Evo moje dijete upravo pojelo punu zdjelicu smokija istresenog na parket. Kaže da je psić... :roll:
Printable View
Evo moje dijete upravo pojelo punu zdjelicu smokija istresenog na parket. Kaže da je psić... :roll:
čuj, ja i sestra smo se cijelo djetinjstvo borile s glistama...Citiraj:
mamazika prvotno napisa
apsolutno na ništa nismo alergične.
(btw,meni je to tako normalno da nismo na ništa alergične, a onda sam nedavno skužila da sam ja jedna od rijetkih u mom krugu prijatelja i poznanika koja nije bar na nešto alergična :shock: )
nikad nije kasno - ja sam prije nekoliko godina postala alergična na pelud trava a prije par mjeseci na labello! inače mi je imunitet super i ne sjećam se kad sam imala nešto gore od virozice. i nitko u familiji nije ni na što alergičan.
Mamazika, ja sam prije nekog vremena gledala dokumentarac o tome, i kako se čovjek riješio gadne alergije na pelud (zbilja gadne, nije mogao disati) tako što se dobrovoljno zarazio glistama. sad, kad već treba od dva zla birat manje... ja nedavno postala alergična na Johnsonove proizvode (?!?!) mislim da neću probat foru s glistama...
Joj, nisam gledala, ali su mi pričali o tome.Citiraj:
aleta prvotno napisa
Odvratno
Prije 100-200 godina su valjda svi klinci (osim jako nobl hoh koji su hodali u rukavicama) imali gliste.
Nego, koliko vas presvlači klince kad izvana dođu kući, čak ako im roba i izgleda relativno čisto?
Ja obavezno. Iako stvarno nisam neki čistunac, nije mi baš ugodna pomisao da mi po krevetu skaču u trenirci u kojoj su se igrali na livadi gdje zalaze i psi. Naša domaća kućna nečistoća i nered me ne diraju toliko, znači ako mi popiški par kapi po plahti kad ga presvlačim neću odmah mijenjati plahtu, ako mi obriše nos u majicu ne idem je odmah presvlačiti, mrlje od hrane po podu, odjeći, namještaju obično promijene bar dvije boje i agregatna stanja prije nego ih očistim... Ali to su nekako NAŠE bakterije, ako me razumijete. Neki dan mi je mala vani sjela na zasušeni hračak, i iako se ništa nije vidjelo na hlačama, nema šanse da mi u tome bude u kući!
i ja mislim da jesu. ali mi danas zivimo puno bolje nego su prije 200 godina zivjeli kraljevi. a tek dulje...Citiraj:
mamazika prvotno napisa
ako sam u nesto sigurna, onda je to da mi dijete nije dobilo astmu zbog pretjerane higijene. :mrgreen: pa se tjesim da mu ni gliste ne bi pomogle. ako ih vec nema.
Bilo je slučajeva i gušenja glistama. U MM-ovoj familiji se to dogodilo pedesetih godinja.
A i moja sveki ih je ispovraćala kao dijete, neke velike, kaže da joj ni danas nije jasno kako se nije udavila s njima.
glistama se može ugušiti (ili ih povraćati) ako ih se ne liječi mjesecima i mjesecima... pa se lijepo nakote...
i ja sam čula takve priče,ali sve su se dešavale daaaaaaaaaavno.
ne presvlačim ju. ni sebe. a i ja ponekad sjedim po travi i zemlji i pločniku....Citiraj:
koliko vas presvlači klince kad izvana dođu kući, čak ako im roba i izgleda relativno čisto?
Samo ako je do grla blatnjava. Medjutim, ona jako voli hodati gola po kuci pa se najcesce sama skine u gace i potkosulju i takva paradira. :mrgreen:Citiraj:
Nego, koliko vas presvlači klince kad izvana dođu kući, čak ako im roba i izgleda relativno čisto?
Uglavnom se presvlačimo - ili jer je odjeća čista pa da je ne uprljamo hranom doma, ili zato što je blatna pa je preprljava za kuću. A cipele ODMAH!
Sebe sam navikla presvlačiti od glave do pete od kad imam klince (isti razlozi kao i za njih, hahaha). Inače mi je bilo svejedno.
