da li ima veze za upis koji dan predate papire ili dobivaju koji prvi predaju? uopce mi nije jasno kako se to rangira..ili po datumu rodjenja?
Printable View
da li ima veze za upis koji dan predate papire ili dobivaju koji prvi predaju? uopce mi nije jasno kako se to rangira..ili po datumu rodjenja?
lore, odgovor na to pitanje bismo sve mi htjele znati ;) zato i jesmo ogorčene. kad sam ja pitala zašto je pero perić primljen, a ivo ivić nije, a oba ispunjavaju uvjete upisa (plus njih 150 takvih, a primaju npr. 30), samo su slegnuli ramenima uz rečenicu: ne odlučujemo mi o tome, već grad Velika Gorica. ono, pitala sam ih po kojem kriteriju to odlučuju, da li po visini djeteta (po vrsti) , po kilaži, uadlejnosti roditelja od posla, primanjima roditelja, po čemu??? pa si tumačim da ipak odlučuje nekakva veza ili jačina veze, u slučaju da svih 150 dođe s vezom...to mi je enigma i dan danas...
btw, danas smo predali papire i u tom vrtiću nam je rečeno da imaju samo 150 slobodnih mjesta, te da su neki na listi čekanja još od prošle šk. godine i da oni imaju prednost te ako ne upadnemo da će nas uzeti u obzir jednog dna tijekom godine, ako se koje dijete ispiše...juhu, jupi!!
moje dijete je rođeno krajem travnja, dakle nismo se ni imali šanse prijavit u državni vrtić jer je to već bila polovica 2. polugodišta kad je navršio godinu dana, pa smo morali u privatni...dakle ni ja nisam dobro isplanirala kad ću ga rodit. mislim, da nije žalosno, bilo bi smiješno :/
Liste su potpuno ne transparentne i rezultati upisane djece su složeni po abecednom redu (kao i one koja nisu upisana). Tako da po tome nemas pojma koji si na toj slavnoj listi čekanja i nemas pojma po kojim kriterijima je netko upao, a netko nije. Tako smo mi bili 80 i neki "ispod crte" jer nam je prezime sa slovom pri kraju abecede.
I sad, je li to taj poredak čekanja? Jesam li maloj trebala onda dati svoje djevojačko prezime koje je s početka abecede? Ili mi je jednostavno trebala veza? Ljuta sam....
Ma nego da postavim jedno konkretno pitanje.
Nisam nigdje vidila da ove godine traze potvrdu o redovitom cijepljenju. Treba?
hahaha..sva sreca da je nase prezime pocetkom abecede :)) ja cu poluditi, ovo je tragikomedija..lakse je upasti na fax nego u vrtic
nama je rekla da će rezultati upisa visjet na vrtiću najkasnije do 15.6., a mozda već i od 1.6. dakle, čini mi se dosta transparentnim...ne znam kaj im sd točno to znači, ali pretpostavljam daće pisat koja su djeca primljena, a koaj nisu. ili će samo pisat koja nisu, bez mogućnosti uvida u to koja jesu?
i mi smo na početku abecede, ali mislim da ih ne primaju po abecedi. veza je ta koja kroji sudbinu te dječice...
Ne mogu vjerovati da su se stvari toliko promjenile unatrag sedam godina...
Prije osam godina sam sina upisivala na jaslice na Pešćenici, upali samo u onu grupu gdje primaju djecu od šest mjeseci, ali samo se predomislili pa ga je čuvala baka do 1,5 godinu.
Nakon toga je išao u jasllice, imali smo na izbor dva vrtića i još smo mogli birati lokaciju unutrar vrtića u koji želimo da ide. Bez veze i poznanstva, jedini uvjet zadovoljen da smo oboje bili zaposleni.
ja bih rekla kako je ovo najmanji problem: pretpostavljam da su liste objavljene prema abecednom redu zbog jednostavnosti traženja.
i da su to sve djeca s maksimalnim brojem bodova.
ali se slažem da bi liste čekanja trebale biti formirane prema bodovnom sustavu kako bi svaki roditelj mogao znati kolike su šanse djeteta da bude upisano i da zna koji dio uvjeta nije zadovoljio.
Zašto na formularu treba upisati u koje smo vrtiće predali molbu?
Jel to da vide koliko smo očajni :lol:
Ono, ako si predao u 10 vrtića, fakat ti nema tko čuvati dijete.
Pitala sam, rečeno mi je da se često ravnatelji dogovaraju o primitku, ovisno o situaciji...
Zna li tko koji su mi dokumenti potrebni da bih izvadila rodni list a koji za potvrdu o prebivalištu?
