Moja je još uvijek alergična na mlijeko, a nikad ga ni nije vidjela.
Printable View
negdje na forumu davno sam u detallje opisala test opterećenja. probala sam naći ali ne mogu.
ukratko - dijete s nekih godinu/godinu i pol, koje ima dokazanu preosjetljivost (ne alergiju) dolazi ujutro na gastro s bočicom adaptiranog mlijeka (bilo kojeg). djetetu se da jedna žličica mlijeka i prati reakcija pod liječničkim nadzorom. ukoliko reakcija nema, nakon sat vremena se daju 2 žličice, i tako svakih sat vremena do nekih pola deci mlijeka
nama se na prom testiranju reakcija javila nakon 2 žličice i to crvenim osipom oko usta. daljnje davanje mlijeka je prekinuto i ostali smo u bolnici na praćenju još par sati
slijedeće testiranje je bilo nakon pola godine i nije bilo reakcije
danas mališa normalno pije/jede sve mliječne proizvode i nema nikakvih problema
jednostavno mi ne sjeda da je dr. rekla da je moguć smrtni ishod. vrlo neozbiljno ako je istinito, ali mi zvuči samo ako tvoje zapažanje worst case scenaria kod svake alergije
no, budući si ti konzumirala mlijeko i dijete je dojenjem dobilo, a nije nastupila smrt, ja ne bih paničarila
uostalom, otiđi kod dr. i popričaj s njom na miru i ozbiljno i iznesi svoje sumnje
ili odi kod drugog liječnika
Kod nekih zna doći doći do antifilaktičkog šoka, radi toga se neko vrijeme mora ostati u neposrednoj blizini doktora.
Mi smo bili s 3.5 godine na opterećenju s kozjim mlijekom, i nismo prošli. A o KM ni ne razmišljamo.
Treba vidjeti i u kakvim je rastovima bila ta alergija prije tog testiranja, jer ako je iznad rang 2 to se ni ne radi, mi smo točno u 2 i ne bumo skoro ( jer se to nama nije pomaklo ni gore ni dole već cca 1.5 ), a moja mala nikad nije ni pila mlijeko ni bilo što slično od i oko mlijeka,a izbacila sam mlijeko iz svoje prehrane s njenih 4 mjeseca.
kod nas je specifičan jako pozitivan, a ukupni dosta povišeni, i ona je alergičar od rođenja, to se u početku manifestiralo s prhuti i povećanim dermatitisom ( koji je sad donekle pod kontrolom) , a mala ima više od 4 godine.
Baš kod alergija dolazi do antifilaktičkog šoka ( ne kod svih, ali ima ih kojima se to dešavalo, znam jednog klinca koji je sad u 9 godini, i obavezno je bio u šoku kod bilo kakvih proba i cijepljenja, tak da je morao ostati u bolnici još cca 2-3 dana).
A koliko se sječam da je LLela pričala da je mala alergična na mlijeko.
je, L.je alergična na mlijeko- pojavi se krv u stolici, nije kožna niti respiratorna alergija,nego joj uništava crijeva
i zato je dr rekla da može biti smrtonosno, pa da ćemo napraviti prvo sve testove, pa ako bude bolje da bi išla na to preopterećenje.
ne znam, radije neka ne jede mliječno, nego da nešto bude, mislim si ako je alergična i tijelo joj ne podnosi mlijeko, onda joj niti ne treba
a za ispitivanje krvi u stolici- nama je dr. rekla da ono nije test same alergije jer ako se ne konzumira mlijeko neće niti biti krvi, to je zapravo kao inicijalni test dok još mlijeka ima u organizmu
LLella kako ste vi saznali da je alergicna. Na koje ste testove isli. I sto vam je rekla doktorica koliko treba biti bez mlijeka da se krv prestane pojavljivi?
Ja sam nakon mjesec i pol ponovno na mlijecnom i kako sam ponovno pocela situacija je cak i bolja nego prije. Sada konzumiram mlijeko nekih tjedan i pol i u tom mi se vremenu samo jednom malo vise krvi u peleni vidjelo i to je bilo kakanje 5 put taj dan i to 20ak minuta nakon predhodnog, pa mislim da je crijevo bilo iziritirano. Inace zadnjih 5 dana mi kaka zeleno i smrdnljivo i malo sluzavo (curi joj nos i kasljuca, zapravo joj vec i prolazi pa sad cekam hoce li se takvo kakanje nastaviti i kada prehlada prode). Danas smo nosili kakicu u labos (pedi je rekla da mozemo napraviti pretragu iako se vjerojatno radi o takvom kakanju zbog prehlade).
Joj stalno gledam i studiram te pelene, svaki puta kada se pokaki.....
