kakvu kocku?
Printable View
kakvu kocku?
ma zezaš? Paška pa zašto li se onda tako zove? :?
stvarno???:shok na kvadrat:Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
ma fakat ne mogu vjerovat!
hihi, evo kazem i ja-iskljuci je!Citiraj:
apricot prvotno napisa
ako nije dosta ovo sto je kopirala Mamita, da dodam-ono sto se zove "pojacivac okusa"(vec zvuci sumnjivo, jel da?:belj:) tj. mononatrijev glutaminat (monosodium glutamat, cesto skraceno MSG)je jedna od najgorih stvari u prehrani koji si mozes priustit.
stavlja se u hranu da te navuce na takav okus i doslovno izaziva ovisnost.
ima ga u uzasno puno hrane kojoj tesko odolijevamo a znamo da je junk.
a u vegeti ga ima, jesus, 15 %!
Stonska je zakon
Teže se nađe ali je čista onako kako je pokupe i ne zgrušava se
Čisti regionalizam
Da ne kažem da mi je dundo dizajnirao omot
sori ako ću te dotuć ali bez dodataka se MORA zgrušati ili ovlažiti.
Sta vi niste nikad cule da se u sol stavi par zrna rize da skuplja vlagu?
ako je tako fućkaš i E 536Citiraj:
lalah prvotno napisa
ma ne pomaže kod full natural soli.Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
pa što ako se navlaži?
mi smo ovo radili dok smo imali solenke.Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
sad ih nemamo.
molim onoga tko mi prvi krene u posjetu da mi kupi jednu.
neku vulgaris (ne vulgarnu)!
u šta ode topic o špinatu?!
Što se tiče paške soli, točno je da otprilike 40-50% soli proizvede u Solani Pag se uvozi iz Tunisa. Sad, postotak se može smanjivati, jer sve ovisi o prisutnosti drugih vrsta soli na Hr tržištu.
Činjenica je da je meni najbolja morska sol. Isto tako, činjenica je da je Solana Pag prije xy godina jedina inzistirala da se na uvezenu sol stavlja postotak sadržavajućeg joda, a i da se propiše minimalna oličina joda koju mora sadržavati jestiva sol.
Pitajte me kako znam.... :mrgreen:
pa promjeni naslov u par pitanja o špinatu, vegeti i solima :D
Ja se naježila kad sam ovo pročitala. Meni je špinat hrana broj 1, bio mi je osnovna hrana kroz cijelu trudnoću posebno jer mi je od svega ostalog bilo zlo, a i kasnije kroz dojenje sam manje više jela skoro svaki drugi dan ili špinat ili blitvu. Pa nije ni čudo da sam operirala žučne kamence :/
ma nemrem vjerovati da i sol uvozimo :cry:
a zrak?!
kupovala sam podravkin pelato dok nisam skužila da piše: zemlja porijekla - italija...
Vidi u sto ode topic:
:lol:Citiraj:
pa što ako se navlaži?
naše more nije dovoljno slano :/Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
busy bee, da stavim link na topic od čajevcu? to uvijek dobro dođe... :D
a podravkin kukuruz iz Madž/đarskeCitiraj:
ms. ivy prvotno napisa
A Zvijezdino ulje - EU.
mene još više iživcira uvoz nečega tipa: njoki!
pa šta smo nesposbni do krajnjih granica?
mamma san, kako znas?:kez:
....a ledova i jumbova riba iz argentine, nizozemske i mauritanije..mmmmm, mljac :teska ironija:
aha, koja se tijekom prijevoza, prekrcaja i ukrcaja, skladištenja, izbacivanja u frižidere u dućanim itd...barem 10 puta odmrzne i zamrzne....
kako rekoh, uvijek nam ostaje čokolada
u nju mogu i mišomor staviti, i to argentinski... :mrgreen:
a jeste kad gledale kako se uzgajaju racici/kozice?
u rizinim poljima - uz dodatak pesticida i antibiotika, u zatvorenim bazenima gdje se voda mijenja jednom godisnje. tako da se kozice hrane vlastitim ekskrementima.