Ako imate rodni list i potvrdu o prebivalištu od kad se beba rodila nije potrebno da te dokumente ponovo vadite - jednostavno iskopiraj te koje već imaš. Možeš još provjeriti telefonski u vrtiću za koji daješ molbu, ali nama je tako funkcioniralo u oba vrtića u koja smo se mi prijavljivali - jedini original koji smo trebali imati su bile potvrde o zaposlenju.
Inače mislim da je za potvrdu o prebivalištu potreban samo rodni list.
nemam, zato i pitam, a koje sam sreće tražit će rodni list da bih izvadila potvrdu o prebivalištu za koji mi je potreban rodni list :rollingeyes:
Za potvrdu o prebivalištu ti treba rodni list i vlasnički list (stana/kuće...), a za rodni ti ne mogu pomoć jer mi kopiramo onaj koji smo napravili kad se L. rodila.
Ima li tko informacije o dv Medveščak (Voćarska), Vjeverica (Bijenička, Šalata) i Mali princ (Laščinska)?
Zanimaju me jaslice...
Kakve su tete, hrana, prostori,...muka mi je kad pomislim na adaptaciju i plač (x 2)
Možda nisam na pravom mjestu postavila pitanje,ako nisam slobodno premjestite post..
Ovo je i meni jako zanimljivo! Znači, ako je dijete rođeno 01.09. nema šanse za upis u vrtić ove godine?
koliko sam ja shvatila oni te po zakonu moraju odbiti, ali si na listi i možeš se već u 9.mjesecu početi rasptivati da li ima mjesta
Dali mi netko može reći jel i u privatnim vrtićima imaju takve upise ili samo dođeš i upišeš se.
Samo se upišeš ako ima mjesta.
Mi smo upali u gradski tek na žalbu (imali sve uvjete) i raspitivali smo se po privatnima.
Slušala sam tel razgovor ravnateljice kako majci tvrdi da mora platiti vrtić od rujna iako dijete tek u studenom puni godinu dana. Jer kao bit će popunjeni do tad, a ne odobrava popust za čuvanje mjesta jer se njoj to ne isplati.
A do Nove god je bilo mjesta u tom vrtiću. Malo ucjenjuju i koriste situaciju. U većini se još može naći slobodnog.
Kako gdje, naravno. U privatnima uglavnom uvijek ima mjesta jer je velika fluktuacija djece (negdje više, negdje manje). Ja znam vrtić koji sad otvara novu grupu pa ima puno mjesta (privatni), no ne bih o tome koji da ne ispadne da reklamiram. Uglavnom, najbolje ti je da nazoveš vrtić koji te zanima i pitaš. I ne nasjedaj na priče o plaćanju čuvanja mjesta. uglavnom možeš samo doći i upisati dijete.
podižem malo
sutra idemo na upis u jaslice pa me interesira jel treba na nešto posebno obratiti pažnju
da li ste već tu raspravljali o nekim željama ili ste to poslije obavile s tetama koje ih čuvaju?
i sve ostalo me interesira naravno
Sorry, ne kužim. Već su počeli upisi ili ste bili na listi čekanja? Ili se radi o privatnim vrtiću?
Sad ja ne kužim što ti ne kužiš
upisala je redovno u 5. mj kad je ona imala samo mjesec i pol dana u gradski vrtić
sad nam došao red na jaslice jer krajem mjeseca navršava godinu dana
i dobili jaslice pa ja imala nekoliko pitanja
no nema veze. obavila to danas pa kako bilo, bilo.
Ja sam jučer slučajno saznala da su kod nas na Pagu upisi u jaslice, vrtić sada od 21.03.-31.03. i da nisam slučajno saznala ne bismo predali papire. Zar nisu upisi svugdje u 5.mj ili je to nešto novo od ove godine. Baš sam ljuta da se to tako tiho izvelo iako je veća mogučnost da dobijemo put na mjesec nego jaslice ali bar da pokušamo.
Nas isto sad čekaju upisi u jaslice, pa me zanima ako imate kakva iskustva ili preporuke za private vrtiće na području Malešnice, Španskog i Prečkog. Mislimo predati molbu i u gradski vrtić u Španskom iako se nažalost ne nadamo previše.
Hvala na odgovorima..
zato što oni međusobno komuniciraju, pa ako znaju da je jedno dijete primljeno u drugi vrtić, oni mogu primiti drugo dijete. bar je tako bilo dok sam radila u vrtiću.
Mi smo sada krenuli u jaslice (doduše, to je novi vrtić).
Vrlo smo zadovoljni, ima više detalja na drugoj temi pa pogledaj.
ovo je na pitanje od casper.