Vrlo zanimljiva debata, ja se neću sramotiti svojim uključivanjem. Kažu da postoje dvije vrste žena - jedne su domaćice a druge su kuharice. E, ja spadam u kuharice.
Mene zanima jedna stvar, npr. domestos - jako otrovan i opasan. A preporuka je da se s njim peru podovi i površine po kojoj puze djeca (i jedu s poda). Ili npr. drvena daska za rezanje, jer je jako opasno što u toj drvenoj dasci ostaju ostaci mesa i hrane koji su prepuni svega i svačega. I koja je logika da se preporuča da se istim tim otrovnim domestosom opere pod ili daska. Po meni MORA dio tog otrova ostati na toj površini i nekako mi je nevjerojatno da se to može tako dobro isprati.
Mene užasava sva ta sila kemije koju neki ljudi upotrebljavaju u svojim kućama. Moja je baka suđe prala isključivo pamučnom krpicom i vrućom vodom. Šteta je bilo upropastiti masnu i kvalitetno hranjivu prljavu vodu od suđa. To je se bacalo u napoj za svinje.
I svi su bili zdravi ko dren ( i danas su).
Ma kakav domestos na dasku za rezanje i to još drvenu?? Umjesto drvene radije koristi plastičnu ili staklenu, a ako koristiš drvenu, onda nemoj na njoj rezati meso, a nakon toga nešto što nećeš termički obradit.
Baš sam neki dan pročitala neki članak kako je dokazano da se na plastičnim daskama za rezanje zadržava više bakterija nego na onim drvenim... :roll:
Hm, ja po ovome ne spadam nikamo.Citiraj:
Sanjica prvotno napisa
Trudim se održavati stan koliko-toliko čistim, i jedno vrijeme sam zbilja i saugala i prala podove svaki drugi dan, ali otkako radim, sretna sam ako uspijem jednom tjedno. Kuhinja mi izgleda kao svinjac (a najgori mi je miris plijesni koji se širi iz jednog ormara i ne mogu ustanoviti tko ili što ga proizvodi). A nije da ne perem... ali sve se to tako brzo zmaže!
Tješim se jedino da su mi podovi čistiji nego u kolegice koja ima i psa i malo puzajuće dijete :mrgreen:
Što se tiče presvlačenja, nastojim presvući Andreju bar hlačice kad dođemo doma (naročito ako se valjao po travi ili nečem sličnom), ali ponekad i to preskočimo. A što da kažem... i sama hodam po kući u poflekanoj trenirci (punoj mrlja od jogurta, Andrej naročito voli obrisati usta o moju odjeću!
Ali cipele odmah s vrata idu dolje. Bar sam u nečemu dosljedna.
Tko to kaze?!?!? A gdje spadam ja?Citiraj:
Kažu da postoje dvije vrste žena - jedne su domaćice a druge su kuharice.
mene izluđuje jedan ormar u kojem držim hranu (brašno, začine, tjesteninu i to) kad iz njega počnu prhat leptirice. znači, nešto se ucrvalo (fuj, bljak, povrać). onda to sve vadim, bacam, perem, brišem. e, to mi je najnajnajgore. mada je prirodno i neotrovno (crvić, ništa strašno, kaže mm)
nevjerojatno, ali taman sve svoje frendice i poznanice lijepo mogu ovako podijeliti. :shock:Citiraj:
Sanjica prvotno napisa
Eh, meni je trebalo mjesec dana da ustanovim iz koje kutije/posude lete leptirice...obično su se znale naći u brašnu, ali ovaj put im se svidjeli muesli :roll: . Zna li netko "tehnologiju" njihova nastanka? (ne muesla, nego leptira...)Citiraj:
aleta prvotno napisa
materijaliziraju se niotkuda. :) . ja više ni ne kopam, nego kad vidim leptiricu sve iz ormarića ide baj-baj.
i ja isto sve pobacam.
pomoglo je da ne pravim zalihe, uvijek imam samo jednu dozu brasna, prezle, jednu kutiju tjestenine i rize ... i to sve stoji tamo gdje leptirice ne vole, dakle ne u zatvorenim policama, nego na otvorenoj stalazi.
Ne znam otkud leptirići, ali oni vole i kukuruz kokičar.
A što se tiče drvene daske, ježim se od sjeckanja na staklu ili plastici, inače se ježim od hladnog oružja i metala. Jedino drvenu dasku mogu podnijeti. Vruća, vruća voda i malo čarlija i puno vruće vode za ispiranje.
