Ovo i mene zanima. Ja sam sve odjednom jer ne pise nista posebno u receptu. Nije mi jasno kako je svima ispala-a meni ne? Ili meni jednostavno nije fina? Sto god da je, zavrsila je u smecu :(
Printable View
Meni se ovo "tekuće" dogodilo prvi put kad sam zaboravila staviti brašno u preljev, ali nema veze, izvadila sam ju onako tekuću. Kad se ohladila, stisla se svejedno i bila preodlična.
S brašnom nije tekuće.
Ja sam danas ispekla dvije sa šumskim voćem :oops:
Jednu jutros za rođendan prijateljici, popodne za nas.
Dodala sam preko cijele pite još malo tijesta u obliku rešetke.
Moram reći da mi je ovo šumsko voće bilo prekiselo (sljedeći put ću staviti više šećera u toj kombinaciji), ali svejedno je opet krasna.
Ja sve miksam skupa, nisam ni skužila da bi se mogao napraviti šlag... hm...
Koristiš li baš slatko vrhnje ili ono nešto Hola biljno? Ja sam stavila Bayernland slatko vrhnje.
Pa ne bi nikako trebala biti tekuća ako si stavila jaja, ona se jednostavno moraju stisnuti. Meni se jedino čini da dosta produži pečenje ako se stavi smrznuto, neotopljeno voće. Ja sam isto radila s Ledovim šumskim voćem i bilo nam je super, ali drugi put ću dodati vaniliju i cimet, baš mi nekako to traži. Vrhnje se ne tuče, nadjev bude prvo tekući dok jaja ne koaguliraju.
Evo naše današnje sa šumskim voćem i rešetkom:
Cijela:
http://i743.photobucket.com/albums/x...s/DSC03368.jpg
Komad:
http://i743.photobucket.com/albums/x...s/DSC03374.jpg
annie, baš mi je žao što ti nije uspjela...
Vrhnje se ne istuče u šlag, već se sve zajedno izmiksa. Nama je, kad je bila pečena, iznutra bila malo "lelujava", ali nikako tekuća. Kad se ohladi, još se dodatno učvrsti.
Stvarno mi nije jasno što se dogodilo, budući da u nadjev idu i jaja i brašno, ne razumijem kako se nije stisnulo i zašto je ostalo tekuće...
Amalthea, prelijepo, svaka čast! :-)
Ne znam ni ja..pekla sam je sat i pol... i nisam nista od sastojaka zaboravila...malo se stisla kad se ohladila, ali i dalje je bila pretekuca i nije bila ukusna..zasto, ne znam...
ps-amaltheina izgleda mljac!
Prijavljujem da sam radila sinoć pitu sa trešnjama. Ispala odlično, iako sam ju mogla možda još nekoliko minuta duže peći.
I ja sam najprije pekla samo tijesto nekih 15 minuta, onda stavila nadjev i pekla još pola sata.
Receptić je odličan :)
Super, baš mi je drago! :-)
ja sam danas napravila sa sumskim vocem
ok je, ali nista senzacionalno
pekla sam u onom plitkom kalupu za pite (s valovitim rubom) i strepila cijelo vrijeme da li ce iscuriti po pecnici...
Nama se jako dopada što imamo dojam da se voćni okus intenzivnije osjeti u kombinaciji s kremom - dok mi, recimo, šumsko voće ispečeno na običnom biskvitu ni izbliza nije toliko ukusno, čak mi je pomalo bezlično, vodeno, ne znam ni sama kako to opisati...
nisam mogla odoliti a da ne napravim kad je vec svi tako hvalite :)
pravila sam sa sumskim vocem i ispala mi je malo kiselkasta, mislim da bi bilo bolje da sam voce prije malo posecerila da upije secer...
Inace, tijesto mi je imalo dva zumanjka jer sam pravila sa domacim jajima pa je jaje imalo dva zumanjka...vec dugo to nisam vidjela :)
zhang, slobodno stavi više šećera, mi volimo manje slatko, a za obitelj radimo slađe.
