ma i mislila sam kod frendova tj. "tvojih" :)
polazem nade u to da se u skoli ne poziva cijeli razred :mrgreen:
Printable View
ma i mislila sam kod frendova tj. "tvojih" :)
polazem nade u to da se u skoli ne poziva cijeli razred :mrgreen:
Malo soli na ranu: moj sin ima rođendan u 5. mj. imamo ogromno dvorište, živimo na selu...
Tijek ročkasa je odprilike ovakav: malo se poigraju, pojedu sendviče, nogomet, graničar, glazbene stolice, torta, još igre... i to je to. Poziva i cure i dečke, ročkas traje između 3,5 i 4 h. Svima je uvijek super!!!
Ali, imam i kći koja ima rođendan u 1. mj koji tada proslavi jedino sa rodbinom, kumovima i tom ekipom, a školsku ekipu pozove u 5. mj. kada slavi i sin, a idu skupa u razred pa je društvo isto... Dvije muhe jednim udarcem!
Da, tak je...
Mi smo ove godine dobili prekrasnu pozivnicu za rođendan u siječnju - sanjkanje na Sljemenu. Nažalost, naš sin je bio bolestan pa nismo išli.
Inače, rođendani su se kod nas često slavili u kvartovskoj birtiji iza koje je livada gdje se klinci mogu istrčati. Birtija je lani preuređena, moram pitati da li se još uvijek može slaviti kod njih, jer to je raj - može se pozvati veće društvo, može se igrati nogomet, može se vikati i sve je bilo odlično. Isto, lijepi su rođendani na Bundeku, Jarunu ili sličnim mjestima - klopa je zapravo nebitna, bitno je da se klinci mogu družiti vani.
moja V bi htjela na bundeku ili jarunu
ali ja se ne usudim preuzeti odgovornost za 20 djece
kad smo bili u zoo sve vrijeme sam ih ko kvočka brojala i stalno mi je neko falilo
ovako i kod nas + naravno ona 4/5 razreda koje spominje a70v
sve u svemu, njih 30-tak (prvi popis prošle godine je uključivao 43 djeteta...pa smo se za svako dijete natezali)
posljednje dvije godine slavimo u dvorani njenog plesnog kluba, ali kaže da ove godine ne želi više jer su to sad svi izguštirali...i s animatorom i bez animatora i kostimirani i s discokuglom...itd
ona bi kod kuće ili vani negdje
a rođendan zimski, a mi u stanu (ne pomaže provincija)...
prije smo imali isto trodnevni rođendan...jedan dan bake, djede, tete...
drugi dan njezini prijatelji, a treći dan naši prijatelji s djecom
onda smo s tom igraonicom imali dvodnevni...bake i djede jedan dan na ručku i puhanju torte, a sva djeca (i ona od kućnih prijatelja i njezini prijatelji ) u igraonici
čini mi se da ćemo sad imati četverodnevni...
1. dan - bake i djede
2. dan - školski prijatelji
3. dan - prijateljice s plesa, mažoretkinja i iz glazbene
4. dan kućni prijatelji s njihovom djecom
(moram još negdje u jedan od ova 4. dana ugurati i onih nekoliko vrtićkih prijatelja s kojima se još druži)
jedino se još dvoumimo da ga napravimo dok je još lijepo vrijeme negdje vani (kod nas ima zaista prekrasnih izletišta, šumskih i sličnih prostora za takve svrhe...), ali onda ...to nam je nekako svima bezveze...nema nam simboliku
Selektivni postanu tamo negdje u sedmom, osmom razredu,
otprilike tada kada im svi postanu glupi i dosadni. :mrgreen:
Koja raznolikost na ovoj temi: od 4 rođendana za jedno dijete do jednog rođendana za 3 djece :-)
Planiramo proljetni rođendan u prirodi.
Zabava za dečke, znam iz iskustva a čitam i vaša, nije problem - livada i lopta. Ali cure u društvu su nam nježne i fine... imate li ideju čime bi se one zabavljale? Sportske igre su slabo atraktivne... Možda neko smišljanje priča, traženje blaga po grmovima...?
Imate li kakvu ideju?
Mi slavimo sedmi rođendan prvašići smo. Većina uzvanika ima osam godina a neki i devet. U igraonici smo dobili slobodan termin od 19.30-21.30 h. Dali je to kasno ili ne ?