poveže i ne postane kompaktna i kremasta.
Dodati tada u masu naribanu šunku, sir i origano te sve sjediniti kuhačom.
U pripremljen kalup s košaricama stavljati po žlicu nadjeva, na svaku istisnuti malo ketchupa pa opet staviti žlicu nadjeva.
Peći u pećnici na 200℃ oko 20-25 min dok se muffini lijepo ne dignu i ne porumene.
Recept je od mamine prijateljice. Ja sam vegetarijanac pa izbacim meso i budu preeefini :)
Muffini s rogačem, čokoladom, višnjama i lješnjacima
(ovo sam modificirala recept za muffine s čokoladom i lješnjacima koji je postala Dolega - ispali su fino pa dijelim)
3 jaja
2 vel. žlice smeđeg šećera
50 ml ulja
200 ml mlijeka (ili, bolje tekućeg jogurta)
25 dkg glat brašna
1 pec.prašak
1 vel. žlica kakaa
4-5 vel. žlica mljevenog rogača
prstohvat soli
višnje iz kompota (onog iz trgovine - stavila sam sve višnje iz jedne staklenke)
jedna manja čokolada s cijelim lješnjacima (ili 6-7 dag čokolade i nešto lješnjaka ili badema) - narezati na krupnije komadiće
-jaja i šećer pjenasto izmiješati
-dodati sve ostale sastojke, na kraju umiješati višnje, čokoladu i lješnjake
-peći na 200c oko 20 min.
-pečene preliti s par kapi čokolade (ovo možete, ali ja nisam radila)
Smjesa je dovoljna za otprilike 24 košarice.
ja bi recept za muffine od kokosa :-) Na prošloj rasprodaji ih je netko donio i bili su oooodlični :klap:
Jel zna netko imali taj recpt već na forumu ili se slastičarka možda javi :angel:
ja sam probala muffine od limuna, ima netko recpet, prefini su bili
Vidim da nema recepta koji je mene oduševio (a to nije lako) pa ću ga podijeliti s vama.
MUFFINI S JABUKAMA I CIMETOM
-2 jabuke oguliti i naribati, politi sa sokom od 1/2 limuna
-250 g brašna (oštro)
-150 g šećera (ja stavim 100, dosta je)
-prašak za pecivo
-vanili šećer
-1/2 žličice sode bikarbone
-žličica cimeta
-čašica jogurta (200 g)
-1 dl ulja
-1 jaje
posebno pomiješati suhe, a posebno mokre sastojke, zatim ubaciti mokre u suhe i dodati jabuke.
kratko promješati. ja sve mješam žlicom ili žicom, ne miksam.
napuniti kalupe, može i do vrha jer se ovi muffini ne dižu previše.
peče se na 180, oko 30 min. ja pečem 25 min. kad su gotovi mogu se posipati šećerom u prahu.
savršeno su "mokri" i drugi dan, makar nama nikad ne ostanu do sutra.