matiji danas 6. dan.
nadala sam se da ce mi to biti poklon od sv. nikole, ali nije:).
Printable View
matiji danas 6. dan.
nadala sam se da ce mi to biti poklon od sv. nikole, ali nije:).
zara32, hvala ti, poslusla za sok od marelice, litru sam popila sinoc, i danas, tocno 7. dan se pokakio. bilo je togaaaaa.........:).
Pozdrav svima, ja sam novoregistrirana ali ne i nova jer vas svakodnevno čitam već 10-ak mjeseci.
Moj Tin je star 5 tjedana i od samog početka ne kaka redovito svaki dan No ovo sada nam je neslavni rekord-nije kakao već 6 dana. Puno prducka, često prilično neugodnog mirisa.
Isključivo ga dojim, ali je prirast težine u prvih mjesec dana bio samo 420g (porođajna težina 3400, otpušten iz bolnice s 3280, težina s mjesec dana 3700).
Znam da je za dojenu djecu normalno da nemaju stolicu i po 10 dana, ali sam isto tako naišla i na informaciju da to NE VRIJEDI za mlađe od 6 tjedana, odnosno da bi tako mali bebači ipak trebali kakati svaki dan? Može li me netko prosvijetliti?
Moj H je u dobi od 4 tjedna bio "nekakač" 10 dana! I sve bilo ok.
Tak da ti nisam pametna u vezi ovog "djeca mlađa od 6 tjedana" :-?
i mi spadamo u skupinu nekakača i to po 3,4,5 dana,ali sam se vec prestala zabrinjavati oko toga!!nika je zdrava i sretna beba koja iskljucivo doji,a dr-ica rece da je to nekakanje ok za iskljucivo dojene bebe! ;)
Ako se bojiš da ne dobiva dovoljno na težini probaj ga stavljati da jede na jednu dojku unutar cca 2-3 sata, pa tek onda ponudi drugu.Citiraj:
mamanatali prvotno napisa
Pa onda tu drugu 2-3 sata i tako redom.
Time će zasigurno izvući ono zadnje najmasnije i najkaloričnije mlijeko.
I dobro došla na forum :D .
Gle, nemoguće je sve bebe staviti u iste okvire po broju stolica, mokrih pelena, namicanju težine... jer svaka je beba individua za sebe.Citiraj:
mamanatali prvotno napisa
Istina je da (prosječno gledano) mlađi od otprilike 6 tjedana kakaju svaki dan i to po nekoliko puta.
Ako tvoja beba kaka rijeđe to može biti (ali i ne mora) znak da prima manje onog zadnjeg hranjivijeg mlijeka. Tada treba provjeriti napredak u težini. Ako je on u redu, beba dobro napreduje i općenito izgleda dobro onda je tvoja beba očito jedna od onih koje od početka kakaju manje nego ostale.
No, ako tvoja beba kaka rijeđe od prosjeka, a usput ustanoviš i da slabije napreduje u težini onda bi bilo dobro da nazoveš SOS telefon da s nekom od savjetnica malo proanaliziraš svoju praksu i navike dojenja i vidiš zašto se to događa.
I moj je zaključak bio: rijetko kakanje+mali prirast težine=ne posiše dovoljno masnog mlijeka. Ali ja njemu oduvijek nudim istu dojku unutar 2-2,5 sata (pročitala sam valjda sve topice o dojenju još za vrijeme trudnoće jer sam ovaj put odlučila uspjeti), pa nisam znala što bih još poduzela.
Bili smo opet na vaganju i za 8 dana je dobio 260 g, a ništa nismo mijenjali u tehnici i navikama dojenja!? Zadnja 3 dana je čak i kakao redovito (doduše jednom dnavno ali temeljito). Nadam se da nam je krenulo na bolje, iako se ja polako pretvaram u zombija, ali o tome cu na odgovarajucem topicu. Hvala cure, velika ste utjeha.
260 g za 8 dana je više nego super! :D
Mamanatali, :D
Tako nekako se i nama dogodilo,sa odprilike 6 tjedana je Tomo prestao kakati svaki dan već svaki 5-6,a rekord nam je bio 9 dana.
Pedijatrica nam je rekla da je to o.k. s obzirom da je Tomo isključivo dojena beba te da iskorištava mlijeko totalno za rast.
Na prvoj kontroli je na težini dobio 1150g,na drugoj 1100g,a rođen je sa 3950g,s time da ja nisam forsirala stavljanje na prsa.
Također se mučio,stenjo,prduckao poprilično smrdljivo i bio poprilično razdražljiv.
Sad mu dajem čaj od kamilice i nije loše,kaka svaki dan ili svaki drugi-treći,kako kad ali više nije tako strašno.Nisam spomenula da to nije bila tvrda stolica već zlatnožuta pasta kakva bi i trebala biti,tj kakva je najčešća za dojene bebe.
