I mene ovo zanima. Koliko dana bih trebala raditi u 2011. da bih stekla pravo na korištenje godišnjeg iz 2011?Citiraj:
A zanima me još i kako stječem pravo na godišnji? Koliko dana moram raditi da bi dobila rješenje za godišnji u toj godni?
Printable View
I mene ovo zanima. Koliko dana bih trebala raditi u 2011. da bih stekla pravo na korištenje godišnjeg iz 2011?Citiraj:
A zanima me još i kako stječem pravo na godišnji? Koliko dana moram raditi da bi dobila rješenje za godišnji u toj godni?
ja sam mislila da moras radit min. 6mj da bi dobila godisnji u tekucoj godini ali su mi evo u threadu o naknadama rekli da bi mogla vec od 01.01.2011 pocet koristit od 2011! mozda tih onda prvih 6mj moras samo kad tek prvi put pocmes radit...
znam da doduse mi na poslu dobijemo rjesenje o br. dana godisnjeg tek u 6om mjesecu!
ja cu ga trazit u 4tom pa cemo vidit...
Meni su u firmi rekli da je po novome bitno da radiš bar 1 DAN u godini i imaš pravo na puni GO . Tako mi je i bilo , jer sam vrlo brzo otišla na drugi porodiljni :)
.....i da , vjerojatno se tih 6mj. odnosi na skroz novog radnika.
Mene zanima ovo sa komisijom?!Za 10dana moram nositi papire kod dr. opće prakse , pa uopće ne mogu zamisliti kaj me čeka?!
Ja sam bila sad u ponedjeljak na komisiji samo se ponese trudnicka knjizica da vidi kad ti je termin poroda i ime tvog ginekologa meni su odobrili nista me nisu niti pitali jos mi je rekao da nisam ja ni trebala doci da sam mogla nekog poslat ak nemogu. Jos mi je rekao da moram doci krajem prvog mjeseca to mi bude muz otiso tamo jer ja tad imam ispite pa necu moci.
Moja dr. opće prakse ima odličani sistem, traži da svaki put poslije pregleda kod gin, dostavim joj fotokopiranu trudničku ili nalaz, kako bi ona to imala za komisiju, ona ima ažurirane podatke, a mene ne gnjave da dolazim, pogotovo sad kad je krenula gripa.
ja sam od 1. prosinca na čuvanju.
za sad sam samo poslala doznake u firmu.
vidjet ću jel tete iz kadrovske sve gore navedeno nose u HZZO ili moram ja
ista stvar i kod mene, odmah su me uputili da 1 primjerak nosim sama u HZZO, uostalom postoji i formular koji se mora ispuniti, baš bi se u mojoj firmi netko zafrkavao s time
sad sam zvala u firmu.
gđa koja je zadužena za takve stvari je danas na GO, druga kolegica ne zna, tako da moram nazvati u pon
bucka samo pazi, u HZZO-u moraš papire dostavit do 5. u mjesecu najkasnije, pa da ti ne prođe rok, jer onda nećeš dobit novce taj mjesec, nego sljedeći
koliko ste dugo bile trudne kad ste otvorile komplikacije u trudnoći? sestra od muža je trudna tek mjesec i pol dana, ali radi stresan posao, a dugo je čekala bebu, pa je zanima može li već za 15-ak dana otići na bolovanje zbog komplikacija?
ja tek planiram trudnoću, ali sam u sličnoj situaciji šta se posla tiće, pa će i meni ubrzo trebat ista informacija, nadam se. :)
samo da javim da sam ipak morala papire nositi u HZZO.
tetama u kadrovskoj promaknulo što mi piše na doznakama.
thanx! :)
potpisujem!
nema komplikacija nego ih želi izbjeć. :) ne vjerujem da su se svim ženama koje su na komplikacijama stvarno i ustanovile komplikacije. velika većina ih samo formalno ima, a onda nastave raditi još koji mjesec, pa primaju i naknadu na hzzo-a i plaću na crno. mene je samo zanimalo kad se najranije mogu otvoriti komplikacije tj. treba li možda pričekati 3. mjesec trudnoće ili sl. :) hvala.
Ja sam otvorila bolovanje odnosno komplikacije u trudnoći od 8 tjedna trudnoće iako mi je doktor napomenuo to već u 5 tjednu ali nisam ga ja skužila da moram odmah na bolovanje,nemam nekih problema ali je jedva dobivena trudnoća potpomognuta i blizanci pa ne smijemo riskirat nakon toliko truda. Sama sam nosila jednu doznaku i prosjek plaće iz firme u HZZO, a druga doznaka ostaje u firmi.
Ja sam na komplikacijama od kad sam vidla pozitivan test,jer smo jako dugo i tesko dosli do nase bebice,a i moj poso je stresan i jako rizican radim ko med sestra gdje ima hepatitisa b i c. Prvo sam isla na godisnji onda na bolovanje,godisnji mi je platila klinika,a kad sam otisla na bolovanje onda hzzo s tim da doznake i zahtjev svaki mjesec donosim u hzzo i jedne na poso doznake nosim.
Baš me zanima koja vrsta komplikacija (šifra) ti je bila upisana na doznaku. Vjerojatno nešto vezano uz tvoju trudnoću, jernije razlog za otvaranje komplikacija. Po toj logici bi svaka med. sestra mogla otvoriti komplikacije čim dobije + na testu. Osim toga, zaraza hepatitisom je moguća i prije trudnoće, tako da mi ta logika nikako nije jasna.Citiraj:
ko med sestra gdje ima hepatitisa b i c
I mislim da vrsta posla kojeg trudnica obavlja nije razlog za otvaranje komplikacija u trudnoci - ta vrsta bolovanja je vezana za trudnoću.
Zanima me u kojim se slučajevima, odnosno zanimanjima može otići na bolovanje sa zdravom trudnoćom, a radi specificnih uvjeta rada? I zar se ne bi tada od poslodavca moglo tražiti da trudnicu rasporedi na neko ne-rizicno radno mjesto, mislim zasto trudnica koja ima urednu trudnocu ne bi nastavila raditi, ako joj poslodavac moze osigurati sigurne uvjete rada?
Deaedi kad sam ja pocela da radim na TVu (pre 10-tak godina) tamo je vazilo opste pravilo da se ide na bolovanje zbog zracenja. I stvarno su doktori davali bolovanje svakoj trudnici. U medjuvremenu se to promenilo (ne znam razlog) pa se sad ta kolicina zracenja ne smatra opasnom.
zene koje rade na radiologiji,onkologiji i dr. radna mjesta vezana uz sferu ionizirajuceg zracenja a koja su mutagena i teratogena...