Ja plaćam kod privatnika, poznatog i razvikanog 200 kn bez računa za plombu, neovisno kolika je i na kojem zubu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Ja plaćam kod privatnika, poznatog i razvikanog 200 kn bez računa za plombu, neovisno kolika je i na kojem zubu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Koji zub? Samo prednji idu preko hzzo-a s bijelom plombom. Do trojki ili cetvorki, nisam sigurna.
Ja kod svoje za sve sto platim dobijem racun. Plomba na dalekim zubima je oko 300 kn. Cjenik je na vratima. Jedan za one koji imaju karton kod nje, a drugi cisto privatni. Cijene su skoro iste za ove stvari koje hzzo ne pokriva.
Kak vam se da ici kod ovih kod kojih ste preko HZZO prijavljeni i placati 300kn ili 350kn za bijele plombe?
Kad mozete kod drugog privatnika za 200 ili 250kn?
Ovaj prvi em svaki mjesec dobije od HZZO-a za vaš karton ,em vam uzme toliku lovu bez racuna, em vjerojatno u sustav upise da ste popravili zub preko socijanog pa si i tu uzme zamraci bar dio materijala koji onda koristi opet u privatnoj praksi.
??
Moja "socijalna" mi je prije dosta godina uzela 100kn za bijelu plombu i jos 100kn jer me boljelo pa sam trazila anestetik.
200kn,a socijalni?
I cekam po sat vremena, masa ljudi u cekaonici, ona se uvijek zuri i na kraju se osjecam jos kao da sam joj duzna...
Davno sam shvatila da od socijalnih zubara nema nista. Bar moje,nazalost, veliko iskustvo.
Iznimka je Stomatoloski faks. Njima skidam kapu!
Jel tko popravljao zube preko "ponuda"?
Poslano sa mog Lenovo P1a42 koristeći Tapatalk
socijalna mi je rekla da imam super zube. otišla privatno - kaže žena: ČETIRI kariesa, i to duboka...
socijalna je razvikana, al ta ni zub (obični) ne zna izvaditi - nego da uputnicu.
od tada, kod socijalne idem po uputnicu ak mi treba za nešto, a sve ostalo privatno.
žena je mrak. stručna, temeljita, pažljiva... plaćam amexom, i za sve dobijem račun. primi me (besplatno) i kad ja panično dođem pitat jel neka mrljica karies...
Imam sreću da u obitelji imamo stomatologa. Radi privatno, bez ugovora sa zavodom. Kolike su cijene, nemam pojma.
Socijalna mi treba samo za sinove uputnice za ortodonta.
Inzistira na jednom pregledu godišnje kod nje. Inače, ako to ne obavimo, stavi me na nekakvu "crnu listu" kao neodgovornog roditelja.
Može. I na stup srama. Lokalni. Selski.
evo nešto
http://stomatolog.in/site/hr/zakoni-...rica-hzzo.html
nemam sad vremena surfati...
Kod moje je sve bez računa
Ali me strah mijenjati jer me iskustvo naučilo da ima u našem gradu puno loših zubara
Tu je link na minimalne cijene stomatoloskih usluga:
https://najdoktor.com/pogledajte-min...riva-hzzo/a143
To vrijedi i za privatnike, i za socijalne zubare za usluge koje ne pokriva hzzo.
Mislim...svasta li ce izmisliti da podebljaju racun:
"Davanje uputa bolesniku i upoznavanje bolesnika s učinkom stomatoloških usluga."
Pa naravno da ce dati neku uputu nakon bilo kojeg zahvata, nije da pacijent moze birati i reci - cujte, ustedio bih 60-ak kn, radite i sutite pa kako bude.
Nije to k'o u frizera da mozes odbiti frizuru nakon šišnja da malo ustedis.
Nisam to nikad platila, pa ne znam, ali ne čini mi se da se tu misli na savjet tipa, kupite si sad novu četkicu i flosajte redovito zube, nego ako je dvojba na koji način treba riješiti neki problem pa ti mora napraviti maltene elaborat, a ti sam moraš odlučiti. Ono kad nema dobro rješenje, nego biraš manje loše na temelju realnih rizika.
Ja idem kod stomatologa s ugovorom s HZZO-om. Ne čekam nikad, ali skoro uvijek nekog vraga platim. Ali nije mi žao jer dobijem uslugu kakvu očekujem.