Jaja-duplići su kod nas često viđena - imamo sreću da nas baka opskrbljuje domaćim jajima. :-)
U subotu smo radili sa šumskim voćem (kako bi sve bilo po receptu, radio je MM :mrgreen:), u nedjelju s borovnicama - razlika je ogromna. Borovnice su slađe i izraženijeg, aromatičnijeg okusa.
Osim toga, drugi put sam malo izmijenila tijesto jer mi se u prvom slučaju činilo previše zbijeno i nedovoljno pečeno. Dodala sam, dakle, pola praška za pecivo i, umjesto vode, žlicu kiselog vrhnja te žlicu šećera. Tijesto sam prvo pekla bez nadjeva: razvaljala u kalup za torte, izbockala, prekrila papirom za pečenje i nasula suhog graha da se ne nadigne za vrijeme pečenja. Tako sam pekla 15 min na 200. Zatim sam stavila borovnice i preljev (maknula grah i papir prije toga, naravno). Bilo je fino, ubuduće ću raditi tako.
Hvala na prvom receptu za kolač s borovnicama koji sam ikad radila.
:kiss:
mislim da cak ne treba ukupno vise secera, vec dio od ovog iz nadjeva pomijesati sa vocem.
probat cu drugi puta tako...
Ja opet pečem.
Sad isprobavam s breskvom iz kompota.
Maknula šećer iz nadjeva, imam dobar osjećaj ;)
Amalthea, zakon si... :-)
Ovaj vikend namjeravam peći pitu s voćem (mješavina svježeg i onog iz kompota) i kremom od vanilije. Ako mi se svidi, napišem vam recept.
Naše više nema :(
;)
:-)
Znači, fina je i s breskvama iz kompota... Primljeno na znanje! ;-)
Kad god otvaram nove postove iskače mi ova pita od borovnice.
Jel bi netko mogao biti toliko dobar da mi pošalje koji komad da ju degustiram, sline mi cure danima...:mljac:
sirius, kažu da za tu pitu jagode nisu najbolji izbor, da su prevodene... Spominju, uz borovnice, kupine, maline i šumsko voće (ne znam za ribiz, za moj ukus je prekiseo - iako volim kiselo). Naravno, isprobaj s jagodama, ako želiš - jedino se bojim da ćeš se razočarati. Ali, tko zna... :-)
i ja sam se odvažila....radila sam sa šumskim voćem (ledo mix) u koji sam umiješala jedan vanilin šećer- ostalo sve po receptu...bila je odlična, malo kiselkasta al to sam rješila sa posipavanjem štaub šećera po vrhu pite...iduća je definitivno od borovnica jer mislim da će biti slađa...
Bravo, svaka čast. Mislim da će ti se borovnice još više svidjeti. Javi kad isprobaš. :-)
Probala sam ja kombinaciju malina i jagoda.
Maline su se održale a jagode raspale pa je na tom mjestu bilo gnjecavo. Ništa strašno ali možda ipak bolje staviti neko drugo voće, nekako mi se više sviđa kada ostanu cijeli komadi voća na piti!
Eto, sirius, cure su provjerile, upotrijebi smrznute jagode - ili neko drugo voće koje smo navele. :-)
i kod nas se ponovo pece :)
ovaj puta sa visnjama i stavila sam pirovo brasno, prosli puta sam radila sa polubijelim...
mislim da ce ovaj puta biti bas odlicna...
Ja bi je tako rado radila opet, ali bojim se da mi se ponovo isti scenarij. Tijesto je bilo super, ali borovnice užas. I ne razumijem zašto pa se bojim da ništa od ponavljanja... :(
Možda da probaš s nekim drugim voćem? Kupine su sjajne, maline, višnje... Tako mi je žao da ti nije uspjelo, baš sam :-(
Joj i meni, gledala sam je u onoj kanti za kompost :( Uz to je to trebao biti poklon...možda probam kad se malo oporavim, he he :)
ovo s visnjama je mrak. a mislim da je pirovo brasno pun pogodak i jos bolja varijanta...
Ništa, moramo isprobati...
A pirovo brašno obožavam. :heart:
Hvala na ideji! :-)
zhang, višnje iz kompota ili smrznute?
smrznute, dobro ocijedjene...