Jel netko zna od kada se može bebi dati c vitamin,čula sam da to pomaže za ovakve probleme?
Kamilica vam ne treba jer vam ona samo nepotrebno ispire cijeva.
Da Tomo papa samo mamino mlijeko.Sad mu nisam 3 dana davala kamilicu i 4 dana nije kakao!!!!
I moj je samo na siki ...jadnićak čini mi se da se mući prducka po cile dane ali ništa ne izlazi ... i ja do sada nisam davala nikakve čajeve ....
jel ga nosite u marami, naglašavam marami?
Ogolite ih i nosajte bez pelena. Neka su goli dnevno više puta, ugrijte prostoriju. Masirajte ih, držite ih za nogice, glavicom prema dolje ako se usudite. Stavite ih na trbuh, nosite ih na ruci na trbuhu. Možda im treba promjena pozicije.
Ako propustite impulse koja beba ima tokom dana tj . nešto ih čisto mehanički smeta da kakaju, to može također raditi problem.
Dojite ih na zahtjev ili drugačije?
Evo jedanesti dan je napokon uspio :lol: malo smo se voše nosili malo masirali drobu ...ja sam mislila kad krene da ce nas potopit ali nije bilo ništa više nego obično možda nije imao puno viška već je sve trošio na rast
Valjda su sve cure zauzete, ali imate dosta na forumu o nepotrebnosti davanja kamilice kod dojenih beba i na kraju štetnosti, da ne ponavljam. Tražite pod kamilica pa ćete sigurno dosta toga naći.
Masaža, nošenje, držanje na trbuhu, ne stegnute pelene pogotovo kod dečkića radi erekcija prilikom pišanja i kakanja omogućava redovno pražnjenje crijeva.
Tople kupke u kadici ili kanti za kupanje opuštaju također KAK MIŠIĆE :-)
Ma više ni sama nisam pametna kako mu pomoći!
Nosim ga potrbuške,masiramo trbušćić,vježbamo nogicama,maramu nemam pa od toga ništa.
Pedijatrica mi kaže da je to o.k. da tako dugo ne kaka jer je dojena beba,ali njega to poprilično muči.Kad prođe treći dan bez kakanja počinje nervoza.
Druga pedijatrica mi kaže da ga ne mogu ostaviti 9 dana bez kakanja (preporučila klistir,a ja se pomalo zgrozila),da mu mogu dati kamilicu pa čak i žličicu soka od jabuke.
Ha ja sam onda izabrala čaj s obzirom da on može ići od 1 tjedna,a sok od četvrtog mjeseca.
Ma više ni sama ne znam što bi i kako bi!!!!
Moja seka je davala kamilicu i onda je bilo još gore, pa je samoincijativno prestala kao što je počela. Ja njoj teško mogu nešto sugerirati ako se prethodno ne nasanjka, tako je to.
eto,isti problemi kao što ih ima i Barbara.Čitala sam na forumu i za pomoć homeopata,pa sada više ni sama nisam sigurna.Danas sam ga stavila u maramu,ali se ubrzo pobunio,nakon svakog podoja ga skinem,odvježbamo,popričamo,poigramo se,pomasiramo bušicu sa maslinovim uljem i niš.Isto je nakon 2 dana nekekanja vidno uznemireniji,prducka,smrducka,grči se,ma svašta nešto.Malo se loše snalazim sa maramom,imam onu slikicu kako ju namjestiti iz kamarisa,ali svejedno sam zbunjena.Mogu li umjesto nje maličkog staviti u klokanicu ili neki prijelog oko stavljanja marame.
KIAN,21.10.2005.
juhuuu,erupcija zlatnozutih zgancih i nije bila spektakularna,ali melem za srce i dusu majcice jednog nekakavca.Puno,puno,puno hvala na svim savjetima,sve smo isprobali,od nošenja u marami,ispijanja čaja,masiranja trbice,ne stezanja pelene,ostavljanja ljubeka da gol slobodno lamače nogicama,....
Svejedno,mislim da je najveća pomoć bila iskrena podrška od svih mama,bilo da su to prošle ili ne.Znam da budemo imali još kriza sa kakanjm,i vjerovatno bum se opet žalila,ali jednu smo prošli i zahvalna sam do neba.
Svima sve dobro želimo
KIAN,21.10.2005.
Baš mi je drago Thora da se tvoj malac pokakačio.
Mi opet prolazimo treći dan bez kakanja.Još nije tako jako nervozan jer je prije tri dan kakao čak dva puta.Nadam se samo da će uskoro.
Noćas je opet odspavao noć u komadu kao i inače,izuzev što je noć dvije prije toga stenjao po noći i tražio dudaču svoju za utjehu.Odmah mi je lakše jer sam već mislila da nije možda nedostatak mlijeka kad se budio ali bit će da je guza bila u pitanju čim je noćas drmnuo do 6 ujutro u komadu.
i moje je kad ga je krenilo kakao tri puta u jednom danu i sad opet treci nista ...ma cini se meni da se mi nepotrebno nerviramo i da je sve to sasvim normalno kod dojenih beba
cure, evo samo jedan post podrške malim (ne) kakačima :heart:
Hvala na podršci!
