-
Ja sam ovdje nova pa jedva da i drndam po ovom siteu jer mi svaki put sve odleti gdje ne treba ili ne odleti uopće. anyway....
ja sam u lipnju rodila u petrovoj, ali carskim rezom tako da sam ležala na posebnom odjelu (intenzivna). posjete su bile od pol 5 do 5 i to samo dvoje do maksimalno troje ljudi. kasnije sam prešla u apartman pa mi je mogao dolaziti tko i kad je htio i ostati do kad e htio, što je bilo super kada je tata u pitanju :* :* :*
btw, fakat me zanima gdje će ovo završiti...
-
Kako sam rodila u zimi, posjete su bile strogo zabranjene zbog gripe. Ali su zato bez pardona uletjeli fotoreporteri da slikaju bebe za novine... imali su zaštitne maske i one kape na glavi... ja popiz... na glavnu sestru, da zašto bar moj muž ne bi tako mogao doci na minutu vidjeti bebu s maskom. ONa je rekla: " pa znaš da je zbog gripe"
Ja: -"A novinari mogu doci?"
Ona: "....."
Kokoš.
-
Meni je prije godinu dana u Rijeci bilo ko na kolodvoru - ja dojim (ranjenu bradavicu pokušavam ugurati u mala ustašca) a neke strine od žene pored zaviruju i komentiraju: kako je sladak! Doduše, nije me bilo puno briga za njih. Ali, s druge strane, kad je mm došao i doveo EM (5 god) ona je jadna ostala SAMA na onom hodničiću ispred stakla, a on došao u sobu! Onda sam ja otšepesala i bila s njom tih pol sata, a muž s bebom u sobi. Apsurd!
-
-
Da, nju nisu pustili!!! Ne puštaju seku od pet godina da pogleda bracu i mamu, a soba mi puna tuđih strina!!! :evil:
-
A jooj, stavrno svašta. Baš apsurd.
-
Kad je moja mama prije 7 godina rodila na carski u Rijec mog malog brata, bila je u sobi s još 2 žene. Jedna od njih je bila romkinja i to joj je bilo (čini mi se) 9.dijete. Bila je iz Rijeke i cijeli je dan kod nje bila hrpa ljudi. Neki su dolazili doslovce prljavi, nisu prali ruke a čak su i pušili. Mene nisu htjeli pustiti jer kao, samo muž smije ući. Pustili bi me na kratko, ali tek kada je moj tata izašo iz sobe. Tako je bilo dok se mama nije pobunila jer nije u redu da ovoj iz Rijeke stalno bude netko, i to po 2-3 odjednom, a njo što joj obitelj dolazi iz drugog mijesta, samo po jedan. Onda se sestra smilovala i puštala me unutra s tatom.
Ja sam rodila dvije godine kasnije i pustili su samo MM-a. Mamu sam išla vidjeti na hodnik. Jedino je moja teta došla (jaaaaaaaaako smo povezane) jer im je rekla da drugi dan putuje za NL. Pomažu i trikovi.
-
Evo svježih info iz osječkog rodilišta: posjete su dva puta dnevno po sat vremena. Prvi dan poroda (nulti), mogli su mi doći u posjetu u sobu, dok se nisam prvi put ustala iz kreveta na tuširanje, onda sam morala izlaziti na hodnik, kao i ostale. Bebu nema šanse da pokažeš sam, moraš tražiti od sestre, a ima posebno vrijeme posjeta kad "pokazuju bebe". Tata ne može u sobu (ja bila sama u sobi - ne u apartmanu, muž mi došao donijeti samo neke stvari unutra, a ona se izderala na njega ko da je došao nešto ukrasti).
Cvijeće se ne smije imati, odnosno može, samo jedan buket po sobi i to ako imaš svoju vazu.To mi je bilo logično jer se stvarno jako osjeti a oni griju ko nespašeni, a bebica je ipak u sobi cijelo vrijeme (u nekim i više njih).
-
Evo citiram iz časopisa Beba u kući, prosinac 2004.
Klinika za ženske bolesti i porode, Petrova posjete od 16.30 do 17.30
KB Merkur posjete svaki dan od 16 do 17 sati preko staklenog prozora zbog sprečavanja bolničkih infekcija
KB Sestre milosrdnice posjete od 15 do 16 sati. Zabranjeni su ulasci u sobe na odjelu babinjača iz higijenskih razloga
OB Sveti Duh posjete od 16 do 17 sati. Posjete na intenzivnoj njezi od 12 do 14 sati. Žene čija su djeca na intenzivnoj mogu ih dojiti svaka tri sata, odnosno izdajati se ako dijete ne može sisati. Iako se majke izdajaju u posebnoj sobu, imaju pravo doći vidjeti svoju djecu.
KBC Rijeka posjete od 16 do 17 sati radnim danom, od 14 do 16 nedjeljom. U posjete mogu doći svi osim male djece.
KB Osijek posjete svaki dan od 11 do 12 i od 16 do 17 sati, nedjeljom od 10 do 12 i od 16 do 18. Pokretne rodilje mogu izaći u predvorje.
KB Split posjete od 16 do 18 sati
OB Dubrovnik posjete su dozvoljene tri puta dnevno. Rodilje mogu izaći u dnevni boravak, a posjeta na odjelu nema.
Vjerojatno u nekim rodilištima dolazi do odstupanja, a i novine su stare skoro pa godinu dana?!
-
Ja sam rodila prije tri godine ( a i sad ću) u Virovitici, a tamo je nekak kao u Lepoglavi. Posjeti su od 15 do 17 sati. Odjel je potpuno zatvren, imaš zvonce i pozvoniš. Onda netko dođe i ti veliš tko si, što si i šta hoćeš . Nakon par minuta izlazi žena-logorašica, u šik spavaćici i nekakvom šlafroku i to je to. Dijete posjetitelj može vidjeti jedino ako je tu otac, a često samo jednom u tih nekoliko dana. Onda se obično taj dan skupi sva rodbina, iznesu, odnosno kroz odškrinuta vrata sestra pokaže dijete, di svi onda skoče i slikaju,... to traje par sekundi i nemaš majci, gotovo.
Ako nema oca, ne može se vidjeti dijete.
kad sam ja bila u rodilištu, bila je sezona godišnjih odmora, i tamo je pola osoblja bilo sa drugih odjela, tako da je svaki dan bilo dozvoljeno vidjeti dijete, jednom su mi čak bile dvije frendice solo, bez mm, i vidjele su mog Karla.
nakon svega par tjedana, jedna od tih frendica je bila isto roditi, i , mada smo bili u pratnji njenog muža, nismo mogli vidjeti dijete jer je to bio "drugi dan posjeta" dijete je dan prije bilo pokazano.
bajdvej, i to što vele da su posjeti od 15 do 17 nije uvijek slučaj, jer neki doktori krenu sa vizitom oko 16,30 zbog nekih svojih razloga :((
toliko od mene
-
sto se tice konkretno splita - nema posjeta u sobi, nego pokretne rodilje mogu sici u prevdvorje....
a tata bebu vidi tek kad izadje iz rodilista