Krem juha od tikvica (iz vrecic :mrgreen: ) s kus-kusom. Nije lose
Printable View
Krem juha od tikvica (iz vrecic :mrgreen: ) s kus-kusom. Nije lose
Kelj na varivo s mrkvom, krompirom i pacetom. Sve u jednom loncu. I kriške kruha.
Jučer tortilje s povrčem,danas paradajz juha i pita od krumpira,a sutra moram nešto mesnato jer će MM šviknut od toliko povrča.
Inače,u početku našeg braka,MM nije volio skoro ništa osim mesa i krumpira na sto načina.Moja svekrva ništa drugo nezna skuhati.Lažem,svaki treći dan grah ubaci u meni :shock:
I tako sam ja MM prisiljavala da isprobava povrče i ostale meni fine delicije,pa ako mu ne valja ne mora jest.Al gle čuda,on skoro sve to zavolio :D
Kupila za sutra karfiol i brokulu... baš mi se jede onako na lešo.... Možda sa vrhnjem i prezlama... A šta ću uz to, pojma nemam, vjerojatno ništa, jer smo Jan i ja sutra sami cijeeeeeeeeeli dan :(
Domaca kokosija supa (moze li se reci da cesto jedemo gotovu podravkinu? :mrgreen: ).
A dalje? Razmisljam o pohanoj ribi i krompir salata???
MM jede sve ali obavezno baci komentar "pa sto nisi sta drugo?" svaki Boziji put :x . Neki dan sam planula pa zadnjih dana nije bilo komentara. :lol: Sigurno misli "nije bas zgodno zezat se sa ludom trudnicom"
Opet krem juha s kus-kusom (samo za mene), a za veceru cemo svi spinat, pire krompir i ribicu :D
danas smo papali punjenu papriku i slani KRUMPIR ;)
Večeras sam pekla Češki kruh sa šunkom i jako je mljac.Pojeli ga vruceg.
Evo vam recept:
45 dkg brašna
1 suhi kvasac ili pola svježeg
3 dcl mlijeka
žličica soli
-zamijesiti tijesto i ostaviti ga da se diže
-kad se udvostručilo,premijesiti ga i razvaljati u četverokut(20x35 cm)
nadjev:1 žličica svježeg začin.bilja(ja sam stavila bosiljak i mažuran)
pola glavice luka
20 dkg kuhane šunke (stavila onu sorgerovu začinjenu)
-površinu tijesta namazati vodom i sitno isjeckanim lukom i zač.biljem.
-kriške šunke poslagati preko toga i saviti kao savijaču
-položiti u namaščenu tepsiju,namazati jajem i još jednom ostaviti da se digne
-peći 15 min na 220c,nakon toga sniziti na 190c i još cca 35min peći.
Juha od bijelog luka, pečena domaća kobasa za MM, restani krumpir i salata od kiselog kupusa!
joj već sam par dana idejless.
idem pravit mađaricu. i slikaću postupak za portal da me ivančica okači.
Jel ti to ručak ili desert?
haha večera
jesam se "napucala"...
mamita, dobro bi došlo štogod slatko...
digni guzcu i dođi
Danas sam previše na receptima... Upravo sam zamijesila lepinjice i skuhala domaći čaj od šipka sa puno meda i voća!
Dosta mi je slatkog, eno mi pun zamrzivač kolača od Janovog rođendana!
kakvim voćem u čaju?
Šta voliš i imaš! Sada sam izmiksala mandarine, narandžu, limun i 1/4 greipa. Sitno nasjeckala kruške i kivija.
ništa ne razumijem. to u čaj? šta bi pak pa to bilo? i to jedeš? piješ? :češ:
Piješ! Ali ta količina voća je za veliki bokal!
dobro zvuci, daj recept :)Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
salata od mahune
kuhane mahune+dinstane gljive+sitno sjeckano suho meso+maslinovo ulje+ bijeli luk+limunov sok
sa vrućim francuzom mmmmmmmmmmmmmmm,čista poezija
Na maslinovom ulju lagano popržiti češnjak narezan na listiće (stavim 1-2 češnja na litru, dovoljno je da zamiriši), paziti da ne požuti prejako.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Zaliti vodom (ili povrtnim temeljcem), začiniti, zgusnuti Gustinom i na kraju vrhnje za kuhanje. Eto.
Donesla doma čevape s lukom+Nikšićko pivo
(pečenjara "Saraj", tržnica Savica, 1. kat)
Za prste polizat :D
e ja bila prekjučer u saraju. ma famozni ćevapi. imaju i kajmak. ubila sam se. mmmmljack
kajmaak
sto bi dala za malo pravog kajmaka.
ovo je onaj baš za ćevape malo mrvljivi žuti.
ja nedavno dobila hrpetinu, ima ga još u frizeru...
Previše sastojaka za mene! Tko zna imam li Gustin uopće....Citiraj:
aries24 prvotno napisa
Sitno sjeckani češnjak popržim na ulju, maknem sa vatre dodam malo brašna i crvene paprike, nalijem vode i posolim.
pa šta čekaš pravi ćevape :lol:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
bit ćeš pozvana :lol:
moze li bez brasna? ne koristim ga u te svrhe. niti gustin.Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
a umjesto vrhnja mlijeko?
1-2 cesnja? nadam se da mislite na glavice ne na one malemale cesnje cesnjaka? :shock:
Pa iskreno.... mislim da bi i moglo bez brašna, jer on u principu samo daje gustoću pa pretpostavljam da bi juha jednostavno bila onak bistra... a okus isti. Probaj. Ja ne stavljam ni mlijeko ni vrhnje - ne ide mu to u juhe.
Češanj češnjaka ti je češanj češnjaka a ne glavica :lol:
E da.... danas za ručak imamo leću.
Mi smo sinoc imali goste, pa smo kombinovali rucak i veceru.
Pravila sam pogacu suncokret, albanska cufteta, punjena jaja, svega nakoso i kiselinu za salatu, jos i mladi sir umucen s mileramom.
Danas vjerovatno jedemo ostatke, a sutra opet imam goste, na rucku, pravicu lazanje i zapecene palacinke sa sirom. vjerovatno i pilecu supu.
opet :shock:Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
pa toliko i vise stavljam u one juhe koje ne zovem Juha od cesnjaka.
e moja wewa, što sam ti ja zaboravna.Pa ja sam i zaboravila da ste nas pozvali :roll:
:beeeelj
hehehehe, dobra fora :love:
yeaaaah, it's me! 8)
Meni je to dosta, možeš ti i više, to je odokativni recept.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Vrhnje za kuhanje koristim u svim kremastim juhama od povrća, bistre mesne kuham rijetko, 3x godišnje, a gustin stavim ako nema krumpira u juhi.
Još se na sekundu vraćam na jučerašnje čevape: kajmak, kajmak, ne mislite valjda da ne znam ništa o životu, pa da nisam naručila kajmak...
Samo zaboravila upisati, pobjegao mi post...