Ovo je vrlo poučan dio koji sam ja priskrbila za svoju filozofiju i u njemu je (iako još nisam trudna) sadržano cijelo moje mišljenje oko poroda:
" Porođaj je instiktivna i primitivna radnja, ali zbog kulture koja nas uči kako ne vjerovati instinktu, obično riječ primitivan prevodimo i razumijemo kao neznanje. Tijekom porođaja žene moraju vratiti animalni dio sebe i prigrliti njegovu drevnu i nužnu mudrost. Duboko sam ožalošćena spoznajom da se tako mnogo medikaliziranih poroda nepotrebno odigrava samo zato što žene ne vjeruju sebi i što tijekom poroda nisu okružene onima koji im tada mogu pomoći. Vjerovati u prirpdnost rađanja i znati kako uskladiti svoje i djetetove ritmove tijekom porođaja bitne su sposobnosti koje mogu znatno pomoći i učiniti porod iskustvom u kojem pobjeđujemo sami sebe. Potrebo je da majka vjeruje svom tijelu i da je povezana sa svakim njegovim dijelom. Mora voljeti i željeti svoje dijete. Mora razumijeti da je porod seksualni događaj i da nema neugode zbog njezine seksualnosti. Mora se osjećati sigurnom. Ne smije biti postiđena tjelesnim događanjima. "