Imam ja bratice stolare , pa ih pitam sutra :)
Printable View
Imam ja bratice stolare , pa ih pitam sutra :)
U Osijeku su njihovi majstori napravili stolčić i izgleda mi udobnije od ovog na slikama.
Ove stolicice su mislim najpopularnije u Nizozemskoj jer ih babice furaju na kucne porode. Medutim, ne moras sjediti na njoj, naravno.
Ne da mi se citati cijeli topic od pocetka samo cu reci da se nadam da znate da je stolica korisna jedino pri tiskanju, da je neudobna, da vam partner mora biti iza leda i pridrzavati vas, i da se na ovaj nacin dijete ne istisne u dva tiskanja.
Da bi stolica ispunjavala svoju svrhu potrebno je zenu pustiti da sama bira polozaje. A mene vam najvise cudi stav sv Duha da bi sada htjeli stolicu a kada zena ne zeli tiskati na stolu imaju kao argument da se to mora jerbo inace ne vide sto se dogada. A kako ce sada vidjeti. Mislim, gospoda ce se morati sagnuti i podviriti zeni medu noge. Ajme uzasa :P No dobro, zasto ne ako stvarno zele pustiti zenu da tako tiska? Jos uvijek znatno korisnija investicija od kade ili one gin stolice.
U Rijeci sam pitala (dok je Ivka tamo padala u nesvijest :) ) da li žena može na onom njihovom stolcu klečati pa su se čudili i na kraju smo zaključili da bi one ručke na naslonu mogle služiti tome da se žena pridržava dok kleči :)
Kade nece biti od ove akcije (btw, karata za koncert jos ima), ima nekih sponzora s kojima se jos pregovara, ali meni se cini da ne bude to do proljeca.
za stolcic i ja mislim da je korisnija investicija od kade. Kako te babice prate kroz tiskanje, mislim da ih ima gore kojima se nije problem sagnuti, a mislim da to otvara put i raznim polozajima i bez stolcica.
trebalo bi mozda vidjeti za taj neki osjecki stolcic.
Nisam uspjela dobiti nikog u Osijeku, probat ću u ponedjeljak.
u najnoviujem broju DMM ima slika osjeckog stolcica
Čula sam se s Osijekom, rekli su da će nam poslati dimenzije, onda se konzultiramo sa stolarima i krećemo u akciju :).
U najnovijem Dijete moje malo je slika njihovog stolčića, možda je Ivarica uspije staviti tu na forum.
Samo još naglašavam ovo što je McGonagall napisala (pod stolica misli na stolčić):
"samo cu reci da se nadam da znate da je stolica korisna jedino pri tiskanju, da je neudobna" (dobro, valjda je ova tapecirana udobnija) ", da vam partner mora biti iza leda i pridrzavati vas, i da se na ovaj nacin dijete ne istisne u dva tiskanja.
Da bi stolica ispunjavala svoju svrhu potrebno je zenu pustiti da sama bira polozaje."
osjecka
http://www.babababies.com/images/pic...179_2-4340.jpg
* slika skenirana iz časopisa Dijete moje malo, prosinac 2003
Cure jel ima ko kakvu informaciju o tome kako je akcija prosla?
Nemam, pitat ćemo u subotu na okruglom stolu o primaljama.
Inače, dobili smo dimenzije stolčića od Osijeka :).
Super, super. Sto to znaci da ce se dati stolic nekom na izradu? Mozda nebi bilo lose ako bi napisale dimenzije... Mene zanimaju jer postoji mogucnost (nazalost dosta mala ali ipak...) da MD i ja napravimo taj stolcek. Samo je pitanje dali ce nam raskrciti radionu na vrijeme i koliko cemo imati vremena. Bed je kaj je zima i kaj meni raste trbuh pa mi nije lako piliti :?
No u svakom slucaju, mozemo ga napraviti i kasnije kad se bebac rodi, pa ga damo ili u bolnicu ili Rodama da salju dalje :)
Ja sam uzasna ljencina ali ako imam nesto tako OK za napraviti, rado cu si dati truda :D
To sve naravno uz pretpostavku da se radi o onom drvenom stolcicu.
Sljedeći tjedan ću znati više pa ti se javim, može?
moze 8)