Izgleda da si mi čitala misli pa odgovorila, ja baš razmišljala noćas a što je s koprivama...Citiraj:
nego ovo za špinat osim što vrijedi i za blitvu vrijedi i za koprivu i maslačak
Što se tiče kocki i vegete, kocke nisam nikad kupila, a vegetu koristim otprilike 1-2x godišnje... Juhu uvijek radim sa soli i povrćem i finija mi od vegeta-juhe
Sol koristim pašku (ili bar onu na kojoj to piše), ne zbog nekog posebnog razloga, jednostavno uvijek uzmem tu (valjda lijep omot), a par zrna riže baš i ne pomaže nešto previše...
Ne spada baš tu, ali kad smo već kod soli ja Stelli ne solim ništa, možda sam dva- tri puta dosad i baš mi neki dan netko veli da bi morala zbog joda- da mi se dijete ne razboli od neslane hrane... Jel vi solite klincima i od koje dobi?
solim od godine dana, ali minimalno.
sami sad jede što i mi, znači soljeno.
dok smo radili kašice i sl. nisam mu solila.
Ja sam pocela soliti s njenih 9-10 mjeseci. Dva-tri zrna doslovno.
Još mi je samo i ovo trebalo! Malo sam razmišljala i akon što sam uvidjela da bolje ne jesti piletinu, svijetinu i juetinu, preostalo mi je da su riba i morski plodovi moj najbolji izbor. A sad...Citiraj:
wewa prvotno napisa
zapravo je najbolje ne jesti. uopste!
Izgleda bit će da je tako! :lol:
ivancice, ja jos uvijek vjerujem jadranskoj ribi po ribarnicama.
barem onoj sto nije iz uzgoja (citaj orade i brancini- mada se, doduse vrlo rijetko, nadje i divljih orada).
Cure, sve ovo sto pisete mi je :shock:
A wewa, informacija o kozicama - ne mogu sada ni smisliti rizoto s plodovima mora.
Al da se vratimo na originalnu temu:
sto je sa smrznutim spinatom? Ja ga volim ponekad staviti u umak od gorgonzole s njokima - mljac. A kad malo umaka ostane podgrijemo ga za veceru - pa i ja sam potencijalni trovatelj svoje obitelji :roll:
smrznuti je ok.
ali nema podgrijavanja kasnije.
A što, pa prvo im prebroji nogice pa onda jedi :lol:Citiraj:
Mony prvotno napisa
pa sigurno ima kupiti i zdravih kozica, s tim sto su sigurno skuplje, bas kao i divlje orade...
znate vec, jadranske i meksicke lignje...
ispravak netocnog navoda sa pocetka topica... dok se jos pricalo o spinatu 8)
manje opasni nitrati se stajanjem a posebno zagrijavanjem pretvaraju u opasne nitrite.
nije mi bas jasno mamita kud u onom tvom tekstu stalno spominju dojencad. zar samo ime ne govori da dojencad doji a ne jede hranu ko mi ostali (a posebno ne spinat) :lol:
mene zanima pak koja je to magicna granica kolicine spinata koju odrasla osoba smije maksimalno pojesti npr u jednom danu. jer ja mogu pojest tricetvrt kile :roll: jer ga obooooozavam (ne podgrijavam i ne ostavljam za sutra, a zao mi bacit.....)
i koliko se cesto smije jest... da se lakse priprema (fuj onaj ledo smrznuti) jela bih ga svaki drugi dan.
spinat je bas dobar dokaz kako u svemu treba biti umjeren. namirnica prepuna kvalitetnih i korisnih sastojaka, ali isto tako i stetnih.
Felix, dojenčadi se smatraju djeca do godine dana (obično ih zovu i starija dojenčad). ;)Citiraj:
Felix prvotno napisa