Ma jasno mi je da je to normalno za te naše male miševe,ali mi je žao kad se toliko muči.Prošao nam i treći dan bez kakice.Valjda će sutra.
Kaže moj MM da nije mislio da ćemo radit tulum svaki put kad se naš :angel: pokaka.
Barbara nabavi si maramu u Kamarisu u Zagrebu.
Samaritanka, možeš li napisati nešto više o tim dnevnim impulsima za kakanje i kako ih prepoznati. Mi smo isto nekakači od samog početka kako sam i spominjala ranije na ovom topicu.
Mi opet nista,na svakoj drugoj,trećoj peleni samo tragovi od kakice,ali ništa konkretno.Sve je ok dok je on meni dobre volje,a pokušavam se kulirati i kada nije,jer ja sam mu trenutno najveća podrška,a trudit ću se to i ostati.I dalje ga prematam nakon svakog podoja,što je svaka 2 sata,i sve ostale rituale,nabavili smo i klokanicu,pošto u marami neće biti,ali ni klokanica nije što su majčine ruke.I koliko god me kičma boli,ipak sam sretna i ponosna što mu to toliko znači,to da ga JA držim u naručju.
Vidim da se dugo nitko ne javlja s ovim problemom,nadam se da je to jer se sve sredilo.
Moj Tomo sad evo već par dana kaka svaki dan,pa onda pauza od 3-4 dana,pa opet svaki drugi,pa svaki.
Svaki put ga poslije podoja i podrigivanja okrenem tako da je naslonjen na mene i primim ga za nogicu tako da nema pritiska na guzu od moje ruke i to pali.Obično mi se pokaka u toj pozi,svega jednom se pokako da nisam znala.Kakva je situacija kod vas?
Barbara imaš pp.Mi i dalje nikako da to obavimo pa sam potražila pomoć od dr.Regan koja nam je preporučila jedan homeopatski pripravak,upravo je danas stigao pa ćemo probati.Dobivala sam savjete da mu ne guram toplomjer u guzu,ali on nikako nemože stolicu izbaciti van,osim uz podražaj.To mi je strašno raditi mu,ali ipak lakše nego gledati i slušati ga kako pati.Držite nam fige da ovaj pripravak upali,jer stvarno nemam želju ići na gastroenterologiju sa njim,niti mu još uvoditi nadohranu,kad tako lijepo napreduje na mom mlijeku.
Thora nisam dobila pp.
Baš mi je žao što se kod vas situacija s kakanjem nije sredila.Jel pomaže što ovaj homeopatski proizvod što si uzela?
Evo danas sam dobila granulice taka da ću sutra probati,pa javim.Rekla je doktorica da ih uzimam 3 dana,pa ukoliko ne pomognu,ćemo probati dalje.
Thora jel ga nosiš u marami ili ne? Nemoj ga nositi u klokanici jer onda baš sjedi na čmaru...
Mom bebcu se isto desilo da 7 dana nema stolicu. Potrazila sam savjet po forumima i jedna cura mi je rekla da probam da jedem suve sljive i kompot od suvih sljiva. Ja sam u medjuvremenu malca povela i do pedijatra i rekli su mi da to nije nista strasno s obzirom da ga dojim i da mu nikako nisam davala adaptirano mlijeko.
I tako sam se ja najela suvih sljiva i popila 2-3 solje kompota i bebani se sledeci dan iskakao ihaha :D :D :D
I sad svaki put kad se desi da vise od 3 dana nema stolicu ja samo navalim na sljive i sve bude za 5 :D 8)
Nikako neće biti u marami,ne voli se baš previše nositi. Najrađe leži na leđima i voli se ili sam igrati ili da ga mamek i tatek zabavljaju.Danas je nešto malo kakao sam! i jako sam ponosna na njega,nadam se da će i nastaviti.(dr.Regan nam je dala homeopatski pripravak)
thora možda si ti malo ukočena s maramom pa se to prenosi na bebu...
Pokušaj par puta dignuti ruke u zrak udahnuti i spustiti ih i izdahnuti... i tako par puta sa zavezanom maramom križno, pa pokušaj bebu staviti u nju i to isto ponoviti...
Želim ti od :heart: Thora da se situacija sredi s kakanjem.Bit će to sve
O.K.
Moj miš je sad svakodnevni kakač,čak i dva-tri puta,jedino me brine što ponekad stolica zna biti malo sluzava,ali u srijedu idemo na kontrolu pa ćemo vidjeti što će reći pedijatrica.
Moj Tomo i ja šaljemo dvije velike velike puse :love: tvom Kianu.