Vec sam to pitala tamo negdje gore, moze li ta povremena krv u stolici biti zbog bakterije ili virusa u organizmu, zna li tko? Jer smo mi od kada nam se to pojavilo sa 2 mjeseca i tjedan dana pa do 4og mjeseca dobili samo 780 gr sve skupa (to je kao malo premalo za period od 2 mjeseca pa si mislim da li mozda ima neke veze sa time) ali sve ostalo je super (cak je u nekim stvarima malo ispred 'standardnog' vrsnjaka).
kunda, ne bi ti savjetovala baš čisto mlijeko , nek bolje jogurte i slično ( ako baš mora biti nešto mliječno)
kad sam prestala jesti mlijeko i bilo što drugo što ima u sebi mlijeko makar u tragovima (slatkiši, paštete, kobasice....) prestala se pojavljivati i krv u kakici.
ona je u to vrijeme bila premala da bi testovi bilo što točno poakazali (imala je 5 mjeseci), ali se eliminacijom mlijeka iz moje prehrane vidjelo da je to to.
dr. je rekla da treba proći najmanje 2 tjedna da se moj organizam očisti od mlijeka, ali da moram dobro paziti da ne jedem nešto što ima u sebi bilo što mliječno.
jednom sam na početku bez mliječne dijete kupila onaj zamjenski sir (kao biljni), a da bi se njoj ipak pojavila odmah krv u stolici- jer je u njemu bilo kazeina ( još onda nisam sve manijakalno provjeravala deklaracije kao sada).
sad smo s njezinih 22mjeseca radili rist i rast i patch test i na krv u stolici, i sve je bilo negativno osim patch testa (kao i na početku), tak da ne znam jel to znači da je prošla alergija, a niti dr. nije sigurna.
L. inače ima osjetljivu kožu i kod patch testa joj je ispalo da je alergična i na jaje i brašno, ma čak i na onaj vazelin i ljepljive trakice, a i jaja i brašno normalno jede i nema nikakve reakcije (radili smo i test na celijakiju- sve negativno).
tak da ne znam više
llela, vama je rast na mlijeko negativan , znači manje od 0.35 , jel to to ? Onda bi mogla probati s tim testom.
nama je to puno, puno više i ne mislim se upuštati u testiranja.
Ja sam isto prvih par tjedana jela taj zamjenski sir i skuzila u njemu kazein i nisam ga vise uzimala ali krv se isto znala pojaviti i to najvise upravo onda kada se nije trebala (kada se vec sve mlijecno trebalo iscistiti iz mog organizma).
Koliko cesto se pojavljivala krv i u kojoj kolicini kod vas?
da, manje je od 0,35, tak je bilo i prvi puta, ali dr. je bila zabrinuta zato što je patch test pokazao 2+(i crvenilo i kao utikarija)
kod nas se krvarenje pojavilo nekih 4 puta prije nego što smo otišli na hitnu, pedica nas uvjeravala da su to ragade, ali meni je bilo čudno jer ona nikada nije imala tvrdu kakicu, nego uvijek skroz tekuću i zelenu, a ponekad eksplozivnu, jednom me zasipala od vrata do koljena i okolo po zidu kako je to eksplodiralo.
a nakon što smo prešle na bezmliječnu dijetu još je imala 2-3 puta, kad sam pojela onaj sir i kad smo joj dali Pregomin u kašicu.
imala je i sada prije mjesec dana, ali to je bilo od ragada, nije kakala dva dana, a onda je bilo tvrdo ko kamen i kuglica velika i krv je bila na kraju i samo na površini kakice.
kunda da li ti možda jedeš soju ili nešto što ima soju u sebi?
soja i km su križne alergije i skoro, mislim 70% alergičnih na km je alergično i na soju, pa možda i od toga krv u kakici?
a u pogledu količine, pa to je znalo biti onako končasto i točkasto prošarana kakica koja je bila vodena, obilna i zelena
Ne uopce ne konzumiram soju tako da od toga nije, a sada ova 2 tjedna kako ponovno jedem probioticke jogurte i max pola dcl mlijeka dnevno stanje je sa krvi bolje. Opcenito, kada kaka oko 2-3 puta dnevno onda je ok, ako kaka 4-5 puta e onda u toj 4oj ilil 5oj bude krvi ali ne uvijek.
I da i nama je tockasto, koncasto i prosarano.....
Nama je pedi i gastro vidjela ragade bas kada je bilo navise te krvi, pa si ja sve mislim da je njoj do te iritacije crijeva....
A i nama su inace kakice tekuce, nisu zelene (osim sada odkako nam curi nosic i kasljucamo) nego oker do zlatno zute, svjetlo zeleno je jako rijetko i to tocno kuzim da se napapa onog prvog mlijeka,a ne popije dovoljno masnoga.
Ali sam isto citala da upravo te tekuce kakice znaju jos vise nadraziti sluznicu od tih tvrdih tako da pitam se pitam...
Ja mazem prvo djecjom masti onako je umasiram a onda stavim jos i penaten, malo ga uguram i to svaki puta kod presvlacenja i cini se ok za sada. Vidjeti cemo.
LLella cestitam na 'sekici u busi'
znam, a inače i kaka svaki dan, normalna kakica, zato je taj put kada dva dana nije kakala i bilo tvrdo, inače nemamo problema s kakanjem.
kunda stvarno ne znam kaj bi kod vas bilo, možda su stvarno samo ragade, L. ih nije imala, guza je bila skroz normalna.
i hvala na čestitkama:heart: