Bok
Ja sam nova i zanima me posvajanje dijeteta i Rusije, molim Vas ako netko ima broj od tog advokata, mozete li mi dati broj. Puno hvala na pomoci.
Renee
Printable View
Bok
Ja sam nova i zanima me posvajanje dijeteta i Rusije, molim Vas ako netko ima broj od tog advokata, mozete li mi dati broj. Puno hvala na pomoci.
Renee
Drago mi je Sati i toplo se nadam da ces upravo biti ti ta koja ce usreciti jednu malu hrvatsku bebu. Stvarno ti zelim puno srece. Renee
Diamond
Puno ti hvala, kontaktirat cu Zarova i javiti kako ide. Da li si ti mozda ga vec kontaktirala i sto mislis je li to ozbiljno
Hvala Diamond i sorry sto te pitam toliko puno. Renee
Dobar Dan DiamonD,
Kontaktirala sam advokata Zarov Anton, ali se covijek cudi oko mog upta.
Kaze da nema bas nikakve veze sa posvojenjima u Rusiji.
Svakako bih bila zahvalna da mi netko preporuci neki novi kontakt ljudi koji imaju iskustva za sve pokrenuti.
Unaprijed zahvaljujem
R & S
ovu stranicu je zarov preporucio http://www.usynovite.ru/internationa...eign_agencies/
renee
Izvinite što se mešam u prepisku, ali jeste li sigurni da ste kontaktirali ovog advokata? Sajt:
http://zharov.info/
Ovde jasno piše da se bavi pitanjima usvajanja i savetovanjem oko usvajanja, štaviše da su mu porodično pravo i pitanja usvajanja najdraže teme..
Spisak agencija na stranici koja je preporučena ne znači mnogo, osim ako ne živite u nekoj od navedenih zemalja, sa tog spiska.
Ovde, na samom sajtu možete postaviti pitanja advokatu, na postojećem obrascu (mislim da može i na engleskom ili nađite nekog da vam sroči na ruskom) - odgovor stiže relativno brzo.
http://zharov.info/feedback
Tema pitanja je "Усыновление и опека" ili kako već tamo stoji, da bi znali u koju kategoriju da svrstaju vaš mejl.
Na ovoj stranici, nažalost, nema naših zemalja - tako da je put do usvojenja verovatno komplikovaniji...
Evo kako izgleda odgovor g-dina Žarova Antona Alekseeviča na pitanje da li je moguće usvojiti iz Rusije, prepiska je iz septembra prošle godine, citiram:
"Да, вы можете быть усыновителями детей из России. Процедура на территории России по сравнению с другими странами Европы - проста. Вам нужно будет найти ребенка (в специальной организации), познакомиться с ним, решиться на усыновление, затем обратиться в суд для рассмотрения вопроса об усыновлении. Вам потребуется несколько раз (минимум два) приезжать в Россию и пребывать в ней некоторое время (неделю или больше, в случае суда - как минимум 10 дней) для прохождения формальностей и знакомства с ребенком."
Sve potrebne kontakte imate na sajtu pomenutog advokata, a da ponovim, pitanja možete da postavite u odgovarajućoj formi OVDE:
http://zharov.info/feedback
Dobićete odgovor na mejl koji navedete kao svoj u pristojno kratkom roku.
Na sajtu imate i broj telefona (ne znam izlazni za Hrvatsku, pozivni za Rusiju i za Moskvu), mada, to je isti onaj broj koji vam je već dala DiamonD, tako da mi i dalje nije jasno, ako ste kontaktirali sa advokatom telefonom - kako je mogao da vam kaže da se ne bavi usvajanjima...
Od kontakata ja imam još samo mejl adrese: anton@zharov.info i azh7@mail.ru .
Mislim da su i Ana i DiamonD u svojim postovima navele koja dokumenta su vam potrebna za proces usvajanja i kako treba da budu prevedena i overena - pa možda nije loše da se, za početak, pozabavite papirologijom, kao najzahtevnijim delom. Verujem da ćete, u međuvremenu, uspostaviti i kontakt sa potrebnim zastupnikom. Želim vam puno uspeha i da sam proces što kraće traje.
dobar dan,ja se zovem Dafne,imam muža i sina Nou od 10 godina.Željeli bi usvojiti malu žensku bebu iz Rusije.ja imam 46 god.htjela bi rado sa vama stupiti u kontakt ako je moguće,zahvaljujem i pozdravljam
Noe, ne treba ti advokat.
Ja sam kontaktirala sa operaterima preko jednog od sajtova koji je ovde ostavljen, i ono sto mi je napisano je vrlo ohrabrujuce. Ako radis direktno sa drzavom, advokat nije potreban, sve sa njima moze da se zavrsi.
Guzva mi je malo na poslu, ali cu u toku dana napisati sa kim sam kontaktirala i sta je receno.
Pozdrav.
molim vas da li mi možete pomoći, intenzivno razmišlajmo o posvojenju iz Rusije s obzirom da ovdje kod nas u HR sve je komplicirano i kako vrijeme prolazi- 3 god.- mislim da sve manje nade ima da će mi se nešto lijepo desiti s obzirom i na god. (40.g.)
ne znam od kuda uopće početi, kome se javiti, kako to funkcionira i na kraju koliko to sve košta (mislim sveukupno-papiri, odlazak itd.)
Evo jedan članak o tome, neki dan u Novom listu
http://www.novilist.hr/Vijesti/Svije...ma-gay-brakova
Chokoladica , možete li ostaviti svoj email ?
Zanima me , kako to ide bez odvjetnika ?
Čini se , da je to najveća stavka !
Dali je istina da se iz rusije vise ne moze posvojiti ako nisi u braku tj ako sam sama i neudana
Forum ovdje nije bas na zivotu ali svejedno cu dodati ... Ako nekog bude kasnije zanimalo ... Dakle , meni su rekli da, po nekom novom zakonu , posvojenje za samce iz Rusije nije moguce . To sam dobila od neke ruske odvjetnice tj bracnog para .
Bok cure
ovaj forum je daleko zastario ili su svi odustali, jer se nista ne dogadja
10 zemalja koje su najlakse za usvojiti:
1. India
2. Filipini
3. Kina
4 Ukrajina- ali ne za hrvate jer nemaju agenciju, a treba agencija
5. Haiti
6 Kazakhstan
7. Ethiopia
8. South Korea
9. Uganda
10. Thailand
Da li je uopce netko usvojio preko ovih informacija koje se krecu u Roda forumu?
pozdrav,
nadam se da ce mi netko pomoci.Zanime me da li netko zna provjerenu agenciju za posvajanje mlade 2 curice iz zemalja europe.hvala puno
Zasto nitko ne pise na ovoj stranici i mene zanima posvojenje, jel negdje drugo aktivnije pisanje?
molim te lostintranslation javi i meni