A što bi rekla da u jednom danu pronađeš tri crvića kako plaze po podu gdje se igra i dijete? Ne bismo nikad skužili otkud su naišli, da se nisam prisjetila davnih dana djetinjstva i skupljanja kestena... crvići su izlazili iz nekuhanih kestena koje smo čuvali za sutra.Citiraj:
aleta prvotno napisa
A kad sam ih napokon skuhala (one bez crva), nismo ih na vrijeme pojeli, pa su se upljesnjivili, pa je opet cijela kuhinja smrdila.
tako smo mi neki dan na selu skupili zireva, sipaka, kestena, kukuruza... za vrtic.
a ujutro crvi posvuda.
kad se sjetim, uh, brrr, ne trebaju mi kegelove vjezbe, sva se stisnem.
ja nemrem ni sebe smjestit u jednu od ovih skupina, kamoli cure koje poznam :lol:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
ja sam nista :odvalj:
Oooo, moljci.... da nađem mentora mogla bi doktorirat na njima.
Dakle, životni ciklus: Počnimo od sexa: kad vidite 2 moljca na zidu/stropu da su spojeni guzama, umlatite ih... ako to ne učinite moljčica će položiti jaja na ambalažu (recimo ufrkani rub vrećice s brašnom) ili u hranu (tijesto, zrnje, orašasti plodovi, čokolada... sve osim konzervi). Kad ih nađete, izgledaju kao griz u paučini. Iz tih jaja nastanu crvići (bijeli, malo prozirni, pa ako jedu čokoladu budu smeđi) koji kad narastu isplaze iz dotične namirnice i krenu tražiti zgodno mjesto za čahurenje, na pr ugao zid/strop ili u ormariću. Tamo se začahure i nakon nekog vremena izađe moljac, tj. leptirić. Btw, ono što zovemo noćni leptiri isto su moljci. Mrzim moljce. Sve.
Možete se "zaraziti" moljcima ako donesete hranu zagađenu jajašcima ili ako vam od susjeda uleti moljac. Jedini lijek je pobacati sve namirnica i držati (nove) u hermetički zatvorenim posudama. Meni su jednom progrizli poklopac od mekane plastike (kutija s holipima, i to je bilo prije Černobila). Možda malo pomaže ako namažete ulje lavande na police.
A jel zna netko kako se zovu one male crne bubice koje se znaju isto izleć ? (nisu žižci, manje su) Meni su bile u crvenoj paprici i u čokoladnim bombonima.
Inače imate kraaasnih stvari tog tipa u Domaćoj hiži u zoološkom vrtu.
Citiraj:
mamazika prvotno napisa
buaaaaaaaaaa
kojim?
da ih nikad vise ne stavim u usta.
Citiraj:
Ines prvotno napisa
sad sam zabrinuta :?
ni ja nisam ni u jednoj skupini, ahh :tuzanuzdah
:lol:
to ti mislis da nisi. tebe bi ja stavila u domacice. ines isto
to je neki psiho-test? (smajlić slini u apstinencijskoj krizi jer ženske časopise ne kupuje već dvajst godina). da li više volite usisavati ili pohati? možete li dulje ostaviti dijete bez kolača ili bez ispeglane haljinice? :D
aleta :opad sa lopte od smijeha:
ne obazirite se. ivka trpa u domacice sve za koje misli da ne kuhaju tako mastovito kao ona (a to smo sve) te takodjer sve koje imamo urednije stanove od nje(a to smo, opet, pogadjate, sve).
Nadjite nekog drugog da vas klasificira ak vam je to bitno :P
O Bože, pa ja sam i jedno i drugo! I što sad? :roll:
ti si izgubljeni slučaj :mrgreen:
Izgleda! :mrgreen:
Dulje bez kolača. Znači ipak domaćica, čak i ako ne saugam svaki drugi dan...Citiraj:
aleta prvotno napisa
ja dobijam komplekse od ovih zena sto su i jedno, i drugo (a ima ih, i poznajem ih)
sebe ne znam gdje bih svrstala... ali definitivno vise volim usisavanje nego pohanje. sa druge strane, kod nas u uporabi nema haljinica koje bi se trebale peglati :p